Aranjeunna ngatur nyiptakeun mineral anu tiasa nyerep CO2 anu aya di atmosfir

CO2

Dinten ieu mangrupikeun hiji masalah anu tiasa dilakukeun ku urang salaku manusa anu hirup di Bumi nyaéta nyobian ngirangan sabisa-bisa jumlah CO2 anu urang kaluarkeun kana suasana, hal anu dina jangka panjang kabuktosan janten musibah boh pikeun salamet urang nyalira di planét boh pikeun mahluk hirup anu sanés. Perhatosan ieu parantos ningkat pisan, khususna berkat ukuran-ukuran anu tangtu anu dilakukeun ku pamaréntah-pamaréntahan anu sacara harfiah teu malire kana sagala jinis perjanjian atanapi perjanjian anu ditandatanganan ku nagara-nagara na taun-taun sateuacan mandat na.

Jauh tina nyobian anu gumantung kana saha jalma anu tiasa sadar atanapi henteu sareng, pang luhurna, lirén milari kauntungan khususna dina jangka pondok sareng tingali sakedik warisan anu bakal aranjeunna titipkeun ka generasi anu bakal datang, sigana anu paling narik ayeuna ngaliwat mendakan metode atanapi cara dimana urang tiasa ngaleungitkeun CO2 anu parantos akumulasi dina suasana planét urang sareng, katingalina, salah sahiji cara anu nembé kami mendakan pikeun ngahontal ieu nyaéta ku ngagunakeun mineral anu dibaptis ku nami magnesite.


Magnisite, mineral anu sanggup nyerep sareng nyimpen karbon dioksida

Pikeun jalma anu henteu terang magnesite, koméntar yén kami nyanghareupan mineral anu jauh ti anu énggal kumargi ayana di alam. Salah sahiji ciri anu ngajantenkeun mineral ieu salah sahiji anu paling narik pikeun merangan pemanasan global pikeun ngartos kakhususan na khususna sipat-sipatna, anu tiasa manpaat pisan pikeun ngalaksanakeun padamelan ngaleungitkeun CO2 anu aya di atmosfir Bumi. Diantara sipat paling beredar anu ditepikeun ku mineral ieu, contona, nyebatkeun éta sanggup ngaleungitkeun sareng nyimpen karbon dioksida. Bagian négatipna nyaéta, sacara alami, peryogi rébuan taun pikeun ngawangun.

Salaku solusi pikeun masalah anu urang henteu tiasa ngantosan rébuan taun pikeun bahan anu cukup kabentuk, dinten ieu kuring badé nampilkeun anjeun proyek anu dilampahkeun anu ditepikeun ka kami ngalangkungan tulisan anu diterbitkeun ku sakumpulan panaliti dimana diumumkeun yén, saatos taun ngembangkeun, parantos tiasa milarian cara pikeun ngadamel artifisial magnesite di laboratorium. Hal anu paling narik ngeunaan proyék ieu nyaéta, numutkeun tim anu dipimpin ku Professor Ian Power, prosedur anu dipanggihan ku timna tiasa nyababkeun sinter magnesite sacara masif sareng biaya anu murah pisan.

magnesite atah

Masih seueur padamel anu kedah dilakukeun, sanaos ekspektasi dina téknologi ieu luhur pisan

Dina raraga ngabuktoskeun yén studi na leres, dina tés awal anu dilaksanakeun dina Universitas Trent (Kanada), parantos dianggo janten katalis pikeun alit lingkungan polistirén, anu henteu leungit dina produksi matéri ieu, anu hartosna yén éta tiasa dianggo deui dina prosés anu salajengna. Idéna nyaéta ngagunakeun polistirén ieu pikeun ngagancangkeun formasi kristal magnesium karbonat dina suhu handap dina cara nu sami sareng alam. Beda nyata kumaha alam sareng tim panaliti ieu dumasarkeunana ngan ukur dina waktos anu diperlukeun pikeun ngalaksanakeun prosés, nyaéta, pikeun alam pikeun nyiptakeun jumlah mineral anu di tim ieu ngan ukur 72 jam, peryogi ratusan taun.

Sakumaha diumumkeun ku panaliti ngagarap pamekaran proyék ieu, pikeun ayeuna Aranjeunna damel dina ngagosok metodologi anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun mineral ieu ku cara sintétis Sanaos aranjeunna parantos ngumumkeun yén prosésna gaduh prospek anu saé pikeun dijantenkeun industri nyaring sareng nyerep anu ngabébaskeun urang tina rébuan ton CO2 anu ayeuna aya di atmosfir Bumi sareng éta anu nyababkeun panas teuing. Yén urang hirup dinten ayeuna.

Inpo leuwih: fis


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.