Aranjeunna ngembangkeun parangkat lunak anu tiasa terang naon anu anjeun émutan

jaringan saraf

Tanpa diragukeun dunya komputasi sareng pembelajaran mesin naék ku cara gancang-gancang. Dina kasempetan ieu urang kedah nyarioskeun perkawis karya pangénggalna anu dikembangkeun ku tim panaliti milik anu kasohor Kamitani lab de la Universitas Kyoto (Jepang), anu parantos berhasil ngembangkeun parangkat lunak anu, numutkeun kana ékspérimén anu munggaran, sanggup maca sareng nyalsékeun dina layar naon anu dipikirkeun ku jalma.

Tanpa ragu kami nyarioskeun sateuacanna anu langkung relevan tibatan éta sigana di pandangan heula saprak pangaruh anu tiasa dilakukeun ku proyék sapertos ieu dina sagala bidang kahirupan urang lumayan ageung Sareng sadaya ieu, tangtosna, henteu kedah asup kana masalah militér, sektor anu pastina bakal resep pisan terang langsung kumaha téknologi sapertos kieu maju.

neuron

Aranjeunna ngembangkeun jaringan saraf anu tiasa mikawanoh naon anu anjeun pikirkeun

Sakumaha ngalangkungan dina makalah anu dipedalkeun ngaliwatan majalah anu bergengsi sareng dikenal sapertos elmu pangaweruh, tétéla tangtangan anu paling rumit anu disanghareupan ku tim peneliti Jepang nyaéta pikeun ngahontal nyiptakeun algoritma anu sanggup ngainterprétasi sareng, anu paling penting, sacara akurat ngaréproduksi gambar anu kacatet ku otak jalma saatos ningali aranjeunna dina layar. Dina gilirannana, algoritma éta ogé sanggup ngainterprétasi sareng ngareproduksi naon anu émut ku jalma tina gambar anu aranjeunna kantos ningali sateuacanna.

Sabalikna tina naon anu sigana, urang nyanghareupan tonggak tonggong anu teu saurang ogé parantos berhasil ngarang deui ku cara anu sanés. Pikeun nempatkeun pamekaran ieu sakedik dina sudut pandang sareng langkung ngartos naon anu parantos kahontal, cukup ku nyaritakeun yén dugi ka ayeuna, usaha ngembangkeun algoritma anu sanggup ngalakukeun padamelan ieu nyaéta, pikeun nelepon aranjeunna dina sababaraha cara, rada had. Beda antara padamelan anu dilakukeun sareng titik anu sababaraha tim ngahontal nyaéta jaringan saraf ieu henteu ngan ukur nambahan persépsi sareng réproduksi komputer gambar méntal, tapi ogé ngantepkeun bentuk anu ngan ukur tiasa diinterpretasi sareng ditiru. Dina imajinasi jalma.

Tilu sukarelawan parantos cekap ngalatih parangkat lunak anu pikaresepeun ieu

Sakumaha anu parantos dijelaskeun, pikeun ngabantosan latihan sareng pamekaran jaringan saraf, paniliti anu ngawangun tim mutuskeun nganggo tilu sukarelawan anu gaduh visi normal kanggo anu badé nampilkeun foto-foto anu béda-béda kagolong kana katagori sapertos alam, hurup sareng bentuk geometri.

Gagasan sareng percobaan ieu nyaéta nalika ningali gambar-gambarna, hiji kagiatan bakal dihasilkeun dina korteks otak unggal masing-masing sukarelawan ieu anu bakal dikirimkeun sareng dianalisis dina jaringan saraf. Supados éta ngembangkeun sareng diajar tina réaksi anu béda, para sukarelawan kedah tingali langkung ti 1.000 gambar sababaraha kali. Diantara gambarna, supados urang tiasa kéngingkeun ideu anu langkung saé, urang tiasa mendakan lauk, bentuk warna saderhana atanapi kapal terbang.

Jaringan saraf

Sanaos kamajuan anu hébat anu diciptakeun tina parangkat lunak ieu, pamekar na masih gaduh seueur padamelan payun

Pikeun ngarékam kagiatan uteuk masing-masing sukarelawan, panaliti ngagunakeun téknik sapertos résonansi magnét fungsional, anu ngukur aliran getih anu aya di daérah-daérah uteuk anu tangtu sahingga ngungkabkeun kagiatan saraf. Kalayan tiap gambar kagiatan otak individu dianalisis. Hatur nuhun kana padamelan anu ageung pisan ieu, tungtungna tiasa yén komputer ngagaduhan kapasitas anu cekap pikeun ngarekonstruksikeun gambar tina kagiatan otak anu ditepikeun ku saha waé dina unggal waktos.

Salaku jéntré, ngan ukur mairan éta rekonstruksi gambar sanés anu sakedap tapi jaringan saraf neraskeun langkung ti 200 puteran kumargi persépsi yén individu nampi réaksi anu gaduh individu kana gambar anu ditepikeun atanapi diémutan kedah sacara harfiah dibandingkeun sareng anu parantos disimpen na. Tungtungna, salaku detilna, henteu ngan ukur jaringan saraf anu tiasa ngayakeun réplikasi gambar uteuk, tapi ogé langkung réalismeu berkat algoritma khusus anu parantos dilaksanakeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.