Turutan kamajuan Coronavirus di seluruh dunya sacara langsung

Hanjakalna, henteu sadayana-sering aya berita anu saé, waktos ieu pandemi bahaya lumangsung ti Asia kusabab Coronavirus. Nanging, urang kedah ngamangpaatkeun kanyataan yén kami dina jaman télékomunikasi pikeun kéngingkeun dispersi inpormasi anu gancang sareng épisién sapanjang dunya. Hatur nuhun kana internét, urang tiasa diajar metode anu langkung épisién pikeun nyingkahan panyebaran sareng anu paling penting, ngawaskeun kamajuan Coronavirus, virus anu teu dikenal anu parantos mangaruhan langkung ti sarébu jalma. Pilarian terang kumaha anjeun tiasa ngalacak kamajuan Wuhan Coronavirus sacara real waktos nganggo peta interaktif.

Naon Coronavirus?

Penting pisan pikeun terang naon anu urang nyanghareupan pikeun ngaoptimalkeun sumber daya sareng ngagaduhan kasempetan salamet. Coronavirus sanés nami aslina, nanging, sabab urang nyanghareupan virus énggal, anu teu aya catetan, tipologi dianggo atanapi varian médis anu dikenal. Pokokna, Coronavirus mangrupikeun jenis virus anu ngandung RNA (Asid Ribonukleik), anu dina waktos nginféksi pamawa na tungtungna ngahijikeun nyarios RNA dina sél pamawa ngalangkungan mékanisme anu béda.

Sakali, éta ngarobih yén RNA kana DNA sareng ngahijikeun sareng génom operator. Éta nalika Coronavirus ngamangpaatkeun sél host pikeun ngayakeun réplika teu kawates sareng nyiptakeun partikel virus anu énggal, ninggali sél anu ngandung nutrisi sareng teras-terasan ngalikeun kisaran aksi-na. Maka, umum pikeun Coronavirus tungtungna mutasi, janten naék virus sanés anu aslina, sareng ieu sababna janten pandemi bahaya, kumargi mungkin nyiptakeun vaksin tungtungna aya dina karung anu rusak kusabab mun mutasi ieu tetep.

Peta real-time Coronavirus

Rupa-rupa peta interaktif parantos didamel anu ngamungkinkeun urang terang sateuacanna mayunan Coronavirus di panjuru dunya. Nanging, Virus ieu ayeuna dikontrol di Cina, kumargi di mana 99% kasus parantos kajantenan, janten jalma anu katépaan di nagara-nagara sanés sapertos Amérika Serikat atanapi Perancis sajumlah anu tiasa dianggurkeun, anu kanggo ayeuna henteu ngaleuwihan rata-rata antara lima sareng sapuluh urang, sadayana ti Wuhan atanapi anu ngagaduhan hubungan langsung sareng pangeusi Wuhan dina sababaraha minggu ka pengker, ku sabab kitu, episentrum pandemik cukup dina kontrol ayeuna.

Peta ieu teras diénggalan sareng éta nawiskeun kami data anu cukup akurat sapertos jumlah anu kainféksi, kaayaan aranjeunna ayeuna sareng bahkan profési sababaraha anu kainféksi ieu, kusabab éta ngabédakeun antara tanaga kaséhatan sareng warga nagara. Nanging, sanés ngan ukur hiji-hijina vérsi, urang ogé ngagaduhan peta interaktif anu sanés, terintegrasi sareng Google Maps sareng anu ogé nunjukkeun gambar pikeun urang sacara real waktos kasangka kasus inféksi, kasus anu dikonfirmasi sareng maotna disababkeun. Peta ieu ngalaman jutaan hits ayeuna.

Naon sababna Wuhan Coronavirus?

Dina waktos ayeuna teu aya sabab anu resmi sareng pasti, tapi, sabab internét mangrupikeun tempat pangpayunna téori pikagumbiraeun, hipotésis anu munggaran nunjukkeun yén Wuhan, kota Cina anu gaduh 11 juta penduduk, langkung seueur tibatan daérah sederhana Asia buta. Wuhan ngagaduhan taman industri anu penting dimana perusahaan farmasi sareng biotéhnologi anu paling penting di nagara éta konséntrasi, ku sabab kitu hipotésis (henteu dikonfirmasi) ngeunaan kamungkinan kaciptakeunana di laboratorium timbul.

Sakumaha urang parantos nyarioskeun, hipotesis ieu henteu leres ogé henteu dikonfirmasi, dina waktos ayeuna Cina henteu nawiskeun pérsi resmi pikeun hal ieu, atanapi teu diarepkeun, ti saprak ayeuna jenis panyakit ieu ngagaduhan alesan pikeun aya di alam, sabab henteu langkung misteri tibatan ngagaduhan flu musiman, sanaos parah ayana gejalana. Ku alatan éta, Kami ngajak anjeun "nyandak ku pinset" inpormasi sareng tiori ngeunaan asal coronavirus supados henteu nyumbang kana histeria masal anu ngagedékeun kanyataanna.

Kumaha anjeun ngalawan Wuhan Coronavirus?

Dina waktos ayeuna Pamaréntah Cina parantos mutuskeun pikeun ngawatesan perdagangan manusa di kota Wuhan Huanggang, Zhijiang, Ezhou, Qiangjiang, Chibi sareng Xiantao, netepkeun kadali sanitasi di watesna sareng ngawatesan angkutan umum, anu parantos mangaruhan langkung ti 20.000.000 jelema. Nanging, dina waktos ayeuna pihak berwenang nagara sapertos Spanyol atanapi Amérika Serikat Amérika henteu ngalakukeun tindakan pancegahan khusus di bandara na ngalangkungan anu dilakukeun ku cara standarisasi ku cara kaamanan anu biasa.

Dina video di luhur ditempokeun gambar asli rumah sakit di WuhanKusabab kitu, Pamaréntah Cina nyiapkeun pangwangunan nyata dua rumah sakit énggal kalayan masing-masing langkung ti 1.200 ranjang pikeun nyanghareupan wabah éta. Ayeuna teu aya kasus anu dikonfirmasi Coronavirus di Spanyol. Urang kedah émut yén virus utamina mangaruhan jalma anu umurna langkung ti 60 taun, ibu hamil, murangkalih sareng jalma anu ngagaduhan panyakit kronis sigana tiasa nambihan gejalana (asma, alérgi ... jsb), sahingga dina waktos ayeuna urang henteu aya nyanghareupan virus kematian anu tinggi, sanaos kitu, Menteri Luar Negeri parantos nyayogikeun saran-saran:

Disarankeun nuturkeun pitunjuk ti otoritas Cina, sareng khususna:
- Ngajaga diri tina hawa tiis, ngébréhkeun bumi sareng ngalaksanakeun kabersihan diri anu pas.
- Nyingkahan sabisa-bisa kagiatan di tempat anu rame
- Anggo topéng pameunteu bisi nganjang ka tempat sareng rumah sakit anu rame, atanapi upami kontak sareng jalma anu gering atanapi sato galak. Topéng kedah ngan ukur dianggo hungkul.
- Nutupan sungut sareng irung ku jaringan nalika bersin
- Perhatoskeun gejala sapertos muriang atanapi batuk garing
- Cegah kontak sareng manuk
- Cegah kontak sareng sato galak atanapi di kebon tanpa nganggo masker pelindung.
- Cegah tuang daging sareng endog anu henteu acan asak lengkep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.