Perusahaan swasta bakal ngamimitian ngangkut astronot ka ISS pikeun kahiji kalina dina sajarah

Stasion Angkasa Internasional

La NASA, sareng ku sabab kitu urang tiasa nyarios yén sakumna Amérika Serikat ayaan ti saprak Badan Antariksa anu kawéntar di nagara éta tungtungna sareng saatos ngantosan lami parantos sacara resmi negeskeun yén aranjeunna bakal ngamimitian Program Awak Komérsial. Ieu sacara harfiah ngandung harti yén pangiriman astronot tina taneuh AS diaktipkeun deui, program anu parantos dieureunkeun ti saprak 2011, tanggal dimana agénsi mutuskeun pikeun mundur ka Space Shuttle.

Di sisi anu sanés sareng salaku detil anu langkung ti pikaresepeun, khususna pikeun masa depan penjelajahan luar angkasa, kalayan program anu anyar ieu dua perusahaan swasta bakal tanggung jawab, pikeun anu munggaran dina sajarah, ngeksekusi pangiriman astronot ieu ka luar angkasa, ayeuna nuju ka Stasion Angkasa Internasional. Tonggak sejarah anyar anu tungtungna bakal ngawangun berkat kamajuan téknis anu kahontal ku perusahaan sapertos SpaceX y Boeing, anu bakal tanggel waler pikeun masihan bentuk sareng pangrojong pikeun program NASA énggal ieu.


naga

SpaceX sareng Boeing parantos dipilih ku NASA pikeun ngangkut astronotna ka luar angkasa

Pasti aya warta anu hadé pikeun Amérika Serikat kusabab henteu ngan perusahaan swasta anu bakal tiasa ngajalankeun program anu unik, tungtungna nunjukkeun yén dinten ayeuna aranjeunna gaduh téknologi anu cekap pikeun ngalaksanakeun padamelan ieu. Di sisi anu sanésna, hal anu dipikaresep khusus pikeun pamaréntah nagara Amérika Kalér, aranjeunna tungtungna bakal lirén gumantung kana Rusia pikeun ngalaksanakeun padamelan ieu, hal anu, sakumaha anu anjeun pasti pikirkeun, parantos dipublikasikeun pisan di nagara éta.

Kanyataan anu bener-bener pikaresepeun pikeun NASA nyaéta, ku lirén ngagunakeun téknologi Rusia pikeun ngirim astronot ka Stasion Angkasa Internasional, éta bakal kahontal ngaluarkeun biaya 80 juta dolar per astronot Amérika ngumbara ka luar angkasa. Salaku kanyataan anu penting, bejakeun yén hiji deui masalah hébat kapsul Soyuz anu dianggo ku Rusia dugi ka ayeuna nyaéta, dina tingkat arsitéktur, ngan ukur ngagaduhan tilu korsi, anu batesan pisan panggunaanana.

Boeing béntang

Boh solusi SpaceX sareng Boeing nawiskeun kamampuan ngirim dugi ka 7 jalma dina hiji perjalanan

Ngalangkungan sakedik detailna, jasa anyar anu bakal ditawarkeun SpaceX sareng Boeing ka NASA bakal diwangun ku kapsul anu kapasitasna tujuh anggota awak. Di dieu kami mendakan tepat jéntré yén urang kedah diperhatoskeun yén éta paningkatan panumpang ieu henteu sapertos saprak, sakumaha anu ditangtukeun, duanana SpaceX sareng Boeing nyayogikeun sahenteuna dua korsi per peluncuran pikeun dijajah ku staf kalayan tujuan komérsial.

Teraskeun sareng sababaraha spésifikasi jasa anu parantos ningali cahaya, urang ogé terang yén ku SpaceX, pikeun peluncuran kapsul na, rokét bakal dianggo Ukay 9 sedengkeun, dina kasus khusus Boeing, kolaborasi tina United Launch Alliance sareng anu kuat Atlas V. Dina waktos ayeuna sababaraha data henteu dipikaterang, sapertos biaya anu kedah ditanggung NASA pikeun tiap korsi, sanaos diperkirakeun bakal janten tiluan naon anu agén ayeuna mayar ka Rusia.

ISS

Diperkirakeun yén jasa anu disayogikeun ku Boeing sareng SpaceX ka NASA bakal ngarugikeun sapertilu tina naon anu dibayar ku agénsi ayeuna ka Rusia

Di momen sareng henteuna tanggal khusus pikeun program ngamimitian, hal anu kedah dilakukeun dina minggu anu bakal datang, upami urang terang yén NASA ngarencanakeun program dua penerbangan tés pikeun nguji jasa, hiji kanggo masing-masing tina dua perusahaan. Sakali penerbangan tés parantos dilaksanakeun, dua hiber deui bakal dilaksanakeun, sanaos dua anu terakhir ieu tungtungna bakal ditakdirkeun ka Stasion Angkasa Internasional. Opat hiber bakal ngagaduhan astronot di jero sareng parantos dijadwalkeun dilaksanakeun di 2019.

Tés anu munggaran bakal dilakukeun dina kapsul SpaceX's Dragon di cinyusu 2019 Sedengkeun pikeun penerbangan uji Boeing urang kedah ngantosan dugi ka payun usum panas. Salila paruh kadua taun 2019, gumantung kana hasil tina dua tés saacanna, misi munggaran ka Stasion Angkasa Internasional bakal dimimitian.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.