Plop Boot Manager: Boot sareng USB Flash Drive dina Komputer anu teu cocog sareng BIOS

USB flash drive henteu cocog sareng BIOS

Dina sababaraha kali kami ngusulkeun ka pamiarsa kamungkinan mindahkeun sadaya sistem operasi tina disk drive CD-ROM kana iteuk USB. Léngkah sateuacanna pikeun ieu merta meryogikeun konvérsi alit tina CD-ROM anu sami (sareng sistem operasi di jero) kana gambar ISO.

Upami urang parantos matuh kana sarat ieu, moal hésé pikeun mendakan salah sahiji seueur alat anu tiasa ngabantosan urang pikeun mindahkeun sadaya eusi ieu Gambar ISO kana iteuk USB. Masalahna tiasa kajantenan upami komputer (desktop atanapi laptop) kalayan port USB masing-masing, ngagaduhan BIOS dimana teu tiasa nyetél urutan boot, anu hartosna yén dina waktos anu sanés urang tiasa mesen pendrive USB ieu diperhatoskeun pikeun ngamimitian pamasangan kalayan aksésori anu nyarios. Hatur nuhun kana alat alit anu disebat "Plop Boot Manager" mustahil janten praktis mungkin, hal anu bakal kami sebatkeun di handap upami anjeun ngalaman kaayaan anu hanjelu dina komputer pribadi anu lami.

Kumaha "Plop Boot Manager" jalan dina komputer pribadi kuring?

Plop Boot Manager mangrupikeun alat alit anu tiasa anjeun anggo ku dua cara anu béda, sapertos kieu:

  1. Masang sareng ngonpigurasi alat ieu saatos Windows parantos dimimitian.
  2. Gawe sareng alat ieu upami urang teu acan masang Windows.

Kami parantos nyebatkeun Windows salaku sistem operasi pikeun dipasang dina komputer anjeun, sanaos pangguna tiasa gaduh sababaraha jinis kabutuhan anu lengkep (sapertos masang Ubuntu dina komputer lami ieu). Upami kami ngagaduhan pendrive USB kami sareng sistem operasi di jero sareng komputer pribadi gaduh BIOS anu henteu ngamungkinkeun kami milih pikeun ngamimitian, maka anjeun tiasa nuturkeun salah sahiji tina dua alternatif anu bakal kami sebatkeun ieu di handap, gumantung kana kabutuh anjeun. dina waktos anu tangtu.

Pilihan 1 sareng Plop Boot Manager

Hayu urang anggap yén urang parantos Windows dipasang dina komputer pribadi urang sareng urang hoyong nambihan sistem operasi anu sanés versi Linux anu kami parantos ngahijikeun kana pendrive USB. Kami ngarékoméndasikeun nuturkeun léngkah ieu di handap sahingga anjeun tiasa ngahontal tujuan ieu:

  • Mimitian sési Windows anjeun lengkep.
  • Unduh ka «Plop Boot Manajer»Tina halaman wéb resmi sareng ekstrak eusina.
  • Arahkeun kana folder "plpbt -> Windows".
  • Pilarian file "InstallToBootMenu.bat" teras dijalankeun ku hak administrator.

Plop Boot Manajer 01

Langsung jandela "terminal komando" bakal muncul, dimana pangguna ditaros upami anjeun yakin anjeun badé ngalaksanakeun tugas ieu; upami urang ngajawab leres (nganggo «sareng») sababaraha parobihan bakal dilakukeun kana file boot, anu tiasa urang dipverifikasi dina restart komputer salajengna.

Plop Boot Manajer

Jandéla anu mirip pisan sareng anu urang nempatkeun di beulah luhur nyaéta anu tiasa anjeun tingali, dimana sistem operasi sistem ayeuna bakal aya heula bari «Plop Boot Manager» bakal aya di tempat kadua, sami sareng anu dipilih éta bakal ngamimitian komputer nganggo pendrive USB anu parantos anjeun lebetkeun.

Pilihan 2 sareng Plop Boot Manager

Cara anu urang nyarankeun di luhur mangrupikeun salah sahiji anu paling gampang dituturkeun, sanaos urang ogé kedah nimbangkeun kaayaan anu bénten-bénten anu ogé tiasa urang tingali iraha waé. Salaku conto, upami komputer pribadi urang henteu acan ngagaduhan sistem operasi sareng kami parantos dipasang iteuk USB siap dianggo pikeun ngamimitian pamasangan ieu, maka urang kedah milih metode anu kadua ieu.

Plop Boot Manajer 03

Pikeun ieu kami nyarankeun anjeun angkat ka alamat URL anu sami anu anjeun sebutkan di luhur na milarian kana file ISO, ka mana anjeun kedah simpen (kaduruk) kana disk CD-ROM; meureun pikeun batur naon anu urang nyarankeun tiasa sigana rada teu logis, sabab upami urang ngamimitian disk CD-ROM urang ku "Plop Boot Manager", ti dinya urang ogé tiasa ngamimitian pamasangan sistem operasi upami urang ngagaduhan disk masing-masing. Hanjakalna upami urang teu gaduh sareng gantina, kami nampi pendrive USB sareng sistem operasi anu siap dipasang, maka urang tiasa ngamimitian komputer nganggo CD-ROM (sareng Plop Boot Manager sateuacanna diduruk nganggo gambar ISO na) sareng ngantosan pesen bootloader.

Plop Boot Manajer 02

Layar anu sami pisan sareng layar anu kami nempatkeun di beulah luhur nyaéta layar anu anjeun tiasa tingali, dimana Pendrive USB anu sakuduna urang lebetkeun sateuacanna bakal muncul dina daptar dina salah sahiji palabuhan komputer. Nalika ieu kajantenan, sistem pamasangan sistem operasi anu aya dina pendrive USB ieu bakal langsung dimimitian.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dwmaquero cenahna

    Éta jalan satengahna pikeun kuring nalika kuring masihan ka usb kursor teras-terasan kedip-kedip sareng ti dinya henteu kajantenan
    Éta HP Onmibook XE3

  2.   Adrian cenahna

    Sobat dalit !! Éta dianggo sampurna pikeun kuring

  3.   Carlos cenahna

    Pilihan super 1 digawé pikeun kuring hatur nuhun sobat

  4.   Sebastian Rodriguez cenahna

    Pilihan ngamimitian teu némbongan 🙁

  5.   Rafa rivero cenahna

    Éta tiasa dianggo dua cara, tapi kuring ngagaduhan masalah: kuring henteu ngagaduhan CD / DVD drive. Kusabab kitu, kuring hoyong terang upami aya jalan anu ngalangkungan mesin anu sanés (nempatkeun hard disk dina komputer sanés) kuring tiasa nyiptakeun partisi atanapi nganggo sakabéh disk sareng nyalin file anu boot kalayan ménu Plop Boot Manager teras nalika balik disk kana mesin kuring pikeun tiasa ngamimitian Plop Boot Manager tina disk teras ngamimitian pamasangan ku USB.

    Upami anjeun terang naon waé cara pikeun ngalakukeun ieu atanapi anu datang, kuring bakal ngahargaan kana éta lamun anjeun tiasa nyarios ka kuring kumaha carana. Nuhun sateuacanna.

    Catetan: Kuring ngalaksanakeun naon anu kuring ngajelaskeun ka anjeun ku grubinstaller anu kuring ngahasilkeun MBR teras nyalin gambar ISO kana partisi Hard Drive sareng kuring tiasa ngamimitian pamasangan tapi tungtungna ngahasilkeun kasalahan anu henteu tiasa dipasang " grub "sareng pamasanganana henteu teras-terasan. Éta bahkan ngalakukeun éta upami kuring badé masangkeunana dina Hard Drive anu sanés komo upami kuring sacara pribadi nyiptakeun unggal partisi.

  6.   luis cenahna

    Program anu saé dilayanan ku kuring, hiji-hijina hal anu goréng nyaéta nyiptakeun "dualboot" sapertos anu teu biasa, tapi upami éta kuring tiasa boot mémori usb, hatur nuhun.

  7.   johamruiz cenahna

    pilihan kadua leres-leres bodo, upami kuring gaduh waktos sanés pikeun ngaduruk cd nganggo boot, sabab sih abdi moal tiasa ngaduruk windows xp ... ngan ukur jalma anu sanggup ngalakukeun kabodoan sapertos kitu.

    1.    Daniel10 cenahna

      Naon anu leres-leres bodo nyaéta koméntar anjeun, yén anjeun henteu mendakan panggunaan kanggo pilihan anu kadua henteu ngajantenkeun prosedur anu manpaat, salah sahiji anu kajantenan ka kuring nyaéta:
      Gaduh sababaraha distro langsung, atanapi sababaraha installer USB boot, naha ngadurukna masing-masing kana cd / dvd janten "kirang bodo" tibatan ngagaduhan masing-masing dina usb anjeun sareng gaduh cd tunggal pikeun boot ti aranjeunna?
      Cheers Crack 😀

  8.   Yesus Ramirez cenahna

    Wilujeng siang, kuring ngan ukur badé masang W7U tina USB, kuring henteu resep ngamimitian ti unit ieu, masalahna nyaéta pilihan USB henteu némbongan dina Menu Boot, naha aya cara pikeun nambihan tina Bios? Atanapi program ieu dianggo pikeun éta ogé?

    Hatur nuhun.

  9.   Charly cenahna

    Éta jalan satengahna, dina bagian anu nyatakeun supir; Kuring nganggo anu nyarios usb sareng héran sareng henteu angkat ti ditu.

  10.   Ruben cenahna

    hanjakalna pikeun kuring kuring nyobaan duanana padika, nalika kuring sumping sareng milih pilihan USB gambarna beku, éta mangrupikeun komputer anu lami pisan anu kuring parantos nyobian resusitasi ayeuna kusabab karantina, salam ti HERMOSILLO, SONORA MEXICO

  11.   Darwin cenahna

    Éta dianggo pikeun kuring tapi kuring kedah ngamimitian plop tina komputer anu sanés sareng masangna nganggo kabel jaringan kumargi éta henteu ngagaduhan CD reader

  12.   graciela cenahna

    Kuring nyobian metode anu kadua sareng milih pilihan USB program janten beku.

bool (leres)