Program pikeun ngawas kinerja komputer gratis

 

Monitoring PC

PC mangrupikeun mesin anu diwangun ku sababaraha komponén perangkat keras anu béda anu ngajantenkeunana tiasa dianggo dina harmoni anu leres, tapi henteu sadayana salawasna jalan sakumaha kuduna dianggo sareng tanpa alat atanapi kanyaho anu diperyogikeun, pangguna anu kirang wawuh sacara total kakeunaan karusakan na. Atanapi konsumsi sumberdaya kaleuleuwihi tanpa terang naon sababna sababna. Kumaha urang terang upami parobihan tina prosésor atanapi grafik saéstuna ngagaduhan pangaruh anu leres-leres positip dina hal pamutahiran kinerja? Aya sababaraha program khusus pikeun ieu khususna.

Éta sanés alat saderhana pikeun Gamer anu milari tingkat pigura maksimum per detik, ogé tingkat sareng perhitungan prosesorna langkung luhur, perlu ogé ningali kumaha kalakuan pc urang sateuacan aya itungan atanapi syarat memori, kumargi ka numutkeun naon anu dianggo konsumsi sumber daya sareng kapasitas komputer urang penting pisan. Sakitu waé seueur pabrik anu nyumbang kana program nyalira supados hirup langkung gampil dina hal ieu.

Naon aspek PC urang anu diawasi sareng kunaon

Éta tiasa waé kajantenan ngadadak komputer anjeun mimiti kalem, dugi ka anjeun janten nekat, anjeun ngadangu kumaha hard drive anjeun henteu lirén nyerat sareng maca inpormasi sareng upami anjeun nyobian muka aplikasi atanapi nyerat sadayana sangsara reureuh pisan. Anjeun henteu terang naon anu lumangsung na biasana kusabab pamasangan aplikasi sacara sembarangan dina komputer urang.

Monitor pc

Éta biasana aplikasi leutik, tapi éta nyéépkeun perséntase anu luhur tina sumber daya urang. Komputer urang ngagaduhan sensor dina masing-masing komponénna sahingga dina kasus diagnosis tiasa urang terang ngeunaan paripolahna masing-masing diantarana, janten ku cara ieu urang tiasa mendakan masalah anu urang sangsara.

Aspék anu paling penting:

  • Aktivitas CPU: Ieu otak komputer urang, anu ngajantenkeun sadayana jalan nalika urang nganggo, di dieu urang tiasa ningali naha naon anu urang pigawé dina waktos éta nyaéta jenuh sumber peralatan urang.
  • Memori RAM: Di dieu urang tiasa ngadeteksi upami kami ngagaduhan aplikasi dina mémori anu ngonsumsi tukang tina komputer urang, anu hartosna contona halaman wéb henteu kedah dimuat deui upami urang nyéépkeun waktos bari henteu marios deui, ieu bakal ngaapresiasi upami urang damel sareng seueur jandéla anu kabuka.
  • Panyimpenan sareng hard drive: Dina bagian ieu kami bakal ningali ngagambarkeun kapasitas kapasitas kami sareng tingkat nyeratna sareng maca anu aya dina hard drive, ngadeteksi perilaku anu teu normal.
  • Batré sareng kakuatan: Seueur pabrik motherboard anu nyayogikeun program khusus pikeun bagian ieu, penting pisan pikeun kontrol konsumsi énergi komputer urang, Kusabab urang tiasa nyéépkeun langkung énergi tibatan anu urang peryogikeun.
  • Aktivitas jaringan: Tungtungna urang gaduh kagiatan jaringan internét, dimana urang ngendalikeun aliran data anu lebet sareng komputer urang. Sababaraha program anu urang pasang teu dihaja panginten tiasa ngempelkeun inpormasi ngalangkungan jaringan internét urang tanpa sadar.

Pakakas asli Windows

Upami anu urang peryogikeun mangrupikeun monitoring dasar pikeun alat-alat kami, henteu kedah nganggo program pihak katilu. Hal pangsaéna anu tiasa urang aksés nyaéta Windows Task Manager nyalira, dimana kami bakal ngagaduhan aksés kana inpormasi anu paling relevan ngeunaan konsumsi sumberdaya.

Dina administrator ieu kami ngagaduhan seueur pilihan: CPU, RAM, program, jasa, jaringan sareng nembé ayeuna kagiatan grafik urang parantos ditambihan. Saleresna, bahkan ti pihak katilu sesah milarian program anu langkung lengkep tibatan ieu sareng anu pangsaéna nyaéta éta sapinuhna kalebetkeun kana sistem operasi urang.

Windows Administrator

Hiji-hijina kakurangan program ieu nyaéta desain, sabab éta henteu aya hubunganana sareng anu ditawarkeun ku pabrik komponén. Salaku tambahan, kami henteu ngagaduhan kamungkinan nempatkeun widget dina layar, anu ngajantenkeun langkung gampang pikeun urang pikeun terang sepanjang waktos. konsumsi sumberdaya sacara real waktos. Hal anu mangpaat pisan upami urang hoyong nyobian program atanapi gim pidéo sareng ningali pangaruhna naon ka tim kami.

Parabot asli MacOS

OS X mangrupikeun sistem anu tertutup pisan, tapi kami gaduh sakedik kontrol pikeun naon anu kajantenan di jerona, ku cara ieu urang tiasa nampi inpormasi ngeunaan sadaya data monitoring anu paling dasar. Urang tiasa ngalakukeun ieu tanpa bantuan program éksternal, langsung sareng aplikasina Monitor kagiatan sistem. Anu bakal kami mendakan dina bagian tina "Aplikasi" tina kami Panimu.

Admin Mac

Dina aplikasi ieu kami mendakan daptar diurut tina sadaya aplikasi numutkeun konsumsi na sacara real time, CPU, RAM, kakuatan, disk sareng jaringan. Ti dieu urang ogé tiasa maksakeun nutup tina sagala aplikasi anu kami anggap pantes. Ku cara kieu urang bakal nyingkahan konsumsi anomali tina aplikasi naon waé ogé ngalaksanakeun diagnostik pikeun mastikeun yén sadaya komponén ieu jalan leres.

Salawasna ngagaduhan aplikasi ieu saé saé, utamina upami dina kasus kami Mac dina umur anu tangtu, anu ngajantenkeun langkung peka kana jenuh kusabab konsumsi sumberdaya anu teu teratur. salajengna urang tiasa nganggo ikon dok pikeun nunjukkeun inpormasi dasar sapertos kagiatan CPU urang atanapi nyerat sareng maca hard disk urang.

Parangkat lunak gratis pikeun ngawas PC urang

Di dieu kami gaduh sorotan anu ditawarkeun ku pamekar dina hal parangkat lunak gratis pikeun ngawaskeun prosés dina komputer urang, henteu gampang pikeun milarian anu paling cocog pikeun kami, janten kami bakal nyarankeun rupa-rupa anu paling ngayakinkeun kami .

HWiNFO: Monitor suhu pc urang ku seueur pilihan

Program ieu sanggup maca prosés atanapi parameter naon waé dina PC urang. Urang bakal ngagaduhan kontrol sadaya sénsor hardware tina PC urang. CPU, GPU, VRM, Chipset, Suhu Hard Drive sareng Tegangan. Hiji-hijina kakurangannana nyaéta penampilanana, anu salian ti henteu intuitif pisan, henteu saé pisan atanapi gampang ditingali, nyaéta upami jumlah inpormasi anu disayogikeun henteu tiasa dibandingkeun sareng program anu sanés.

HWinFO

Éta tiasa dianggo sareng sadaya vérsi Windows dina pasaran, ti XP ka W10, éta ogé cocog sareng 32 sareng 64 bit. Éta mangrupikeun alat gratis sareng kami nyarankeun pikeun nyobaan ka saha waé anu milari jinis program ieu.

Unduh HWINFO gratis gratis di ieu link.

Rainmeter: Personalisasi desktop anjeun sareng widget inpormasi

Seueur pangguna henteu ngan ukur ngusahakeun ngawaskeun komputerna, tapi ogé ngagunakeunana kalayan gaya, program ieu nawiskeun kami nempatkeun widget dina desktop kami kalayan inpormasi anu relevan ngeunaan monitoring sadaya komputer. Urang tiasa milih desain widget sapertos warna atanapi ukuranana, anu ngajantenkeun desain unik mun urang resep.

Hujan hujan

Urang tiasa ngawas CPU sareng komponenana anu sanés, hawa na sareng nambihan ikon ikon jalan pintas, salian ti éta program anu gratis pisan ogé cocog pikeun nyiptakeun wallpaper urang nyalira.

Unduh Rainmeter gratis tina ieu link.

MSI Afterburner: Overclock pikeun CPU sareng GPU kami

Program umur panjang, seueur dianggo ku para pamaén anu hoyong overclock GPU na. Tapi kualitas anu paling dipilari ku pangguna na nyaéta ngawaskeun FPS nalika urang maénkeun pidéo sareng ngamuatna kana sadaya pakakas. Éta nawiskeun inpormasi anu teu aya tungtungna sareng cocog sareng ampir sadaya pakakas anu aya. Sedengkeun pikeun overclocking, éta ngagaduhan sababaraha watesan.

Éta kalebet Rivatuner anu nawiskeun kami serbaguna ageung dina hal maca parameter permainan sareng perangkat keras kami. Urang tiasa nyiptakeun Pusat Statistik anu lengkep pikeun nunjukkeun éta nalika urang maénkeun. Éstétisna konseptual pisan sareng nawiskeun desain anu intuitif pisan.

Unduh MSI Afterburner tina ieu link

EVGA Precision X1: Pangsaéna upami ngeunaan GPU overclocking

Program ieu khusus dikhususkeun pikeun pangguna anu milari monitoring anu langkung detil ngeunaan CPU sareng GPU na, ogé ngalakukeun overclock pangsaéna. Kami henteu tiasa mendakan aplikasi anu langkung saé di pasar.

Éta nawiskeun kami ngawaskeun lengkep sadaya parameter, sapertos frékuénsi, énergi, suhu sareng voltase sareng urang tiasa ngarobih masing-masing pikeun karesep urang dina kartu grafik Nvidia. Overclocking sareng program ieu janten saderhana sareng rutin.

Unduh EVGA Precision X1 gratis ti ieu link.

Aida64

Mangrupikeun salah sahiji program anu paling terkenal di bidangna sareng salah sahiji program tertua anu urang tiasa mendakan. Kalayan éta, urang bakal tiasa terang jero jero komputer anu urang candak ku sababaraha kali klik saderhana.

Éta parantos dianggo normal pikeun terang unggal detil tina pakakas PC, duanana ku pangguna sareng propésional, tapi anu dipikaresep ku kami éta sanggup ngawas masing-masing komponén ieu sareng komponénna kinerja real-time sareng éfisién pisan.

Aida64

Salian ti ieu urang bakal tiasa ngalaksanakeun tés fungsional pikeun milari kinerja komputer sakumaha tiasa ngabandingkeunana sareng anu sanés, kapaké pisan nalika hoyong ngabandingkeun hardware anu urang mésér sareng anu parantos dipibanda. Hiji-hijina kakurangan anu kami mendakan nyaéta ieu sabalikna tina sésana tina daptar éta henteu gratis.

Kami mendakan sababaraha versi sareng sadayana dibayar sareng harga kisaran antara 39,99 € ka anu paling maju anu ngahontal 199,90 €. Sadaya ieu tina halaman resmi na dina ieu link.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)