Sababaraha paréntah anu paling kapaké pikeun terminal OS X dina Mac

Mac-Terminal-paréntah-0

Pikeun urang sadayana anu langkung kenal sareng komputasi nalika teu aya 'booming' dina téknologi mobile sareng desktop, salawasna urang bakal émut sareng nostalgia tina konsol paréntah nalika éta hiji-hijina cara pikeun ngakses diréktori atanapi file. Éta henteu acan lengkep ngaleungit sareng nyaéta pikeun aspek-aspek sistem operasi anu tangtu, urang peryogi beuleum kana terminal pikeun ngahontal tujuan urang.

Masih urang kedah nampi yén komputasi modéren parantos dugi ka canggih sapertos unggal waktos panganteur grafis langkung saderhana sareng sadayana langkung kahontal ku pangguna, henteu langkung saéna nyarios, kalayan modeu ayeuna pikeun ngalakukeun sagalana atanapi 'ampir' sadayana ku noél sareng ngajantenkeun langkung intuitif sareng alami unggal édisi. Tapi sakumaha anu kuring parantos saurna, urang bakal ningali kumaha sababaraha paréntah henteu sayogi ngalangkungan pilihan 'normal' urang tiasa ngaleungitkeun kalangkang tina tangkepan layar atanapi ngan saukur nunjukkeun file anu disumputkeun.

Hal anu pangpayunna pikeun muka terminal nyaéta buka menu Applications> Utilities> Terminal. Ti dieu urang tiasa ngamimitian nguji pilihan anu béda.

Ngadamel Mac anjeun nyarios

ucapkeun "naon waé anu anjeun badé teraskeun"

 

Maénkeun kaulinan

Kusabab Mac mangrupikeun penafsiran dumasar kana Unix, éta parantos 'nyeret' seueur gim anu dibawa. Emacs, éditor téks anu mangrupikeun bagian tina sistem UNIX, hadir sareng sababaraha kejutan sapertos gim ieu. Pikeun ningali kumaha ngalakukeun ieu, éta saderhana, mimitina anjeun kedah ningali vérsi Emac anu anjeun gaduh

cd / usr / share / emacs /; ls

Ieu bakal nembongkeun nomer vérsi. Milik abdi 22.1. Ayeuna lebetkeun hal-hal ieu:

ls /usr/share/emacs/22.1/lisp/play

Ganti 22.1 ku nomer anu anjeun anggo dina léngkah sateuacana, éta henteu kedah sami, ku cara ieu anjeun bakal kéngingkeun diréktori sadaya gim anu sayogi. Candak gambar layar naon anu dituduhkeun pikeun terang mana anu sayogi ku vérsi.

Mac-Terminal-paréntah-1

 

Ayeuna urang lebetkeun paréntah:

emacs

Pikeun ngaksés kaulinan, pencét 'Esc' teras 'x' teras lebetkeun nami gim anu anjeun badé maénkeun, ngan ukur namina kusabab ekstensi henteu diperyogikeun.

Mac-Terminal-paréntah-2

Tingali Star Wars di ASCII

Upami urang nyarioskeun nostalgia, henteu langkung saé tibatan ningali adegan Star Wars dina kode ASCII, janten upami urang gaduh IPV6 dina Mac urang, urang tiasa ningali éta diwarnaan atanapi bahkan liwat SSH sareng Telnet dina iPhone.

anduk telnet.blinkenlight.nl

 Mac-Terminal-paréntah-3

Ngarobih sabaraha sering sistem dicadangkeun

Kalayan paréntah ieu urang tiasa ngarobih waktos di mana Mesin Waktos bakal ngamimitian ngamimitian cadangan:

sudo standar nulis / Sistem / Perpustakaan / Peluncuran Daemons / com.apple.backupd-otomatis StartInterval -int 1800

Émut yén 1800 dikedalkeun dina detik, anu sami sareng 30 menit.


Ngarobih ukuran Resolusi sawangan gambar 

Upami anjeun ngarobih pratinjau anu béda anjeun bakal perhatos yén gambar éta sorangan ngarobih unggal waktos pas sareng ukuran gambar dina waktos éta. Urang tiasa méréskeunana ku paréntah anu saderhana ieu:

standar nulis com.feedface.ffview udn_dont_resize_img_ win 1

Upami urang hoyong bolaykeun parobihan ieu deui, éta bakal cekap pikeun ngarobih nilai 1 ka 0

 standar nulis com.feedface.ffview udn_dont_resize_img_ win 0


Aktip anyar

Upami anjeun hoyong ngadamel jalan pintas dina Dock kanggo ningali aplikasi anu anjeun nembé tiasa dilakukeun sapertos kieu:

standar nulis com.apple.dock persistent-others -array-add '{"tile-data" = {"list-type" = 1; }; "Tile-type" = "recents-tile"; } '; killall Dock

Pikeun miceunana, cukup séred kaluar tina dok.

Mac-Terminal-paréntah-5

Ngaganti nami screenshot

Sacara umum, OS X namina screenshot sareng nomerna sareng tanggal sareng waktos éta didamel, hayu urang tingali kumaha ngarobihna:

standar nulis com.apple.screencapture nami "Kumaha anjeun hoyong namina"; killall SystemUIServer

Upami anjeun hoyong uih deui ka anu aslina

standar nulis com.apple.screencapture nami ""; killall SystemUIServer

 

Tampilkeun file anu disumputkeun

Sacara standar aya file anu disumputkeun dina sistem, anu urang moal tiasa tingali kecuali urang ngalebetkeun paréntah ieu atanapi ngalangkungan sababaraha program tipe iVisible.

standar nulis com.apple.finder AppleShowAll Files BENER; killall Panimu

Pikeun ngabalikkeun sareng nyumputkeun aranjeunna deui, urang bakal ngarobah kana PALSU

standar nulis com.apple.finder AppleShowAll Files PALSU; killall Panimu

 

Aktipkeun Airdrop dina Mac anu langkung lami

Sacara standar Airdrop ngan ukur sumping salaku protokol dina Mac modéren sareng henteu sadayana ngagaduhan fitur ieu pikeun ngabagi file. Pikeun ngaktipkeunana:

standar nulis com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces -bool TRUE; killall Panimu

Pikeun ngabalikeun perobihan

standar nulis com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces -bool PALSU; killall Panimu

 

Nonaktipkeun sapuan 'dua ramo' pikeun nganapigasi sareng Chrome

Chrome ngagaduhan kaanehan sapertos kieu yén lamun ngalirkeun hiji arah sareng dua ramo, kami bakal nyandak anjeun ka anu sateuacanna atanapi salajengna (gumantung kana sikepna), upami anjeun teu hoyong sapuan ieu, éta tiasa dinonaktipkeun ku paréntah anu saderhana.

standar nulis com.google.Chrome.plist AppleEnableSwipeNavigateWithScrolls -bool PALSU

Sakumaha biasa ngabalikeun parobihan

standar nulis com.google.Chrome.plist AppleEnableSwipeNavigateWithScrolls -bool TRUE

 

Édit téks dina Témbong Gancang

Hal anu saé pisan nyaéta kamampuan pikeun ngédit éta nalika ningali dokumén dina Quick Look, éta bakal langkung lengkep tibatan muka program anu sanés upami ngalibatkeun dua tweak, janten pikeun ngaktipkeunana urang bakal ngalakukeun hal-hal ieu:

standar nulis com.apple.finder QLEnableTextSelection -bool TRUE; killall Panimu

Pikeun ngabalikkeun

standar nulis com.apple.finder QLEnableTextSelection -bool PALSU; killall Panimu

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.