Aya sabaraha jinis HDR sareng naon bédana?

Jinis HDR dina TV
Waktuna parantos sumping tipi, Sareng éta mangrupikeun kanyataan yén dina tingkat desain aranjeunna ngeuyeumbeu salami sababaraha taun, kanyataanana nyaéta téknologi ningkat sacara dramatis dina lima taun ka pengker, seueur anu disalahkeun nyaéta datangna sistem baranahan anu cerdas sareng perusahaan anu nawiskeun kontén streaming anu langkung saé sapertos Netflix.

Janten nalika urang ngaevaluasi mésér TV anyar kami mendakan résolusiana, sareng ayeuna janten tantangan anyar, HDR. Aya sababaraha jinis HDR, masing-masing gaduh kamampuan tapi sadayana kalayan intina sami, hayu urang tingali kumaha bedana.

Anu mimiti: Naon HDR?

Jangkungna Dinamis Tinggi atanapi HDR Dina akronim éta mangrupikeun sistem anu distandarkeun anu dimaksad ku algoritma sareng variasi warna kalayan tujuan pikeun masihan réalisme anu maksimal pikeun gambar anu urang tingali. Dina kaseueuran kasus, pilem na teuing poék, atanapi warna na kabur teuing, ieu kusabab panelna henteu nyaluyukeun inpormasi anu ngahontal piksel kalayan hadé sareng nyobian henteu ngadamel warna anu ngadadak dina gambar anu sami. Kalayan HDR anu urang kahontal nyaéta jero anu langkung ageung dina nada hideung bodas ku cara ningkatkeun kontrasna sareng tangtosna ogé ningkatkeun jumlah warna anu ditampilkeun dina waktos anu sami.

HDR10 +

Ngaronjatkeun kontras Éta ngamungkinkeun urang pikeun niténan langkung detil sababaraha aspék pilem anu dina sistem standar henteu diperhatoskeun, sakumaha anu parantos urang nyarioskeun sateuacanna, nalika aya gelap teuing atanapi sabalikna. Ngaronjatkeun warnana anu kahontal nyaéta nyayogikeun warna anu henteu aya tungtungna, sakitar saratus kali langkung dina pigura anu sami tibatan panel tanpa HDR, anu ngajantenkeun gambar-gambarna katingali langkung jelas sareng warna na langkung menonjol, sahingga ngasimilasi warna kahirupan anu nyata.

Naha aya sababaraha jinis HDR?

Kami nyanghareupan sual pamasaran, mérek hoyong ngabedakeun dirina tina sésana ku masihan variasi leutik kana HDR anu ditawarkeun ku panélna, sahingga nyauran éta ku cara anu langkung spektakuler anu katingalina langkung saé. Tapi… Aya sabaraha jinis HDR? Hayu urang tingali anu paling sering sareng ciri anu ngabédakeun na:

Tv 2S kuring

  • HDR10 - Ieu mangrupikeun sistem HDR anu paling populér, anu dipendakan contona dina seuseueurna tivi sareng monitor. Hatur nuhun kana HDR10 urang tiasa ngaraos luminance (kontras) 1000 nits, sareng jero warna (pikeun ningkatkeun palette) dugi ka 10 bit.
  • Dolby Visi - Sistem HDR ieu dianggo dina sababaraha alat sélulér high-end, sayogi dina Netflix sareng dina tivi luhur-luhur firma Koréa Kidul LG. Hatur nuhun kana Dolby Vision urang gaduh maksimal 10.000 nits sareng jero warna 12 bit. Nanging, téknologi ieu ayeuna payuneun naon anu ditawarkeun ku perangkat keras, kumargi sanaos nawiskeun kasatiaan gambar anu luhur sapertos kitu, kanyataanna ampir teu aya panel anu masihan urang kasempetan pikeun nikmati sanaos ngagaduhan téknologi ieu, janten bédana sareng HDR10 minimal.
  • HDR1000 - Sistem HDR ieu umumna dianggo ku Samsung, tapi éta leres-leres ngamangpaatkeun téknologi HDR10 kalayan ningkatna kacaangan sareng panyesuaian warna ngalangkungan parangkat lunak.
  • HLG atanapi Technicolor - Éta mangrupikeun sistem HDR anu dianggo ku sababaraha jaringan tipi, anu sigana mah jumlahna dinten na.

Nalika urang mendakan tivi anu ngagaduhan salah sahiji atanapi langkung tina nomenclature ieu, Éta henteu hartosna yén sadaya sistem bénten, tapi éta cocog sareng sumber pidéo anu ngamangpaatkeun kamampuan ieu, salaku conto, hiji iPhone X sanggup nawiskeun eusi HDR10 ogé Dolby Vision gumantung kana panyadia pidéo.

Kumaha cara kuring ningali kontén sareng kamampuan HDR?

Intina nyaéta gaduh tipi anu ngahijikeun téknologi HDR, seuseueurna tipi Samsung atanapi LG tengah-tengah kalayan résolusi 4K parantos gaduh téknologi HDR sahingga urang tiasa pinuh resep kana konténna, janten, sakitar 600 euro urang bakal ngagaduhan televisi alus kalayan HDR. Intina konci anu sanés nyaéta panyayogi kontén, aya seueur pilem anu sayogi dina Blu Ray anu ngagaduhan HDR, anu labélna bakal dirujuk dina bungkus, nanging, panyayogi kontén anu paling populér di HDR atanapi Dolby Vision sacara tepat. Netflix, ampir sadayana perdana na atanapi siri kasohor sapertos DPR Kartu anu parantos ditawarkeun ku kamampuan ieu. Pikeun bagian na Amazon Perdana Video Éta ogé nawiskeun kontén HDR, conto nyaéta séri na Grand Wisata.

YouTube mangrupikeun panyadia gratis sareng harga paling mahal kalayan kamampuan HDR sareng 4KNanging, urang gaduh sistem perangkat keras anu ogé bakal ngamungkinkeun urang ngaraosan jangkauan dinamis anu luhur, contona nyaéta konsol Microsoft, duanana Xbox One sapertos Xbox One X. énggal. Pikeun bagian na, Sony, anu biasana mangrupikeun panaratas dina jinis téknologi ieu, ogé kalebet HDR10 duanana dina PlayStation 4 sapertos dina PlayStation 4 Pro, Janten ayeuna, aya seueur kamungkinan yén anjeun ngagaduhan aksés kana eusi HDR, tapi anu penting nyaéta anjeun nampi tipi anu ngagaduhan kapasitas anu cekap. Sacara pribadi, tés anu dilakukeun ku télévisi jajaran pertengahan Samsung nyaéta tés anu masihan kami pangalaman pangsaéna ngeunaan téknologi HDR10 sareng kamampuanna.

Kuring parantos jelas, ayeuna ... Naon HDR anu kuring mésér?

Di dieu anjeun kedah meunteun seueur hal, utamina harga-kualitas tipi atanapi ngawas anu anjeun mésér. Dina tingkatan televisi, penting pikeun upami anjeun badé mésér kalayan résolusi 4K, anjeun terasrasakeun sahenteuna hiji sistem TV Smart (anu pangsaéna nyaéta LG, Samsung sareng Sony) anu ngamungkinkeun anjeun aksés kalayan gampang kana YouTube, Netflix sareng anu sanés. panyadia, ieu langkung seueur anjeun bakal resep HDR. Upami anjeun ngaraos kalindih, tong hilap yén sanaos Dolby Vision ngasilkeun hasil anu luar biasa, éta langkung ti cukup anjeun mésér panel nganggo HDR10 sapertos kisaran pertengahan Samsung atanapi LG.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.