Sambungkeun hapé kana TV

Sambungkeun hapé kana TV

Kalayan datangna tablet di pasar sareng kusabab teleponna nyoko kana peran lanceuk tablet, nawiskeun layar dina kasus dugi ka 6 inci, seueur pangguna anu nempatkeun komputerna meakeun sagala jinis kontén ngalangkungan smartphone atanapi tablet anjeun.

Bagian tina anu disalahkeun, upami disebatna kumaha ogé, ogé dicekel ku pangembang, pangembang anu damel pikeun nyumponan kabutuhan anu dimungkinkeun ku pangguna biasa sareng komputer, kalebet pilihan pikeun nyambungkeunana kana komputer urang. Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun pilihan anu béda-béda ayeuna-ayeuna sayogi sambungkeun hapé urang kana TV.

Di toko aplikasi Google sareng Apple anu béda kami tiasa mendakan aplikasi tina sagala rupa, ti anu nawiskeun kami aksés ka jaringan sosial, dugi ka anu ngamungkinkeun urang pikeun nyusun deui jinis eusi naon waé disimpen dina komputer urang ngalangkungan anu ngamungkinkeun urang bahkan ngaunduh éta tanpa kedah nganggo komputer iraha waé.

Ningali kemungkinan anu aya di pasar pikeun pangguna pikeun ninggalkeun komputerna ditingalkeun, dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun cara anu béda pikeun anjeun sambungkeun hapé urang kana tipi, boh pikeun ningali langsung layar smartphone urang atanapi pikeun ngarénten pidéo atanapi pilem dina layar ageung bumi kami. Tapi mimitina kuring badé ngajelaskeun sababaraha aspék anu kedah diperhatoskeun, sabab henteu sadayana protokol komunikasi nawiskeun kamungkinan anu sami pikeun urang.

Naon Miracast

Protokol komunikasi Miracast

Miracast ngamungkinkeun urang pikeun ngabagi tingali eusi desktop smartphone urang dina layar pinuh dina TV urang contona, kaulinan atanapi aplikasi anu urang hoyong tingali dina ukuran anu langkung ageung. Jelas, urang ogé tiasa nganggo éta pikeun maénkeun pidéo sareng audio anu parantos urang simpen, tapi masalah anu timbul nyaéta layar parangkat urang kedahna aktif, kumargi éta mangrupikeun sinyal anu diréproduksi dina televisi.

Miracast cocog sareng alat WiFi Direct, Janten upami urang gaduh tipi anu cocog sareng téknologi ieu sareng smartphone anu versi na langkung luhur tibatan Android 4.2, urang moal ngagaduhan masalah pikeun ngirim desktop smartphone urang langsung sareng tanpa kabel kana tipi urang.

Naon AllShare Cast

Sakumaha biasana, unggal pabrik ngagaduhan mania pikeun ganti ngaran sababaraha protokol pikeun nyobaan nyandak kaistimewaan ciptaanana. AllShare Cast sami sareng Miracast, janten upami anjeun gaduh televisi AllShare Cast anjeun tiasa ngalaksanakeun fungsi anu sami sareng Wifi Direct.

Naon DLNA

Bagikeun eusi dina TV

Ieu mangrupikeun protokol anu paling dikenal sareng salah sahiji alat anu paling seueur dianggo dina pasaran. Protokol ieu ngamungkinkeun urang bagikeun eusi dina jaringan sareng alat naon waé anu nyambung ka jaringan étapaduli pabrikna. DLNA sayogi dina sajumlah ageung TV pinter, tapi ogé dina telepon pinter, pamuter Blu-ray, komputer ... Hatur nuhun kana protokol ieu kami tiasa ngirim file audio atanapi video naon waé tina alat anu cocog pikeun diputer langsung, sapertos ti hapé atanapi tablet.

Naon Airplay

Sapertos Samsung, Apple ogé ngagaduhan kabutuhan imperatif pikeun "nyiptakeun" protokol komunikasi nirkabel tina jenis ieu disebat AirPlay. AirPlay nawiskeun kami fitur anu sami sareng téknologi DLNA tapi ngawatesan kasaluyuanana kana alat perusahaan, nyaéta, éta ngan ukur tiasa dianggo sareng iPhone, iPad sareng iPod touch.

Téknologi ieu dugi ka pasar di 2010 sareng tujuh taun ka hareup, di 2017, perusahaan anu berbasis di Cupertino parantos nganyaran deui éta namina AirPlay 2 sareng nawiskeun langkung seueur fungsionalitas sapertos kamungkinan maén eusi sacara mandiri dina sababaraha alat di bumi kami, eusi dina format video audio.

Ayeuna di pasar, sesah pisan mendakan, upami teu mustahil, televisi atanapi pamuter Blu-ray cocog sareng téknologi ieu, kusabab pikeun ngamangpaatkeun éta urang kedah ngalangkungan kotak sareng ngabandingkeun Apple TV, alat anu dimaksudkeun pikeun téknologi ieu.

Sambungkeun telepon pinter Android kana TV kabel

Sistem operasi Android sayogi tina sajumlah ageung pabrik sareng masing-masing nawiskeun kami cara anu béda pikeun tiasa ngabagi eusi telepon pinter urang sareng televisi. Terus diémutan éta henteu sadayana pabrik nawiskeun kami pilihan ieu, sanaos kanggo sababaraha waktos ayeuna, sareng khususna di smartphone high-end, pilihan ieu ampir wajib.

Sambungan HDMI

Sanaos jumlah alat anu nganggo konéksi HDMI henteu seueur pisan, di pasar urang tiasa mendakan terminal ganjil kalayan jenis sambungan ieu, dina versi mini, anu ngamungkinkeun urang pikeun kabel saderhana nyambungkeun smartphone kami ka TV sareng muterkeun kadua méja, gim sareng pilem dina layar ageung bumi kami.

Sambungan MHL

Kabel MHL pikeun nyambungkeun hapé kana TV

Jinis sambungan ieu Éta anu paling sering dianggo dina taun-taun ayeuna ku pabrik. Upami smartphone urang cocog sareng MHL, urang ngan ukur kedah nyambungkeun kabel USB dina hiji sisi sareng HDMI di sisi sanésna. Kanggo sadayana jalan anu leres urang ogé kedah nyambungkeun pangecas smartphone kami ka kabel, sahingga éta nyayogikeun énergi anu cekap pikeun tiasa ngirim layar sareng naon waé anu baranahan. Sistem ieu nunjukkeun ka kami layar telepon pinter urang dina TV sareng ngamungkinkeun urang mikaresep gim atanapi pilem dina layar ageung.

Sakumaha anu parantos kuring sebatkeun di luhur, henteu sadayana smartphone cocog sareng téknologi ieu, janten upami nganggo kabel ieu ku smartphone anjeun sinyalna henteu ditayangkeun dina TV urang, hartosna éta urang moal tiasa ngaduplikasi layar smartphone kami dina televisi, sahenteuna nganggo kabel. Kabel MHL ngagaduhan harga sakitar 10 euro sareng urang tiasa mendakan sacara praktis di toko komputer fisik mana waé.

Sony sareng Samsung mangrupikeun pabrikan utama anu nawiskeun jinis sambungan ieu dina telepon pinterna, hal éta anjeun kedah nimbangkeun upami anjeun ngarencanakeun pikeun ngomean deui sareng hoyong ngagunakeun metode ieu.

Sambungan Slimport

Pabrikan ngagaduhan kabiasaan ngabakukeun koneksi sareng Slimport mangrupikeun kasus sanés anu narik perhatian, sabab éta ngamungkinkeun urang ngalakukeun hal anu sami sapertos ngalangkungan MHL, tapi urang peryogi kabel anu langkung mahal, anu éta ngagaduhan harga anu caket kana 30 euro. Bédana anu sanésna sareng sambungan MHL nyaéta henteu kedah nyambungkeun carjer sélulér kana kabel supados tiasa dianggo. Pabrikan utama anu milih sistem ieu nyaéta BlackBerry, LG, Google, ZTE, Asus ...

Sambungkeun telepon pinter Android kana TV tanpa kabel

Android kana TV

Upami urang hoyong ngirim pidéo atanapi musik naon waé ka tipi urang tanpa nganggo kabel, urang kedah nganggo Alat Google Cast cocog, téknologi anu cocog sareng Android sareng anu ngamungkinkeun urang ngirim kontén kana alat leutik anu nyambung ka port HDMI tipi urang sareng terasrasakeun pidéo dina layar ageung. Jinis sistem ieu henteu ngijinkeun kami pikeun ngirimkeun sadayana desktop kana tipi, saolah-olah urang tiasa ngalaksanakeun éta liwat kabel anu kuring sebutkan di luhur.

Google Chromecast

Chromecasts

Upami urang milari alat jenis ieu anu nawiskeun kami jaminan anu cekap supados henteu ngagaduhan masalah réproduksi, pilihan anu pangsaéna dina pasaran nyaéta Chromecast Google, alat anu nyambung ka port HDMI tipi urang sareng anu urang tiasa ngirim pidéo sareng musik pikeun diputer dina tipi urang.

Kotak TV

Kotak TV Android mérek Scishion

Di pasar urang tiasa mendakan jinis alat sanés anu dikelola ku Android anu nawiskeun kasaluyuan sareng Google Cast, tapi ogé ngamungkinkeun urang pikeun mikaresep kaulinan dipasang dina alat siga anu smartphone. Upami anjeun hoyong ningali anu mana anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun, anjeun tiasa ngalangkungan tulisan Lima TV Box sareng Android pikeun sadaya anggaran.

Sambungkeun iPhone kana TV

Apple parantos dikenal pikeun nyobian ngendalikeun sagala rupa anu aya hubunganana sareng alat na, ti mimiti ngecas kabel (30 pin sareng ayeuna kilat) dugi ka protokol komunikasi sareng alat sanés. Sakumaha dipikaterang, sanaos gaduh konéksi Bluetooth, iPhone henteu sanggup ngirim dokumén atanapi file naon waé ngalangkungan Bluetooth, kecuali éta iPhone.

Pikeun kasus anu khusus dimana urang mendakan diri, Apple balik deui kabur sareng upami urang hoyong tiasa ningalikeun layar iPhone kami dina televisi, urang moal ngagaduhan pilihan tapi ukur ngalangkungan kotak sareng kéngingkeun Apple TV , atanapi kéngingkeun kabel anu cocog, kabel anu henteu persis murah. Teu aya deui pilihan dina hal ieu.

Kilat kana kabel HDMI

Kilat kana kabel HDMI

Cara anu paling murah pikeun tiasa ningalikeun eusi iPhone, iPad atanapi iPod touch kami dina tipi anu dipendakan dina kabel Kilat ka HDMI, kabel anu bakal nunjukkeun ka kami antarbeungeut lengkep, kalebet desktop alat urang dina layar tipi. Kilat konektor adaptor digital AV. Adaptor ieu dibanderol dina 59 euro sareng ogé ngamungkinkeun kami ngeusi batre alat nalika urang maénkeun eusi dina TV.

Tapi upami urang henteu ngagaduhan konéksi HDMI dina tipi urang, urang tiasa nganggo Kilat kana adaptor VGA, anu ngamungkinkeun urang sambungkeun alat kami pikeun input VGA tina televisi atanapi monitor. Dina hal ieu, kedah diperhatoskeun yén sora bakal diréproduksi ngalangkungan alatna, sanés ngalangkungan tipi sapertos dina adaptor HDMI.

Apple TV

Pilihan séjén anu sayogi nyaéta mésér Apple TV, dimimitian ku modél generasi ka-4, sabab éta modél pangkolotna anu masih dijual ku Apple. Alat ieu ogé ngamungkinkeun kami nunjukkeun eusi alat kami dina TV, ogé desktop ku cara eunteung atanapi ngirim kontén langsung ka Apple TV naha éta musik atanapi pidéo. Apple TV generasi ka-4 sareng panyimpenan 32GB Harga na 159 euro. Apple TV 4k 32 GB dibanderol di 199 euro sareng modél 64 GB jumlahna dugi ka 219 euro.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)