Sababaraha minggu sareng HomePod: anu pangsaéna henteu acan sumping

Dua minggu ka tukang Apple sacara resmi ngaluncurkeun HomePod, sanaos ngan di Amérika Serikat, Inggris sareng Australia. Kaluaran anu cukup terbatas pikeun naon anu badé dilakukeun ku perusahaan akhir-akhir ieu, sareng anu masihan seueur urang kesan éta ngarespon kana strategi anyar perusahaan pikeun henteu ngalancarkeun hal-hal buru-buru sajauh software anu bersangkutan.

Kualitas audio anu luar biasa pikeun panyatur ukuranana, tapi perangkat lunak masih anyar pisan anu ogé ngan ukur aya dina basa Inggris ngadamel HomePod ieu alat anu ngagaduhan kautamaan anu hébat dina waktos ayeuna, tapi ngagaduhan ruang lega pikeun pamutahiran. Balik kana resensi awal anu anjeun tiasa tingali dina pidéo anu nuturkeun kecap ieu, kuring nyaritakeun kesan kuring saatos saminggu nganggo spéker pinter Apple anyar.

Sora masih mendasar, pikeun ayeuna

Spéker anu pinter masih dina tahap anu mimiti pisan ngeunaan naon anu tiasa dilakukeun. Ieu cara ngamimitian smartphone, sareng ayeuna nelepon telepon ampir hal anu paling henteu penting dina telepon sélulér, sahenteuna pikeun jalma réa. Pasti aya poé nalika anjeun henteu nampi atanapi nelepon, sareng anjeun kantos nganggo smartphone anjeun. Bisa jadi dina sababaraha taun ieu bakal ilahar pikeun panyatur pinter ogé, tapi dugi ka ayeuna urang henteu acan dugi kana titik ieu.

Ku alatan éta ngupingkeun musik anu berkualitas masih penting pikeun panyatur anu hadé. Sareng kuring sanés nyarioskeun perkawis musik anu saé, kusabab éta sadayana gaduh karesepna, tapi ngeunaan musik anu anjeun pikaresep ku sora anu pangsaéna. HomePod minuhan misi éta ku warna ngalayang. Kalayan ukuran na leutik ngeusi sakabeh rohangan ku sora anu saé, henteu paduli dimana anjeun ayana. Bass anu saé, mids anu saé sareng tinggi anu saé ... sora disebarkeun ku tujuh tweeter na sareng speaker bass na kalayan kualitas anu luar biasa, sareng prosesor A8 anu ngempelkeun gagang anu disada sampurna.

Abdi hoyong parios kumaha dua HomePods anu numbu jalan, hiji hal anu henteu tiasa dilakukeun ayeuna-ayeuna tapi anu bakal sumping dina pembaruan parangkat lunak henteu lami teuing, panginten ku ios 11.3, panginten nalika HomePod sayogi di Spanyol sareng nagara-nagara sanés parantos fungsina dilaksanakeun. Tapi dina waktos ayeuna ku panyatur tunggal kuring tiasa nyebatkeun yén éta langkung ti cukup, kuring bakal nyarios cukup, pikeun rohangan sedeng-ageung. Volume maksimum na ngabahayakeun Ceuli, tapi henteu distorsi. Bahkan jilid sedeng na teuing upami anjeun teu hoyong ngaganggu tatangga dina waktos nap.

Anjeun bakal biasa ngadalikeun sora mimiti

Éta parantos janten rutin nuliskeun kasus ieu sareng nyauran Siri, sareng anu ayeuna nganggo basa Inggris. Kuring henteu hoyong ngabayangkeun iraha urang tiasa nganggo dina basa Spanyol, tapi ayeuna bahkan murangkalih kuring parantos maénkeun musikna ku ngobrol sareng Siri, aranjeunna naroskeun waktosna atanapi perkawis cuaca. Éta mangrupikeun kasuksésan pikeun (ampir) ngaleungitkeun kadali fisik, diantara hal-hal lain kusabab umumna salah henteu pernah caket kana panyatur. Anjeun biasana henteu nyimpen spéker caket tempat anjeun dumuk, janten naha urang hoyong tombol na?

HomePod ngamungkinkeun anjeun ngendalikeun polumeu, ngareureuhkeun, ngamimitian playback, maju sareng mundur ku cara ngetok di luhur, tapi sakali kuring nganggo éta pikeun video tinjauan kuring boro-boro nganggo éta deui. Ngawangkong sareng Siri langkung épéktip, sareng ogé sapertos ngupingkeun sareng ngupingkeun anjeun bari henteu kedah ngupingkeun sora anjeun, kuring henteu nempatkeun kasalahan dina metode ieu. Kuring parantos nganggo AirPods langkung ti sataun sareng teu biasa ngagunakeun Siri sareng aranjeunna, tapi ku HomePod benten pisanSigana langkung alami sareng anjeun adaptasi gancang. Bahasa Inggris ayeuna hartosna yén sababaraha hal anu anjeun henteu ngartos saenyana, atanapi aya daptar sareng nami dina basa Spanyol anu anjeun henteu dikenal, tapi éta bakal direngsekeun nalika éta aya dina basa urang, mudah-mudahan langkung gancang tibatan engké.

Kuring teu tiasa setrés kumaha ogé Siri ngupingkeun anjeun. Mimitina anjeun biasana nyarios dina nada anu langkung luhur tibatan normal, tapi sakedik-sakedik anjeun sadar yén éta henteu perlu, kumargi anjeunna nguping anjeun langkung saé tibatan anu anjeun panginten. Komo upami aya sora di rohangan, tipi na atanapi anjeun bahkan ngupingkeun musik sareng HomePod, Siri sok ngadangukeun anjeun tanpa kedah ningkatkeun sora anjeun. Sakumaha tingkat anu malah jalma paling skeptis kuring bisa make salaku "standar emas", euweuh deui teu kurang ti pamajikan kuring, anu geus dimimitian ngagunakeun Siri pikeun mareuman lampu ruang tamu nalika urang bobo. Sateuacan kuring nyarios yén anjeun kedah nyarios pisan ka iPhone atanapi Apple Watch. Tés diliwatan.

Ngadalikeun HomeKit sareng HomePod kuring

Pikeun ngontrol aksésori anu cocog sareng HomeKit anjeun, anjeun peryogi peryogi Apple TV atanapi iPad (langkung saé heula sareng pilihan kontrol deui), tapi ayeuna urang tiasa nambihan HomePod kana daptar ieu. Spéker Apple janten séntral énggal pikeun asesoris anu cocog sareng platform otomasi bumi Apple, sareng éta ngagaduhan cara énggal pikeun ngendalikeunana. Teu kahartos Apple henteu nyayogikeun Apple TV 4K anyar sareng mikropon anu ngamungkinkeun urang masihan paréntah pikeun mareuman lampu, parios suhuna atanapi sambungkeun colokan na. Kami budak pikeun iPhone atanapi Apple Watch kami, sareng éta ngajantenkeun yén kontrol vokal henteu tungtungna janten hal anu lengkep alami.

Apple parantos tiasa nyandak léngkah anu ageung sareng HomePod kusabab dua alesan. Apple TV sanés produk anu kawéntar di luar Amérika Serikat, sareng sanaos sumpingna Netflix, HBO sareng Amazon Prime Video parantos ngabantosan alat Apple sareng sababaraha anu parantos mendakan éta, masih aya seuseueurna jalma anu moal tiasa ngayakinkeun nyalira yén € 200 Apple TV pantes. Mésér Apple TV ngan ukur pikeun ngendalikeun HomeKit? Seueur anu ningali éta salaku hal anu teu kapikir parantos gaduh tivi anu ngahijikeun aplikasi anu aranjeunna peryogikeun pikeun nonton séri atanapi pilem na.

Nanging, hal-hal tiasa bénten sareng HomePod. Spéker kualitas pikeun ngupingkeun musik kalayan desain anu saé sareng éta ogé ngamungkinkeun anjeun bertindak salaku pusat HomeKit tiasa nyababkeun seueur jalma tungtungna mutuskeun mésér asesoris anu cocog, sareng anu sami tiasa diterapkeun ku cara anu sanés: seueur pangguna HomeKit tiasa mendakan panyaturna pikaresepeun pikeun ngendalikeun colokan anjeun, bohlam sareng termostat. Éta pabrik sapertos Koogeek atanapi IKEA teras-terasan némbongan yén ngaluncurkeun produk anu cocog sareng harga anu langkung terjangkau ogé bakal nyumbang.

Tapi seueur rohangan pikeun perbaikan

Nalika urang nyarioskeun kautamaan HomePod urang pasti moal tiasa kalebetkeun sisi "pinter" na. Siri mangrupikeun asistén maya anu dikembangkeun Apple salami mangtaun-taun, sareng upami dina iPhone kami parantos ngadu'a yén éta kedah ningkat, dina HomePod éta jauh pisan, ampir di popok. Leres éta naon anu dilakukeun, éta saé pisan: kontrol Apple Music, ngirim sareng maca pesen, pamundut dina internét sapertos cuaca, taun albeum dirilis atanapi nambihan catetan sareng panginget. Tapi nalika aya jalan anu saé, anjeun hoyong langkung, sareng di dieu kasusah dimimitian.

Seueur anu parantos nyarioskeun ngeunaan ékosistem Apple anu katutup dina kasus HomePod, yén éta henteu cocog sareng Spotify (sanaos éta, tapi henteu ngalangkungan kadali sora) atanapi aplikasi pihak katilu sanés. Pikeun kuring sadayana ieu, pikeun momen, aya anu ngaluarkeun. Jelas kuring mangrupikeun pangguna Apple sareng kusabab éta kuring gaduh iPhone, iPad, Apple TV sareng kuring nganggo Apple Music, janten larangan-larangan jasa pihak katilu henteu mangaruhan kuring teuing. Tapi masalahna nyaéta Apple parantos nempatkeun larangan bahkan kalayan jasa sareng aplikasi na nyalira, sareng éta teu kahartos.

Pesen, Catetan sareng Panginget, salian ti Apple Music, éta sadayana anu tiasa anjeun anggo saat ieu upami urang nyarioskeun aplikasi Apple. Sareng hal anu dasar sakumaha naroskeun ngeunaan acara kalénder kuring? Sanaos sigana guyonan, HomePod henteu tiasa ngaksés aplikasi Kalénder anjeun, bahkan henteu tiasa nelepon telepon tanpa némpél iPhone anjeun. Naon anu tiasa anjeun laksanakeun kalayan AirPods anjeun atanapi nganggo Apple Watch anjeun nganggo Siri anu anjeun henteu tiasa lakukeun ku HomePod… Luar biasa tapi bener. Apple parantos hoyong ngajadikeun Siri malah gagal dina HomePod na, sareng éta kedah alesan anu urang henteu terang tapi éta kedah gancang direngsekeun.

Kemungkinan anu ditawarkeun ku HomePod seueur pisan, sareng henteu ngan ukur dina lingkungan musik. Salaku tambahan kana naon anu parantos dilakukeun (sareng kuring ngulang deui, éta ngalaksanakeunnana pisan) sareng anu jelas éta tiasa dilakukeun (sapertos acara almenak, telepon atanapi konsultasi anu langkung maju dina internét), dunya kamungkinan bakal kabuka anu ngimpi anjeun . Éta dumasarkeun ka kuring pikeun nganggo sareng nganapigasi Apple TV kuring tanpa kedah némpél Siri Jauh, Kuring ngamimitian playback ti séri karesep kuring ku nyarios ka HomePod kuring, sareng mareumanana dina cara anu sami. Éta ngan ukur conto tina hal anu tiasa kajadian teu lami, iraha waé Apple hoyong, tangtosna.

HomePod masih dina béta

Kanyataanna nyaéta HomePod masih dina pamekaran. Sugan perusahaan parantos buru-buru diluncurkeun ku kanyataan yén produk anu sami parantos aya, sapertos Google Home atanapi Amazon Echo, atanapi ku Sonos ningkatkeun panyaturna sareng nambihan fungsi "pinter" énggal pikeun kualitas anu terkenal dina milarian néwak bagian tina pasar anyar ieu anu némbongan. Sékrési terbatas pikeun tilu nagara (Inggris, AS sareng Australia) sareng ngan ukur dina basa Inggris, nalika Siri parantos ngadukung seueur basa anu sanés, sareng ku sabab kitu sababaraha fitur dibandingkeun sareng naon anu tiasa dilakukeun Siri dina iPhone.

Sadaya tanda nunjukkeun yén HomePod henteu acan réngsé, sapertos seueur produk sanés anu dirilis ku perusahaan. Hal anu sami dicarioskeun ngeunaan Apple Watch teu lami pisan, sareng teu nganggo naon tingkat Apple smartwatch ayeuna, kalayan ampir henteu aya persaingan di pasar ieu. HomePod bakal ningkat, teu aya diragukeun, sabab éta mangrupikeun kasempetan anu Apple moal sono. Sok disebatkeun yén langkung saé mésér generasi kadua peluncuran Apple anyar, kuring henteu satuju. Abdi resep pisan ningkatkeun paningkatan HomePod anu munggaran ieu nalika aranjeunna némbongan, sareng samentawis éta, kuring resep sora anu luar biasa na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.