Téknologi ieu sanggup nyimpen sadaya eusi uteuk anjeun

uteuk

Ti saprak jaman baheula manusa parantos milarian jalan supados hirup langkung lami boh dina cara murni fisik sareng pikeun ngahontal éta, dina sababaraha cara, sahenteuna ingetan anjeunna salaku jalma tetep mangabad-abad atanapi, sakumaha anu kasebut, ngatur pikeun ngaunduh sababaraha cara pikeun sadaya kenangan-kenanganna supaya, ka hareupna, aranjeunna tiasa salamet ku cara anu sanés.

Anu terakhir nyaéta naon anu sigana perusahaan Amérika ngahontal atanapi sahenteuna ieu anu aranjeunna iklankeun. Tétéla insinyur na parantos tiasa ngembangkeun metodologi anu pikaresepeun ku manusa tiasa ngajaga otak gembleng dina tingkat mikroskopis jéntré. Dasarna, anu aranjeunna sacara harfiah usulkeun ka kami nyaéta nyimpen otak manusa salami ratusan taun dina nitrogén cair tanpa ngarusak sambungan saraf na.

nectome

Nectome mastikeun yén aranjeunna gaduh téknologi pikeun ngawétkeun otak manusa salami ratusan taun

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, sanaos kanyataan yén perusahaan masih henteu kanyahoan, kanyataanna nyaéta pendiri na dina tingkat individu henteu seueur. Khususna, urang nyarios ngeunaan anu ngagaduhan mahluk éta Robert McIntyre, Lulusan MIT, sareng Michael McCanna. Duanana tanggung jawab pikeun nampilkeun proyék ieu dina payung tina Nectome, Ngaran anu aranjeunna parantos ngabaptiskeun perusahaan anu khas.

Gagasan anu aranjeunna badé dijual ka masarakat nyaéta kéngingkeun ngalestarikeun otak manusa salami mungkin dugi ka eusi uteuk dirobih janten jinis simulasi komputer éta, engké, bakal ngahirupkeun kapribadian individu anu kagungan uteuk ieu.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, bédana utami ngeunaan ideu tradisional, khususna ngeunaan cryogenization, nyaéta waktos ayeuna Nectome henteu ngaku bakal ngahirupkeun uteuk, tapi pikeun ngomean sadaya inpormasi anu aya di jero, anu kuduna dijaga tetep gembleng, dina cara anu sami sareng dinten ayeuna urang nampi deui inpormasi tina komputer anu parantos lami pareum.

CPU

Bulan kamari Nectome hasil sacara hukum kéngingkeun awak awéwé sepuh pikeun ngamimitian ékspériménna

Tétéla sareng numutkeun inpormasi ti MIT, perusahaan bulan kamari sacara hukum kéngingkeun awak awéwé sepuh anu nembé tilar dunya pikeun ngamimitian prosés ngawétkeun uteukna dua satengah jam saatos pupusna. Tétéla kusabab lami dugi ka pelestarian uteuk ngalaman karusakan teu bisa balik. Sanaos kitu, éta parantos janten salah sahiji anu paling dilestarikan dina sadaya sejarah manusa.

Ieu mangrupikeun aplikasi anu munggaran tina téhnik anu anyar pikeun manusa. Sakumaha anu diarepkeun sareng numutkeun panaliti, aranjeunna hoyong langkung jauh sareng nguji sistem anjeun ka jalma anu gering parah ngusulkeun bunuh diri dibantuan ti saprak sistem, tétéla sareng numutkeun ka anu nyiptakeunana, parantos didesain kanggo dianggo di jalma anu gering ampir.

uteuk

Béda sareng anu sigana, téknologi Nectome ngagaduhan langkung seueur kaunggulan tibatan anu urang bayangkeun

Dinten ayeuna sigana proposal Nectome urang ditampi kalayan saé pisan saprak panyipta ngora na parantos tiasa naékkeun hiji satengah juta euro tina sumber anu sanés. Salaku jéntré, ngawartosan éta Téknologi ieu moal dikomersialkeun dugi dibuktikeun sacara ilmiah sareng diverifikasi, hal anu peryogi pisan waktos damel sareng usaha anu kedah dimodalan dina panilitian sareng pamekaran.

Pribadi kuring kedah ngaku yén téknologi sapertos kieu néwak kuring sakedik 'salah tempat'kumargi sanaos siga sejenis cryogenization generasi anyar, di sisi anu sanésna urang nyarioskeun téknologi anu tiasa ngajangjikeun pisan tina sudut pandang ékonomi kumargi, nalika waktosna sumping, urang panginten tiasa ngaunduh sadaya konténna tina uteuk urang pikeun muka éta dina platform anu sanggup ngajaga sadaya hikmah koléktif sahingga nyumbang kana transmisi na ka generasi anyar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.