Tanggal 20 Agustus NASA bakal ngirim kapal selam ka handapeun Samudra Pasipik

Titan

NASA tetep bertekad pikeun janten agénsi panaratas di Bumi pikeun éksplorasi luar angkasa sareng mendakan bentuk kahirupan anyar. Pikeun ngalaksanakeun padamelan ieu, Badan Luar Angkasa Amérika Serikat parantos mutuskeun yén waktosna parantos nyandak léngkah anu énggal sareng sacara harfiah nyandak kapal selam ka handapeun sagara pasifik.

Sakumaha anu parantos diumumkeun ku anu tanggung jawab pikeun proyék ieu, sacara resmi dibaptis ku NASA kalayan nami Bawah laut, éta bakal ngamimitian 20 Agustus payun, tanggal dimana kapal selam diharepkeun tilelep sareng mimiti héd sagala jinis data anu engkéna bakal diolah sacara saksama, henteu muspra, misi ieu fokus pisan kana janten dasar pikeun proyék-proyék kahareup anu aya hubunganana sareng milarian kahirupan luar bumi.

NASA

Proyék Subsea dimimitian, anu bakal dijantenkeun dadasar pikeun milarian kahirupan luar bumi di luar planét urang

Upami anjeun kirang langkung ayeuna sareng anjeun terang léngkah-léngkah anu NASA laksanakeun, pastina anjeun bakal terang pisan kunaon misi sapertos kieu diluncurkeun. Tungtung na teu aya sanes tapi ayana béda bulan sapertos Eropa, bulan tiris Jupiter, atanapi Enceladus y Titan, bulan Saturnus, anu dina sababaraha bulan ka pengker narik perhatian seueur astronom sareng ilmuwan.

Idéna nyaéta ngembangkeun sajauh mungkin sareng dina planét urang sorangan sababaraha jinis sistem atanapi mékanisme, dilengkepan ku instrumen anu khusus khusus, anu kaayaan diajar dina cai cair anu nembé kapendak dina bulan-bulan anu disebatkeun dina garis luhur, utamina dina kasus Titan, dimana cai na permukaanna.

kapal selam

Ideu ngirim kapal selam ka Titan sanés énggal, NASA parantos ngawartosan ngeunaan proyék ieu sakitar tilu taun ka pengker

Gagasan ngembangkeun platform ieu jauh ti anu énggal, utamina dina kasus NASA, lembaga anu sakitar tilu taun ka pengker nampilkeun ka dunya mangrupikeun proyek anu justru milarian kapal selam ka Titan. Sakumaha sering kajadian sareng jenis proyék ieu, éta direncanakeun dina jangka panjang pisan, khususna pikeun nyandak kapal selam ka bulan Saturnus ieu, mimitina, aya omongan 2040 salaku tanggal anu tiasa dilakukeun.

Sateuacan tanggal éta tungtungna sumping, NASA kedah tahapan ngaduruk sareng salah sahiji anu pangpayunna nyaéta ngamimitian tés dina planét urang, tés anu kedah dilaksanakeun dina kaayaan anu béda sareng ngagunakeun jinis téknologi anu béda, henteu kabeneran kanyataanna urang henteu terang naon anu bakal urang pendakan saatos urang dugi Titan janten urang kedah nganggap jinis kaayaan naon waé.

Ku cara kieu, sareng tanpa nyaring teuing, proyék Subsea NASA dimimitian, di mana kapal selam munggaran bakal dikirim langsung ka dasar Samudera Pasipik, khususna di sakitar pulau panggedéna Hawaii, pikeun nguji alat-alat na. kalayan anu nyaritakeun prototipe munggaran ieu anu kedah disanghareupan tekanan pisan sareng kaayaan suhuSalian ti éta, misi bakal digunakeun pikeun diajar biologi di bagéan jero laut.

dasar laut

Dina misi kahijina, Subsea kedah turun ka saluran hidroterma di Hawaii.

Diantara sababaraha data anu parantos diterbitkeun sacara resmi, urang terang yén tujuan utama misi éta nyaéta ngajalajah handapeun liang hidroterma anu ngagaduhan suhu ratusan derajat kusabab kanyataan yén aya kagiatan vulkanik anu hébat di daérah éta. Dina gilirannana, kapal selam bakal dipaké pikeun diajar baktéri toleran sareng organisme kana kaayaan anu khusus ieu anu bakal dilakukeun pengamatan topografi, lingkungan sareng kimia.

Tanpa ragu, urang kedah terang yén jenis proyék ieu, sanaos tujuan utamina nyaéta anu sanés, moal ngabantosan urang pikeun terang planét urang sorangan langkung saé. Sanaos kitu, urang kedah émut yén urang sateuacan sateuacan léngkah munggaran, sababaraha tés anu bakal réngsé iraha waé taun payun NASA ngirim kapal selam ka dasar laut deui sanajan, dina kasempetan éta aranjeunna bakal nganggo a Reureuh komunikasi 24 menit dina raraga nyobaan simulasi waktos anu diperyogikeun pikeun ngirimkeun pesen ka kapal selam hipotetis anu leres-leres aya di Titan.

Inpo leuwih: NASA


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis Alberto Albarracin cenahna

    MMMM 5 X 8 = 40… 2 ka 23 = ... moal éta nahan tekanan.