Jaringan sareng tulang bakal hirup deui gancang berkat perlakuan anyar ieu

huesos

Seueur investasi anu ayeuna dilakukeun dina panilitian sareng pamekaran pikeun bidang kadokteran. Hatur nuhun kana ieu, jarang aya minggu anu urang henteu terang berita anyar, sanaos anéh, saderhana sareng bahkan anéh sigana mah. Dina kasempetan ieu, kuring hoyong ngawartosan anjeun ngeunaan pangobatan anyar anu nembé dikembangkeun ngalangkungan cara anu langkung gancang pikeun parantos dipanggihan pikeun ngahontal régenerasi jaringan sareng tulang dina awak manusa.

Panilitian ieu parantos dilaksanakeun ku sakelompok panaliti ti Universitas Birminghan (Inggris) sareng pikeun ngahontal régenerasi anu dipercepat ieu kedah diperyogikeun a generasi anyar nanopartikel anu, numutkeun ka jalma anu tanggung jawab pikeun proyék éta, ngagaduhan kamampuan pikeun niron prosés penyembuhan alami anu awak urang sorangan dina kajadian aya jenis kacilakaan dimana patah tulang sareng lawon jaringan lumangsung.


kolom

Universitas Birmingham nampilkeun perlakuan anyar pikeun ngahontal régenerasi jaringan sareng tulang anu langkung gancang

Sakumaha anjeun terang, dinten anu saleresna nyaéta henteu kedah kacilakaan pikeun tulang rusak sabab aya seueur pasién anu kaserang, masihan conto anu saderhana pisan, osteoporosis, panyakit anu nyababkeun kameumeut tulang sareng aranjeunna tungtungna peupeus upami pasién henteu parawatan pisan dina nyanghareupan paneunggeul anu, pikeun sésana manusa, ngan saukur éta, gebug anu urang henteu merhatoskeun pisan.

Titik penting anu penting pisan anu ngajantenkeun pamekaran pangobatan ieu mangrupikeun hal anu sacara pribadi narik perhatian kuring, henteu langkung ti kanyataan yén éta komunitas médis anu, salami sababaraha waktos, parantos ngingetkeun yén kasus penderita osteoporosis tiasa dua kali ku taun 2020.

kolom-kristal

Téhnik ayeuna henteu ngamungkinkeun urang ngahasilkeun tulang sareng jaringan anu cekap pikeun nyumponan paménta ayeuna

Dumasar kana kecap-kecap tina sababaraha jalma anu tanggung jawab pikeun kelompok panaliti anu parantos ngembangkeun perlakuan ieu, kedah dicatet yén, tétéla, ideu pikeun ngamimitian pamekaranana sumping saatos mariksa kumaha dokter, nalika nyanghareupan patah tulang kompleks, Ngalarapkeun perlakuan anu béda anu dirancang pikeun ngamajukeun penyembuhan tulang, hanjakalna sareng kadang perlakuan ieu biasana gaduh watesan anu penting pisan.

Kusabab tepatna pikeun sadayana watesan ieu, seueur panaliti ayeuna damel dina proyék anu béda dimana alternatif anyar anu diteangan anu ngamungkinkeun ngahasilkeun jilid ageung tulang dina waktos anu pang pondokna. Ku diémutan ieu, sabab pastina anjeun bakal mikir, sakedik-sakedik sareng dina sababaraha bulan atanapi taun ka payun urang bakal terang proyek anyar anu hasilna bakal cukup pikaresepeun, sapertos hal anu ditepikeun ku Universitas Birmingham.

Anu disebut vesikel ékstrasélular tiasa janten konci pikeun ngabatesan watesan sareng peraturan pangobatan ayeuna

Ngalegaan sakedik deui, ngawartosan anjeun yén salah sahiji watesan hébat téknik anu ayeuna dianggo nyaéta, langkung ti éta, étika sareng pangaturan saprak, pikeun ngahasilkeun tulang anu cekap pikeun pasién, éta kedah dianggo therapies dumasar-sél. Dina titik ieu justru dimana perlakuan anyar ieu bénten-bénten, sanaos kanyataanna ngamangpaatkeun sadaya kaunggulan terapi ieu tapi henteu nganggo sél.

Naon anu dilakukeun dina titik spésifik ieu nyaéta ngamangpaatkeun kapasitas régeneratif nanopartikel anu disebat vesikel ékstrasél, anu dihasilkeun sacara alami sacara alami nalika pembentukan tulang. Hanjakalna sareng ayeuna masih seueur padamelan anu kedah dilakukeun sareng diteliti, sanaos kitu, sakumaha dikiatkeun Sophie cox, salah sahiji anggota tim:

Sanaos urang henteu tiasa niron sacara lengkep kompleksitas vesikel anu dihasilkeun ku sél dina alam, karya ieu ngajelaskeun jalur anyar anu ngamangpaatkeun prosés pamekaran alami pikeun mempermudah perbaikan jaringan keras.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.