Kami nganalisis sacara jero Samsung Galaxy S20 5G anyar

Samsung nembé ngaluncurkeun rangkéan triple Galaxy S20, urang ngagaduhan Galaxy S20 5G énggal, Galaxy S20 Pro sareng Galaxy S20 Ultra. Ieu mangrupikeun terminal anu mana Samsung hoyong teraskeun janten salah sahiji alternatif utama pasar smartphone Android kelas luhur. Kali ieu kami nampi Galaxy S20 5G sareng kami parantos ngetesna supados anjeun tiasa terang sacara jero sadaya detail terminal ci ieu kalayan desain anu luar biasa. Cobi sareng kami sareng mendakan analisis jero ngeunaan Samsung Galaxy S20 5G énggal sareng sagala hal anu tiasa ditawarkeun, salian ti éta, kami nguji kaméra triple na.

Rarancang sareng matéri: Kata kunci Samsung

Kami gaduh terminal anu mangrupikeun parobihan anu pikaresepeun tina modél saméméhna. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta rada kirang lega sareng jangkung, nyaéta, layar ayeuna ultra-lega kalayan babandingan 20: 9 sareng tina titik kuring éta mangrupikeun kasuksésan anu narik ati. Kituna, urang kéngingkeun ukuran 151,7 x 69,1 x 7,9mm.

  • ukuran: 151,7 x 69,1 x 7,9mm
  • beurat: 163 gram
  • Pelindung layar kalebet kana alat

Beurat sareng ergonomis seueur hubunganana sareng dieu, dimana Samsung parantos nunjukkeun dirina ngalakukeun padamelan anu saé. TKami gaduh 163 gram anu karaos enteng, utamina berkat kurva dobel (tukang sareng payun). Sapertos anu diarepkeun kami parantos ngagosok logam pikeun pasisian, sadaya tombol di sisi katuhu sareng port USB-C tunggal di tukang, urang tungtungna kakurangan Jack 3,5mm.

Lembar data séri Galaxy S20

Galaxy S20 GALAXY S20 PRO GALAXY S20 Ultra
SCREEN 3.200 inci 1.440 Hz Dinamis AMOLED QHD + (6.2 x 120 piksel) 3.200 inci 1.440 Hz Dinamis AMOLED QHD + (6.7 x 120 piksel) 3.200 inci 1.440 Hz Dinamis AMOLED QHD + (6.9 x 120 piksel)
PROSESOR Exynos 990 atanapi Snapdragon 865 Exynos 990 atanapi Snapdragon 865 Exynos 990 atanapi Snapdragon 865
Ram 8/12GB LPDDR5 8/12GB LPDDR5 12/16GB LPDDR5
Panyimpenan internal 128GB UFS 3.0 128/512GB UFS 3.0 128/512GB UFS 3.0
KAMERA REAR Utama 12 MP Main + 64 MP Telephoto + 12 MP Wide Angle Utama 12 MP Main + 64 MP Telephoto + 12 MP Wide Angle + TOF Sensor 108 MP utama + 48 MP telephoto + sudut 12 MP + sénsor TOF
CAMERA Hareup 10 MP (f / 2.2) 10 MP (f / 2.2) 40 MP
SISTEM OPERASI Android 10 kalayan Hiji UI 2.0 Android 10 kalayan Hiji UI 2.0 Android 10 kalayan Hiji UI 2.0
BATERÍA 4.000 mah cocog sareng pangisian daya anu gancang sareng nirkabel 4.500 mah cocog sareng pangisian daya anu gancang sareng nirkabel 5.000 mah cocog sareng pangisian daya anu gancang sareng nirkabel
KONEKTIF 5G. Bluetooth 5.0. Wi-Fi 6.USB-C 5G. Bluetooth 5.0. Wi-Fi 6.USB-C 5G. Bluetooth 5.0. Wi-Fi 6.USB-C
TAHAN CAI IP68 IP68 IP68
Mésér Samsung Galaxy S20

Kakuatan sareng konéktipitas: Kami henteu kakurangan nanaon

Dina tingkat téknis urang gaduh Exynos 990 didamel ku Samsung dina 7nm anu sacara téoritis nawiskeun konsumsi kakuatan rendah. Ngiringan anjeun dina unit anu diuji 12GB RAM sareng 128GB panyimpenan tiasa dilegakeun ngalangkungan kartu microSD (mékanisme dualSIM). Sadaya ieu dijalankeun sareng Android 10 handapeun lapisan kustomisasi OneUI anu ngalir lancar. Kami parantos tiasa mariksa pagelaran kalayan kualitas kaulinan anu paling luhur sapertos PUBG sareng kami henteu mendakan hoream atanapi turunna FPS, pastina dina tingkat kakuatan Galaxy S20 5G ieu henteu ngagaduhan halangan.

Samsung sapinuhna milih konéktipitas sareng ngabuktikeunana sareng Teknologi 5G kalebet salaku standar bahkan dina modél éntri. Tapi henteu sadayana tetep sapertos kitu, urang gaduh sambungan WiFi 6 MIMO 4 × 4 sareng kategori LTE 20, pastina Galaxy S20 ieu bakal tiasa ngamangpaatkeun téknologi pangénggalna dina télékomunikasi sareng sambungan nirkabel. Kinerja WiFi sareng LTE parantos nguntungkeun dina tés urang, kalayan henteu aya rugi sambungan sareng kisaran anu luar biasa. Kami henteu tiasa nyarios anu sami ngeunaan 5G, kusabab perusahaan telepon kami henteu ngadukung téknologi anu tos disebatkeun, janten tésna henteu tiasa réngsé.

Tés kaméra

Di tukang urang mendakan modul kaméra, dimana urang ngagaduhan:

  • Sudut Lebar Ultra: 12MP 1,4nm sareng f / 2.2
  • Sudut: 12MP 1,8nm sareng f / 1.8 sareng OIS
  • Telephoto: 64MP, 0,8nm sareng f / 2.0 kalayan OIS
  • zum: Hybrid optik dugi ka 3x sareng digital dugi ka 30x

Urang kakurangan sensor ToF, anu sayogi dina dua vérsi utama alat, kami nyungkeun sababaraha tés poto anu dicandak:

Urang tiasa ningali kumaha poto-poto anu aya sensor utamae dicandak salaku standar dina resolusi anu langkung handap tina 64MP sanaos urang tiasa milih gambar dina kategori ieu, leres, kami bakal nolak format 16: 9. Fotografi siang janten kontras, milih warna kalayan saé, sareng menonjol ngalawan lampu latar. Kualitas gambar turun nalika siang, khususna sareng sensor 12MP (Wide Angle sareng Angular), sanaos Samsung dugi ka ayeuna mangrupikeun juara modeu wengi, urang mendakan éta ngabela nyalira ogé di jero rohangan, tapi sangsara nalika nyanghareupan pencahayaan buatan. Dina waktos rékaman urang gaduh pilihan pikeun milih résolusi 8K (sakitar 600MB per menit), tapi sacara standar kami diaktipkeun resolusi FullHD anu nawiskeun stabilisasi anu nyugemakeun, sajaba ti éta 8K henteu ngijinkeun urang ngaleuwihan 24 FPS rékaman.

Sedengkeun pikeun kaméra payun kami gaduh hasil anu langkung saé sareng 10MP kaméra na, salian ti pilihan ngamungkinkeun potrét standar atanapi milih gambar sudut dimana langkung seueur kontén pas. Éta nawiskeun rangkay saringan sareng kustomisasi anu teras-terasan nyababkeun sensasi di antara anu bungsu.

Sedengkeun pikeun aplikasina, Samsung terus terang kumaha nyugemakeun masarakat anu paling nuntut sareng anu paling santai sareng éta. Gampang dianggo sareng transisi antara sénsor anu béda ngagaduhan animasi anu saé, Janten, aplikasi éta tetep janten salah sahiji alternatif asli anu pangsaéna upami nyandak poto sareng video.

Bagéan multimédia: Layar luar biasa sareng sora

Upami aya hiji hal anu saé khususna Samsung, justru pikeun ngadukung panel kualitas luhur, naha sababna pabrik paling luhur milih aranjeunna. Sapertos kitu, urang mendakan panel anu lega tina 6,2 inci Dinamis Amoled anu nawiskeun résolusi QHD + sareng dugi ka 120 Hz refresh rate. 

Hanjakalna urang kedah milih résolusi pangluhurna (QHD +) atanapi tingkat panyegaran anu pangluhurna (120 Hz) kumargi duanana setting henteu tiasa dianggo sakaligus. Bisi kami, kami pasti milih résolusi FHD + sareng tingkat panyegaran 120 Hz pikeun dianggo sapopoé. Nanging, kami mendakan pangaluyuan anu saé tina kontras sareng jenuh warna, ogé kacaangan anu saé anu pikaresepeun pikeun dianggo di luar ruangan, kalayan kulit hideung anu murni pisan. Kami gaduh format 20: 9 anu ngamungkinkeun urang nganggo eusi ku cara anu pikaresepeun, bintik kompak dimana ayana kaméra selfie sareng pigura anu ultra-leutik, sapertos "kurva" anu kawéntar di sisina, anu parantos dikirangan sakedik sareng sigana kuring mangrupikeun salah sahiji kasuksésan anu paling hébat dina generasi ieu, penyimpangan chromatic ampir lengkep ngaleungit.

Sedengkeun pikeun sora, kami gaduh spéker di handapeun sareng spéker di tukangeun layar di luhur, duanana dina waktos anu sami nawiskeun jinis sora stereo anu cekap pikeun nyéépkeun eusi, kami henteu mendakan panyimpangan atanapi pangalengan bahkan dina jumlah anu seueur. Samsung terus miceun sésana dina bagian ieu sareng éta tanpa ragu salah sahiji aspek anu paling pikaresepeun anu kami mendakan nalika tés terminal.

Otonomi sareng sensor sidik dina layar

Urang mimitian ku otonomi, urang gaduh 4.000 mah sareng ngecas gancang dugi ka 25W ngalangkungan port USB-C, sedengkeun urang ogé tiasa ngagaduhan cgancang Qi nirkabel ngecas dugi ka 15W. Batréna henteu diragukeun salah sahiji titik anu naékkeun paling ragu sareng Kami henteu sanggup memeres layar langkung ti 4h30m kalayan panggunaan campuran. Éta cekap pikeun dianggo sadidinten, tapi kami sono muatan gancang anu langkung kuat atanapi otonomi sakedik deui. Sanaos kitu, batréna parantos ageung dibandingkeun modél sateuacana.

Dina tingkat muka konci biometric, Samsung sakali deui milih sénsor sidik jari dina layar sareng pikeun pangenalan raray ngalangkungan kaméra selfie. Kami ngagaduhan pangenalan raray anu biasana henteu gagal, éta tempatna saé sareng parantos masihan kami rasa aman. Nanging, sakali deui Samsung maksa animasi buka konci anu tiasa sakedik langkung gancang pikeun masihan langkung cairan. Sedengkeun pikeun pangakuan raray, éta ngabela diri dina kaseueuran kaayaan sareng bahkan langkung gancang tibatan sensor sidik dina sababaraha waktos.

Pendapat editor

Kuring ngamimitian kasimpulan kuring ku hal-hal anu alus: Kuring resep kualitas bérésna sareng format terminal anu suksés, raoseun, kompak sareng hampang. Diposisikan salaku alternatip kuring anu sampurna dina hal portability. Kuring ogé resep bagian multimédia, dimana Samsung biasana menonjol di luhur sadaya saingannya, kalayan layar sareng sora anu saé cocog.

Naros

  • Desain ergonomis sareng sampurna kalayan bahan kualitas
  • Kakuatan sareng konéktipitas anu canggih, henteu aya anu leungit
  • Bagéan multimédia anu luar biasa dina layar sareng sora

Di sisi séjén, Kaméra nyéépkeun kuring anu tiis, ti saprak éta kuring ngarepkeun anu langkung seueur perkawis harga terminal. Kuring ogé henteu resep watesan parangkat lunak sapertos milih antara FHD 120Hz atanapi QHD + 60Hz.

Kontra

  • Otonomi tiasa sangsara ku panggunaan anu intensif
  • Batasan parangkat lunak ngeunaan nyegerkeun layar
  • Kaméra masih salah sahiji anu pangsaéna, tapi kuring ngarepkeun anu langkung seueur
 

Kami nyanghareupan salah sahiji terminal pangsaéna dina pasaran dinten ayeuna, que anjeun tiasa mésér tina 1009 euro dina halaman wéb resmi na atanapi situs anu dipercaya sapertos Amazon.

Samsung Galaxy S20 5G
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 4.5 bentang
909 a 1009
  • 80%

  • Samsung Galaxy S20 5G
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 95%
  • layar
    Penerbit: 95%
  • kinerja
    Penerbit: 95%
  • kamera
    Penerbit: 80%
  • Otonomi
    Penerbit: 75%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 90%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 85%


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.