Wiko Y80, analisa sareng harga sareng fitur

Kami teraskeun nganalisis alat, sareng ieu henteu lirén sanaos kami tengah usum panas. Kali ieu kami nyandak anjeun alat tina perusahaan Perancis anu terkenal di lingkungan urang, sareng kami parantos gaduh seueur telepon pinter dina panangan kami. Urang nyarioskeun Wiko sareng Kaluaran anu pang anyarna, dina hal ieu Wiko Y80, terminal tingkat Éntri anu dirancang pikeun terjangkau, fungsional sareng awét, mendakan analisis urang. Sakumaha biasa, urang badé ngémutan sadaya aspék anu nangtoskeun nalika nangtoskeun naha Wiko Y80 ieu mangrupikeun alat anu dibanderol numutkeun ciri na sareng naon anu tiasa dilakukeun, hayu urang dicandak.

Kusabab éta henteu sami pikeun maca éta tibatan ningali éta dina gerak, Kami ngundang anjeun pikeun ningali video anu aya dina analisis ieu. Di jerona anjeun bakal tiasa ngahargaan detail operasina kalayan gancang sareng gampang, pelengkap anu sampurna pikeun analisis anu lengkep ieu anu kami tinggalkeun ku anjeun poto sareng pangalaman anu dipasihkeun ku kuring salami ieu dianggo. Hayu urang laksanakeun kalayan hal anu mimiti urang tingali nalika alat datang ka kami, desainna sareng matéri.

Desain sareng matéri: Ageung sareng saderhana

Ngeunaan desainna, kami mendakan payunna henteu seueur teuing dianggo, tapi cekap kanggo kisaran harga anu dicekel ieu Wiko Y80.urang kudu tilu warna varian: Gradién biru, emas sareng hideung. Hiji-hijina modél anu nganggo payun bodas nyaéta anu nganggo tukang emas. Kami parantos buleudkeun sisi payun sareng panel ampir 6 inci na, tombol dina layar sareng kaméra selfie, ngantepkeun sadayana tombol di beulah katuhu. Dina bagian luhur sambungan 3,5mm jack sareng microUSB (leres, dina 2019 lengkep).

  • Bahan: Plástico
  • Dimensi: X x 160 76,5 8,6 mm
  • beurat: 185 gram

Bagian tukangna, anu ogé tiasa dicabut, didamel tina bahan palastik, saderhana sareng efektif, euweuh embel tapi tangguh. Mibanda sensor ganda dina susunan nangtung sareng flash monochrome. Alat-alatna ngukur 160 x 76,5 x 8,6mm, éta henteu kentel teuing atanapi beurat teuing, jumlahna 185 gram. Pamakéan plastik bakal aya hubunganana sareng bagian ieu. Saeutik ngomong, bahan diharepkeun pikeun terminal tingkat Éntri, desain dina garis pabrik séjén tina rentang anu sami sareng kesederhanaan khas anu dicirikan Wiko dina istilah umum. Jelas éta henteu raoseun sapertos terminal premium ogé henteu sigana coba ditiru.

Hardware tanpa boasting

Dina hardware sigana mah Wiko Ogé parantos mutuskeun pikeun nyiptakeun terminal anu pikaresepeun teuing dina hal kakuatan. Kami mendakan prosesor Unisoc Spreadtrum SC9863A kalayan dalapan inti sareng kecepatan nepi ka 1,6 GHz dina opat diantarana. Kami nyanghareupan sauntuyan prosesor anu panghandapna, urang henteu ogé milih MediaTek anu kawéntar. Perkawis ingetan RAM kami bakal gaduh 2 GB anu adil pikeun kali ieu sareng ku konfigurasi tunggal, sedengkeun gudang enya urang tiasa ngabeda-beda 16GB sareng 32GB gumantung kana harga, vérsi 16 GB henteu cekap ayeuna-ayeuna. Bisi wae, kami ngagaduhan slot kartu microSD pikeun ngungkulan halangan ieu.

Sedengkeun pikeun GPU kami ngagaduhan PowerVR IMG8322 anu henteu nunjukkeun épéktipitas dina tugas ngolah grafis, miceun kaulinan sapertos PUBG cukup nyugemakeun pikeun Candy naksir sareng kasual. Kami henteu ngagaduhan sensor sidik, di tukeran kami gaduh muka konci asli tapi dasar, sinyalna 4G dina band Spanyol sareng sistem DualSIM, 802.11bgn WiFi, GPS, Bluetooth 4.2, USB-OTG sareng sakedik deui.

Layar anu cekap sareng kaméra kalayan harga na

Sedengkeun pikeun layar urang gaduh 5,99 inci, anggo panel IPS / LCD maturan resolusi HD + kalayan rasio aspek 19: 9 anu bakal ngamungkinkeun urang nganggo eusi ku cara anu pikaresepeun. Kami gaduh hiji 269 ​​piksel per kapadetan inci, dina garis telepon tina harga ieu. Éta nawiskeun kacaangan anu cekap pikeun kaseueuran rohangan jero sareng luar, éta dikalibrasi ogé sareng ngemutan harga kuring henteu mendakan cacat anu penting.. Konsumsi kontén multimedia sapertos pidéo dina YouTube atanapi pilem dina Netflix cekap, sanaos resolusi HD + dina panel ageung sapertos kitu panginten henteu cekap kanggo seueur.

Sedengkeun pikeun kaméra, dina kisaran harga ieu kami mendakan sababaraha alternatif anu langkung saé, tapi éta henteu menonjol pisan dina Wiko Y80 ieu, Fotografi biasana mangrupikeun hal anu paling henteu pati ditangtoskeun dina telepon tingkat lebet, éta dibela dina kondisi pencahayaan anu saé tapi jéntréna tumiba ka tingkat minimum pas teu aya lampu:

  • kamera poko: Kalayan modeu potrét sareng AI
    • 13 MP
    • 2 MP
  • kamera selfies:
    • 5 MP

Batréna nyaéta titik anu kuat sareng diferensial

Terminal ieu ngagaduhan batréna 4.000 mAh sareng éta hiji-hijina alesan kunaon anjeun tiasa milih éta tibatan anu sanés pikeun harga anu langkung murah nawiskeun hardware anu sami sareng langkung saé gumantung kana bagian mana. Jelas Wiko Y80 ieu dirancang pikeun masarakat bungsu sadaya atanapi yuswa anu paling maju. Éta nawiskeun performa anu cekap pikeun fotografi sporadis tanpa pamer, nganggo jaringan sosial sapertos Facebook atanapi WhatsApp tapi henteu naroskeun tugas kinerja anu ngajalankeun Android 9.0 Pie urang mimiti ngagaduhan masalah kinerja. Terminal na ageung, sacara visual pikaresepeun sareng tahan, cocog pikeun anu alit di bumi sareng kanggo sepuh, sareng éta dina aspek ieu Urang kedah émut yén Wiko aya di tempat penjualan anu paling umum di nagara sapertos Carrefour, MediaMarkt anu ngagaduhan kaitan khusus dina hal layanan palanggan sareng layanan purna jual.

Modél 16 GB Wiko Y80 ieu dimimitian ku 119 euro, bari anjeun tiasa mésér versi 32 GB pikeun 129 euro. Éta mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun pikeun harga anu dikokolakeunana, Nanging, Wiko, henteu sapertos dina waktos anu sanés, parantos mutuskeun tetep lumayan teras-terasan, nawiskeun produk anu adaptasi sareng harga anu anjeun mayar.

Wiko Y80, analisa sareng harga sareng fitur
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 3.5 bentang
119 a 129
  • 60%

  • Wiko Y80, analisa sareng harga sareng fitur
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 70%
  • layar
    Penerbit: 60%
  • kinerja
    Penerbit: 50%
  • kamera
    Penerbit: 50%
  • Otonomi
    Penerbit: 80%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 80%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 65%

Naros

  • Desain minimalis tapi tahan sareng épéktip
  • Terminal beuratna sanaos batréna
  • Ngagaduhan harga anu kawilang lumayan

Kontra

  • Teu aya fitur anu ngabédakeun tina low end
  • Teu nawiskeun pilihan nganggo 3GB RAM
  • Kompatibel microSD dugi ka 32GB
 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.