Hur man blockerar någon på Facebook

Facebook-logotyp

Facebook är fortfarande det mest använda sociala nätverket över hela världen. Det är en webbplats som ger oss många möjligheter när vi använder den. Förutom att vara i kontakt med våra vänner kan vi följa många sidor av alla slag på det sociala nätverket. Vi kan till och med skapa våra egna sidor om vi vill. Så alternativen är många i det.

Men ibland kan vi hitta problem i det sociala nätverket. Det är möjligt att det finns en användare på Facebook som irriterar oss, eller vi tror att de delar olämpligt innehåll. I dessa fall alltid vi har möjlighet att blockera till nämnda person. Vi berättar mer om detta nedan.

Vad blockerar någon på Facebook?

Facebook

Facebook låter dig blockera så många användare som du vill på olika sätt. Att blockera en person betyder att personen han kommer inte att kunna se dig på det sociala nätverket. Om du söker efter ditt namn får du inga resultat i detta avseende. Så du kommer inte att kunna se din profil på det sociala nätverket när som helst och inte heller de publikationer du gör i den. Dessutom hindrar det att du har blockerat någon att kontakta dig.

Han kommer inte att kunna skicka något meddelande till dig på det sociala nätverket. Om en person som du har blockerat på Facebook försöker visa din profil, om du till exempel anger namnet på din profil i webbadressen, kommer det att visas på skärmen att innehållet inte är tillgängligt. Så de kommer inte att kunna se någonting om dig när som helst tills du fattar beslutet att låsa upp den. Så länge den personen är blockerad kommer du inte att kunna se något de gör heller. Varken se din profil eller de publikationer eller kommentarer du skriver på det sociala nätverket.

Facebook tillåter oss att blockera så många människor som vi vill. Det finns inga gränser i detta avseende, liksom att ha ett par sätt att uppnå detta. Här visar vi dig hur det är möjligt att blockera en användare på det sociala nätverket. Om du tänkte göra det kan du lära dig nedan.

Blockera någon på Facebook från deras profil

Blockera på Facebook

Det första sättet att uppnå detta är det enklaste och det som de flesta användare i det sociala nätverket använder. Jag menar, låt oss blockera personen direkt från sin profil på det sociala nätverket. Det här är något vi kan göra med alla användare. Det spelar ingen roll om han är vår vän eller inte på det sociala nätverket. I denna mening låter Facebook oss blockera alla användare som har ett konto.

Därför är det första vi måste göra ange profilen för nämnda person på det sociala nätverket. När vi är inne måste vi titta på omslagsbilden, det stora fotot som visas bakom användarens namn. På höger sida av den här bilden hittar vi flera knappar. Vanligtvis visas knappen för att lägga till nämnda person (om inte din vän), sedan meddelandeknappen och slutligen en knapp med tre horisontella prickar. Vi måste klicka på den.

Genom att göra detta får vi ett par alternativ i en snabbmeny. Ett av alternativen som Facebook ger oss är att blockera nämnda kontakt. Därför måste du klicka på den. När du gör detta visas ett nytt fönster på skärmen där det sociala nätverket påminner dig om konsekvenserna av att blockera personen.

Du behöver bara klicka på bekräfta-knappen. På det här sättet, nämnda person har redan blockerats på det sociala nätverket. Vi kommer inte att kunna se din profil på det här sättet, och den personen kommer inte heller att kunna se vår. Endast om vi fattar beslutet att låsa upp det kan du se vår profil på det sociala nätverket igen.

Blockera på Facebook från inställningar

Facebook blockerar

Det finns ett andra sätt att kunna blockera kontakter på Facebook på ett riktigt enkelt och effektivt sätt. I detta fall använder sig av konfigurationen på det sociala nätverket. Inom konfigurationen har vi ett avsnitt där vi kan hantera allt som rör lås. Så vi kan se alla människor vi har blockerat på det sociala nätverket. Förutom att kunna blockera någon direkt från den här menyn.

En gång inuti Facebook måste du klicka på nedåtpilen. Genom att klicka på den får du en serie alternativ i en snabbmeny. Ett av alternativen som visas i den här listan är konfigurationen. Ange därför konfigurationen för det sociala nätverket. När du är inne i den måste du titta på skärmens vänstra sida.

Där ser du att en serie sektioner visas. En av sektionerna som vi kan komma åt kallas lås och den har en röd ikon bredvid namnet i form av ett förbjudet tecken. Klicka på det här avsnittet för att komma åt det. Här visas en fullständig lista över användare som vi har blockerat på Facebook. Så vi kan hantera denna aspekt på ett mycket enkelt sätt, om vi har ändrat oss om någon.

Blockera Facebook-användare

Du kan se att precis ovanför listan över blockerade personer får du en textruta. I det kan du ange namnet på en person som du vill blockera. När du skriver in namnet kommer Facebook att visa dig resultaten som matchar termen du har angett. Du kan sedan välja den profil du vill blockera. När du har det klart klickar du bara på den blå blockknappen som du har på höger sida.

På detta sätt, den här personen kommer också att blockeras och hans namn kommer att läggas till i listan som du har på skärmen. Det är ett annat mycket bekvämt sätt att blockera användare på Facebook. Dessutom kan du från det här avsnittet hantera allt och om du vill kan du avblockera en användare.

Hur man blockerar någon på Facebook från mobilen

Blockera användare i Facebook-appen

Även från din mobil med Facebook-versionen i form av en applikation du kan blockera andra användare. Processen är densamma som vi har sett den första genom att ange profilen för nämnda person i det sociala nätverket för den. När du har öppnat applikationen på din mobiltelefon måste du därför ange profilen för den person du vill blockera på det sociala nätverket.

Där, under användarens namn, ser du att flera alternativ visas. På höger sida, vi får en ikon med tre ellipser. Vi måste klicka på den så att vi får en liten sammanhangsmeny. Ett av alternativen i den här menyn är att blockera den här personen. Vi måste bara klicka på det och sedan klicka för att acceptera.

På detta sätt, vi har blockerat den här andra kontakten på Facebook använder den sociala nätverksapplikationen på telefonen. Processen är densamma som den vi använder på datorn. Även om det i det här fallet är smartphone-versionen visas användarens profil på ett annat sätt, så placeringen av knappen som vi måste använda är något annorlunda. Men det är inte ett problem i vilket fall som helst och gör inte processen mer komplicerad för det. Den andra metoden som vi har visat på datorn skulle vara möjlig i appen, även om dess användning är mindre bekväm, så det här är enklare för användarna.

Skillnad mellan radera och blockera på Facebook

Facebook

I den meningen är skillnaderna mellan dessa två åtgärder flera. Å ena sidan, Du kan bara ta bort personer som är dina kontakter eller vänner på Facebook på det sociala nätverket. Så om du när som helst vill sluta ha kontakt med den personen kan du ta bort dem från dina vänner. Men blockering är något som kan göras med vem som helst på det sociala nätverket. Det spelar ingen roll om de är dina vänner på det sociala nätverket eller inte. Du kommer att kunna blockera alla människor du vill ha hela tiden.

Blockering är något som görs så att nämnda person Jag kan inte ha någon kontakt med dig. Om du blockerar en användare kommer den personen inte att kunna se din profil eller skicka meddelanden till dig när som helst. Du kommer inte heller kunna se profilen för den här personen. Men om du tar bort den personen kan du fortsätta att se deras profil (eller åtminstone de publikationer som är offentliga) och den personen kan också se din profil, förutom att kunna skicka meddelanden.

Därför är det viktigt att känna till skillnaden, utöver vilken man ska använda när som helst. Eftersom det beror på om det är en person som stör dig och du vill avsluta den irritationen eller om du helt enkelt inte längre har kontakt med den personen, är de åtgärder som ska utföras olika. Men nu när skillnaden mellan dessa två alternativ är känd, borde det inte vara ett problem vilken av de två som ska användas baserat på din situation.


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Miguel Ángel Gatón
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.

bool (sant)