Hur man tar bort all information från min iPad innan jag säljer den

Fabriksåterställd iPad

Om vi ​​har köpt en iPad och vid en viss tid på den har ett stort antal applikationer installerats, konfigurerat våra konton för personlig (eller affärs) användning och också, vi har synkroniserat den mobila enheten med iCloud, Det mest logiska att göra är att vi tar bort all denna information så att ingen annan kan se den.

Processen är inte så enkel som vad vi skulle kunna göra på en Windows-dator, det vill säga i det operativsystemet behöver du bara välja hårddisken, formatera den och sedan installera om allt igen men utan personliga referenser. På iPad måste du tillgripa en serie steg och processer så att de inte lämnar några spår, av vår personliga information och därmed kan vi sälja den lugnt och säkert. I den här artikeln kommer vi att nämna genom en serie sekventiella steg vad du måste göra för att uppnå detta mål.

Hjälp för att ta bort autentiseringsuppgifter från iPad-inställningar

Många människor vet inte detta, men det du verkligen behöver göra är att du måste göra det ta bort främst åtkomstuppgifter mot de olika tjänsterna, något som vi säkert gjorde på iPad (eller iPhone). När vi raderar eller inaktiverar tidigare konfigurerade referenser har vi redan möjligheten att radera all information och därmed återgå till ett "fabrikstillstånd" för vår mobila enhet. Vi föreslår att du följer följande sekventiella steg så att du kan ha en helt ren iPad, något som liknar det du fick när du köpte det från butiken:

steg 1

Det första steget är att logga in eller komma åt arbetsmiljön på vår iPad, vilket innebär att vi måste slå på den och dlåser skärmen med pinkoden. När vi väl är på startskärmen måste vi välja ikonen "inställningar" eller "inställningar".

En gång dit måste vi gå mot följande rutt:

Inställningar -> iCloud -> Hitta min iPad

Sök på min iPad

När vi väljer den här knappen kommer vi att bli ombedd att ange identifikationskoden (Apple ID) för att inaktivera tjänsten.

steg 2

När vi har gått vidare med föregående steg måste vi fortsätta arbeta inom detta område av iPad-inställningarna:

Inställningar -> iCloud

Logga ut från iCloud på iPad

Ligger i nämnda område måste vi gå mot den sista delen av området som visas mot höger sida; där måste vi bara röra vid röd knapp som säger "logga ut". I versioner av iOS 7 kan detta alternativ säga "Ta bort konto".

steg 3

Som ett tredje steg måste vi stänga av eller eliminera och inaktivera tjänsterna "meddelanden" och "Apple ID" genom att följa dessa steg:

  • Inställningar -> Meddelanden -> iMessage (här måste vi trycka på knappen till höger för att inaktivera tjänsten)
  • Inställningar -> iTunes Store och App Store (Här måste vi istället trycka på länken där vårt Apple-ID visas)

inaktivera meddelanden på iPad

I det första fallet ändras den lilla omkopplaren från grönt till vitt och i det andra visas ett popup-fönster där vi måste välj alternativet som säger "stäng session"; Dessutom kan vi söka i våra sociala nätverk (som Facebook eller Twitter) för att stänga sessionen för vart och ett av dessa konton.

steg 4

Detta blir det viktigaste steget i hela processen och måste var försiktig och var säker på vad vi ska göra, Härifrån raderas all information som har registrerats på iPad:

Inställningar -> Allmänt -> Återställ -> Rensa innehåll och inställningar

Radera all data från iPad

När du kommer till den här sista knappen kommer popup-fönstret omedelbart att visas där vi måste skriva åtkomstpinkoden (den som låser upp skärmen); Efter att ha bekräftat denna stift visas ett fönster där vi uppmanas att bekräfta åtgärden, det vill säga radera all data från iPad.

När vi väl har gått vidare på ett sådant sätt bör det inte finnas några spår av vår information eller referenser till de olika tjänsterna på iPad. Metoden kan tillämpas utan större problem på en iPhone även om vissa funktioner kan variera beroende på vilken version av iOS som finns där.


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Miguel Ángel Gatón
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.