Vad händer om jag blockerar någon på WhatsApp

blockera kontakt på whatsapp

Om det finns ett meddelandeprogram som har ett stort antal i dag är det WhatsApp. Den Facebook-ägda applikationen är det bästa användarvalet för hålla kontakten med dina vänner och familj På ett enkelt sätt. Tyvärr är konversationerna i appen inte alltid trevliga. Eftersom det kan finnas någon som stör dig i det.

Så när det händer, alternativet att blockera en kontakt används. Ett alternativ som liknar det vi har i andra applikationer, till exempel i sociala nätverk. Vad händer när en användare blockeras på WhatsApp? Vilka konsekvenser har detta?

Bloquear a un contacto sv WhatsApp

Så här blockerar du en WhatsApp-kontakt på Android

Alternativet att blockera är något som tillgrips i de fall där det finns någon kontakt som stör dig. Det kan hända att du har gått av med din partner och att hon inte slutar skicka meddelanden till dig, något du inte vill ha. Eller att du har slutat ha kontakt med en viss person, så det är inte meningsfullt att behålla det som en kontakt på WhatsApp. I denna typ av situation används möjligheten att blockera en person.

För att blockera någon måste du söka efter den här personen i WhatsApp. Det kan vara så att du har en öppen chatt med henne och sedan går in i den chatten. Klicka sedan på deras namn högst upp på skärmen. Du anger sedan den personens profil i applikationen. Längst ner finns det flera alternativ tillgängliga, varav en är att kunna blockera direkt till den här personen. På detta sätt har nämnda blockering genomförts.

Om vi ​​anger WhatsApp-inställningarna, i kontosektionen och sedan i sekretess, har vi en lista med alla kontakter som vi har blockerat i applikationen. Så det är möjligt att ha bra kontroll över de människor vi har blockerat i applikationen hela tiden. Mycket enkelt och bekvämt att ha denna information.

Relaterad artikel:
Hur vet jag om du har blockerats på WhatsApp 2019

Vad händer när jag blockerar någon på WhatsApp

WhatsApp-logotyp iPhone

WhatsApp tillåter oss att blockera alla kontakter vi vill ha. Det finns ingen gräns i detta avseende, så om du vill skulle det till och med vara möjligt att blockera alla dina kontakter i meddelandeprogrammet. Även om det faktum att blockera en kontakt i appen har en rad konsekvenser som måste tas i beaktande, eftersom de påverkar driften av appen eller för att kommunicera med människor.

Å ena sidan, om du blockerar någon i appen, du kommer inte att kunna vara i kontakt med nämnda persontill. Fördelen med att blockera någon som stör dig är att den här personen inte kommer att kunna skicka meddelanden till dig. De kommer inte att kunna kommunicera med dig med appen. Så inga av hans meddelanden når dig, inte heller filer som han skickar eller om han försöker ringa dig via appen kommer det inte heller att vara möjligt. Det finns ingen kommunikation mellan de två på något sätt. Det här är något som också räknas för dig. Eftersom du inte kommer att kunna skicka meddelanden till den här personen.

Du kommer inte heller kunna se när den här personen är ansluten (online) i applikationen. Eftersom denna kontakt är blockerad slutar WhatsApp alltid visa denna information. Så du kan inte se om det är online, inte heller kan du se senaste gången den här personen var online. Inte heller kommer du att kunna se profilbilden för den här personen, vilket var möjligt fram till nu. Även om den här personen ändrar sin profilbild kommer ändringen att vara synlig för dig. Så du kan fortsätta se det här. Tvärtom kommer den andra personen inte att kunna se ditt profilfoto när som helst.

Relaterad artikel:
Hur visas inte online på WhatsApp

Om du är eller var i en grupp på WhatsApp med den personen, meddelandena som den här personen skickar kommer inte att synas för dig. Du kommer inte att kunna se vad den här personen skriver, inte heller kommer hon att kunna se vad du skriver i denna gruppchatt. Detta är något som kommer att hållas på detta sätt, såvida du inte väljer att låsa upp den personen. Annars visas inte dessa meddelanden. Inte heller om filer skickas i chatten kan de ses.

Hur man avblockerar en kontakt på WhatsApp

Hur man avblockerar en WhatsApp-kontakt på Android

Det är möjligt att efter ett tag beslutet är att avblockera personen på WhatsApp. Det kan hända att det inte finns fler problem med henne eller att du vet att hon inte kommer att försöka kontakta dig längre. I vilket fall som helst, om detta beslut om att låsa upp har gjorts tillåter applikationen ett par alternativ i detta avseende. Båda mycket enkla och snabba.

Å ena sidan är det möjligt att göra det från listan där du kan se de blockerade kontakterna. Så du måste ange applikationsinställningarna och sedan i kontoavsnittet. Inom det måste du ange sekretess och det finns avsnittet där det finns en lista över blockerade kontakter. Sedan måste vi bara hitta den personen i listan, klicka på deras namn och då kan den här personen låsas upp.

Relaterad artikel:
Hur man blockerar en kontakt på WhatsApp

Det andra sättet är att söka efter den här personen bland dina kontakter på WhatsApp. I kontaktlistan kommer du att se den här personen och under deras namn visar det att det är en kontakt som du har blockerat. Så för att låsa upp det behöver du bara klicka på namnet. Ett litet fönster visas då han undrar om vi vill avblockera kontakten. Precis som du vill ha i det här fallet måste du bara klicka på det alternativet. Denna kontakt har låsts upp.

På det här sättet, när vi har avblockerat nämnda kontakt i WhatsApp, betyder att vi nu kan skicka varandra meddelanden med den här personen. Så kommunikationen kommer att bli normal igen, som det var tidigare. Om den här personen försökte skriva meddelanden till dig när du hade blockerat dem kommer dessa meddelanden inte att nå dig.


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Miguel Ángel Gatón
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.

bool (sant)