Jak ukryć połączenie na Instagramie, aby nie widzieli mnie online

Logo Instagrama

Plotki to sedno Instagrama, dlaczego mamy się oszukiwać… Nie tylko jesteśmy zainteresowani natychmiastowym udostępnianiem tego, co robimy, bo są to Instagram Stories i zdjęcia, ale także możliwość zobaczenia, co robią nasi przyjaciele, a nie przyjaciele . Teraz Instagram ma symbol statusu, który pokazuje zieloną kropkę, gdy użytkownik jest online, lub wiadomość wskazującą, kiedy ostatnio użytkownik był online. W Actualidad Gadget wracamy z samouczkami, uczymy Cię, jak ukryć połączenie na Instagramie, aby nie widzieli mnie online.

Ta nowa funkcja zielonego wskaźnika Instagrama budzi kontrowersje, ponieważ "online" WhatsApp lub niebieskie podwójne kliknięcie kontrowersji, ale mamy dobrą wiadomość, tę funkcję można dezaktywować i będziesz mógł przeglądać Instagram jak zwykle prawie całkowicie anonimowo, bez konieczności informowania innych, że korzystasz z Instagrama online. Aby to zrobić, wystarczy przejść do ustawień aplikacji na Androida lub iOS, przejść do sekcji Prywatność i bezpieczeństwo i wybrać opcję Pokaż stan aktywności. W wielu wersjach jest to pokazane jako Pokaż stan aktywności, ponieważ Instagram nie rozwinął jeszcze w pełni tej funkcji.

Gdy dezaktywujemy tę funkcję, nie będzie już oznaczana zieloną kropką, jeśli jesteśmy online. Nie pojawi się też żadna wiadomość wskazująca, które było nasze ostatnie połączenie z najpopularniejszą siecią społecznościową na świecie. W rzeczy samej, Jak to się dzieje w WhatsApp, jeśli ukryjemy nasze informacje o statusie online, nie będziemy również mogli zobaczyć informacji innych, więc musisz zważyć, czy naprawdę warto, czy nie. Tak łatwo możesz pozbyć się plotek na Instagramie, prawda?


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Bądź pierwszym który skomentuje

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: Miguel Ángel Gatón
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.

logiczne (prawda)