Како блокирати некога на Фејсбуку

Фацебоок логотип

Фацебоок је и даље најчешће коришћена друштвена мрежа у свету. То је веб локација која нам пружа многе могућности када је у питању њено коришћење. Јер осим што смо у контакту са пријатељима, на друштвеној мрежи можемо пратити и многе странице свих врста. Можемо чак створимо сопствене странице ако желимо. Дакле, опција је много.

Иако с времена на време проблеме можемо пронаћи у друштвеној мрежи. Могуће је да на Фејсбуку постоји корисник који нас нервира или верујемо да дели непримерен садржај. У овим случајевима, увек имамо могућност да блокирамо наведеној особи. О томе вам кажемо више у наставку.

Шта блокира некога на Фејсбуку?

фацебоок

Фацебоок вам омогућава да на разне начине блокирате колико год желите корисника. Блокирање особе значи да та особа неће моћи да вас види на друштвеној мрежи. Ако претражите своје име, у том погледу нећете добити никакве резултате. Тако ни у једном тренутку нећете моћи да видите свој профил на друштвеној мрежи, као ни публикације које у њему објавите. Поред тога, чињеница да сте блокирали некога такође спречава да вас контактира.

Неће моћи да вам пошаље никакву поруку на друштвеној мрежи. Ако особа коју сте блокирали на Фацебоок-у покуша да погледа ваш профил, ако на пример унесете име свог профила у УРЛ, на екрану ће се појавити да наведени садржај није доступан. Тако неће моћи да виде ништа о вама у било ком тренутку, док не донесете одлуку да га откључате. Све док је та особа блокирана, нећете моћи да видите ништа што она ради. Нити видите свој профил, нити публикације или коментаре које пишете на друштвеној мрежи.

Фацебоок нам омогућава да блокирамо онолико људи колико желимо. У том погледу нема ограничења, као и да имате неколико начина да то постигнете. Овде вам показујемо начине на које је могуће блокирати корисника на друштвеној мрежи. Ако сте то размишљали, можете научити у наставку.

Блокирајте некога на Фејсбуку са његовог профила

Блокирај на Фацебооку

Први начин да се то постигне је најједноставнији и онај који користи већина корисника у друштвеној мрежи. Мислим, хајде блокирај ту особу директно са њеног профила на друштвеној мрежи. Ово можемо учинити са било којим корисником. Није битно да ли нам је пријатељ или није на друштвеној мрежи. У том смислу, Фацебоок нам омогућава да блокирамо све кориснике који имају налог.

Према томе, прва ствар коју морамо да урадимо је унесите профил наведене особе на друштвеној мрежи. Када смо унутра, морамо погледати насловну фотографију, велику фотографију која се појављује иза имена корисника. На десној страни ове слике налазимо неколико тастера. Обично се појави дугме за додавање наведене особе (ако не и вашег пријатеља), затим дугме за поруку и на крају дугме са три хоризонталне тачке. Морамо кликнути на њега.

На тај начин добићемо неколико опција у контекстном менију. Једна од опција коју нам Фацебоок даје је блокирај наведени контакт. Због тога морате кликнути на њега. Када то учините, на екрану ће се појавити нови прозор у којем вас друштвена мрежа подсећа на последице блокирања те особе.

Само треба да кликнете на дугме за потврду. На овај начин, поменута особа је већ блокирана на друштвеној мрежи. Нећемо моћи да видимо ваш профил на овај начин, нити ће та особа моћи да види наш. Само у случају да донесемо одлуку о деблокади, моћи ћете поново да видите наш профил на друштвеној мрежи.

Блокирај на Фацебоок-у из подешавања

Фацебоок блокови

Постоји и други начин да се блокирају контакти на Фејсбуку на заиста једноставан и ефикасан начин. У овом случају користи конфигурацију на друштвеној мрежи. Унутар конфигурације имамо одељак у којем можемо управљати свим везаним за браве. Тако на друштвеној мрежи можемо видети све људе које смо блокирали. Поред тога што можете некога блокирати директно из овог менија.

Кад уђете у Фацебоок, морате да кликнете на икону стрелице надоле. Кликом на њега добићете низ опција у контекстном менију. Једна од опција која се појављује на овој листи је конфигурација. Због тога унесите конфигурацију друштвене мреже. Када сте у њему, морате погледати леву страну екрана.

Тамо ћете видети да се појављује низ одељака. Један од одељака којем можемо приступити назива се браве, а поред имена има црвену икону у облику забрањеног знака. Кликните на овај одељак да бисте му приступили. Овде ће нам бити приказана комплетна листа корисника које смо блокирали на Фејсбуку. Тако да можемо управљати овим аспектом на врло једноставан начин, у случају да смо се предомислили у вези са неким.

Блокирајте кориснике Фејсбука

Можете видети да непосредно изнад листе блокираних особа добијате оквир за текст. У њему можете унесите име особе коју желите да блокирате. Када укуцате име, Фацебоок ће вам приказати резултате који се подударају са термином који сте унели. Затим можете одабрати профил који желите да блокирате. Када се очистите, једноставно кликните на плаво дугме са десне стране.

На овај начин, ова особа ће такође бити блокирана и његово име ће бити додато на ову листу коју имате на екрану. То је још један врло згодан начин за блокирање корисника на Фацебоок-у. Поред тога, из овог одељка можете управљати свиме, а ако желите можете и деблокирати корисника.

Како блокирати некога на Фејсбуку са мобилног

Блокирајте кориснике у апликацији Фацебоок

Такође са вашег мобилног телефона користећи верзију Фацебоок-а у облику апликације можете блокирати друге кориснике. Процес је исти као што смо видели и првог, уношењем профила наведене особе у друштвену мрежу за њега. Стога, након што отворите апликацију на свом мобилном телефону, на друштвеној мрежи морате да унесете профил особе коју желите да блокирате.

Тамо ћете под именом корисника видети да се појављује неколико опција. На десној страни, добијамо икону са три елипсе. Морамо да кликнемо на њега, тако да ћемо добити мали контекстуални мени. Једна од опција која се појављује у овом менију је блокирање ове особе. Морамо само да кликнемо на њега, а затим да прихватимо.

На овај начин, блокирали смо овај други контакт на Фејсбуку користећи апликацију друштвене мреже на телефону. Процес је исти као онај који користимо на рачунару. Иако се у овом случају, као верзија паметног телефона, профил корисника приказује на другачији начин, тако да је место дугмета које морамо да користимо нешто другачије. Али то ни у ком случају није проблем нити за њега отежава процес. Други метод који смо приказали на рачунару био би могућ у апликацији, иако је његова употреба мање удобна, па је овај начин једноставнији за кориснике.

Разлика између брисања и блокирања на Фејсбуку

фацебоок

У том смислу, разлике између ове две акције су неколико. У једну руку, На Фацебооку можете избрисати само оне људе који су ваши контакти или пријатељи на друштвеној мрежи. Дакле, ако у било ком тренутку желите да престанете да имате контакт са том особом, можете је уклонити са својих пријатеља. Али блокирање је нешто што се може учинити са било ким на друштвеној мрежи. Није важно да ли су ваши пријатељи на друштвеној мрежи или не. У сваком тренутку моћи ћете да блокирате све људе које желите.

Блокирање је нешто што се ради тако што је та особа рекла Не могу да имам контакт са тобом. Ако блокирате корисника, та особа неће моћи да види ваш профил или вам пошаље поруке у било ком тренутку. Нећете моћи да видите ни профил ове особе. Али ако избришете ту особу, можете и даље да видите њен профил (или барем оне публикације које су јавне), а та особа може да види и ваш профил, поред тога што може да шаље поруке.

Стога је важно знати разлику, поред које треба користити у било ком тренутку. Будући да зависно од тога да ли вас неко узнемирава и желите ли да прекинете ту досадност или једноставно више немате контакт са том особом, радње које треба предузети су различите. Али сада када је разлика између ове две опције позната, не би требало да буде проблем коју од те две опције користити у зависности од ваше ситуације.


Садржај чланка се придржава наших принципа уређивачка етика. Да бисте пријавили грешку, кликните овде.

Будите први који ће коментарисати

Оставите свој коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена са *

*

*

  1. За податке одговоран: Мигуел Ангел Гатон
  2. Сврха података: Контрола нежељене поште, управљање коментарима.
  3. Легитимација: Ваш пристанак
  4. Комуникација података: Подаци се неће преносити трећим лицима, осим по законској обавези.
  5. Похрана података: База података коју хостује Оццентус Нетворкс (ЕУ)
  6. Права: У било ком тренутку можете ограничити, опоравити и избрисати своје податке.