Google Fotoğraflar, sahip olduğum en iyi seçeneklerden birini kaldırıyor

Google Fotoğrafları

Google Foto, lansmanından bu yana, kullandığımız işletim sistemi ne olursa olsun, cihazlarımızla çektiğimiz tüm fotoğraf ve videoları sınırsız olarak saklamamıza izin vermesi sayesinde tüm kullanıcılar tarafından en çok kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. Hizmet çıktığında, Google İçeriği orijinal çözünürlük ve boyutta saklamaya izin verdi fotoğraflar 16 mpx'i geçmediği ve videolar 4k olarak kaydedilmediği sürece. Ancak zamanla, resimleri ve videoları sıkıştırarak bu seçenekleri değiştirdi, böylece artık filmimizin tam bir kopyasına sahip olamayız. Ama tek değil.

Uygulama başlatıldığında, uygulamanın yapılandırmasının yalnızca cihaz şarj olurken kopyayı Google Foto'ya yapmamıza izin verdiği seçenekler, yükleme işleminin yoğun olması nedeniyle ideal bir andır. Doğru yapıldığı sürece bizi gerçekten aceleye getirmeyen bir süreçte pili israf etmekten kaçınırdık. Ek olarak, bir Wi-Fi ağına bağlanırken fotoğrafları kopyalamamıza da izin verdi, böylece her iki seçenek de mükemmel bir evlilikti. Ama bu bitti. Google, fotoğrafları yalnızca cihaz şarj olurken yükleme seçeneğini kaldırdı. Çok önemli bir geri adım.

Sınırsız alanıyla birlikte Google Foto'nun bize sunduğu temel avantajlardan biri de şuydu, çünkü bu hizmet sayesinde, nedenini bilmeden cihazımızın pilinin katlanarak düşmeye başlayacağından endişelenmemize gerek kalmayacaktı. Eğer doğruladıysanız Hiçbir şey yapmasanız bile akıllı telefonunuzun pili önemli ölçüde düşüyor ve daha önce bir fotoğrafçı olarak çalışıyordunuz, nedenini biliyorsunuz. Google'ı bu seçeneği kaldırmaya motive eden nedenin ne olduğunu bilmiyoruz, ancak bunun tekrar uygulanması için bir yere imza atmanız gerekirse, ben kaydolacağım ve elbette çoğunuz da olacak.


Makalenin içeriği şu ilkelerimize uygundur editoryal etik. Bir hata bildirmek için tıklayın burada.

İlk yorumu siz

Yorumunuzu bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar ile işaretlenmiştir *

*

*

  1. Verilerden sorumlu: Miguel Ángel Gatón
  2. Verilerin amacı: Kontrol SPAM, yorum yönetimi.
  3. Meşruiyet: Onayınız
  4. Verilerin iletilmesi: Veriler, yasal zorunluluk dışında üçüncü kişilere iletilmeyecektir.
  5. Veri depolama: Occentus Networks (AB) tarafından barındırılan veritabanı
  6. Haklar: Bilgilerinizi istediğiniz zaman sınırlayabilir, kurtarabilir ve silebilirsiniz.