Dropbox agora permíteche comentar o que compartes cos amigos

Dropbox e comentarios ao compartir ficheiros

Ata antes de hoxe, toda esa xente que facía antes comparte ficheiros usando o teu servizo Dropbox Deberían usar a ligazón para posteriormente enviala por correo electrónico, un lugar onde se poderían escribir diferentes tipos de comentarios sobre o contido destes ficheiros.

Non só se puido facer isto co noso cliente de correo electrónico senón tamén a través das redes sociais enviando unha mensaxe interna á persoa coa que quería compartir este ficheiro aloxado en Dropbox. Agora mesmo a situación cambiou grazas a unha nova actualización feita polos seus desenvolvedores e onde, agora podes escribir calquera tipo de comentarios entre algunhas outras funcións.

Nova interface amigable en Dropbox

Obviamente, debemos avisar a todos os lectores de que necesariamente debemos ter unha conta neste servizo de almacenamento na nube, especialmente se somos as persoas que imos compartir un ficheiro aloxado alí para outros. Cando acceda á súa conta e escolla calquera ficheiro para compartir cun contacto ou amigo poderás admirar unha interface expandida, algo moi similar ao que propoñeremos a continuación.

comentarios en Dropbox

No lado esquerdo aparece a información do ficheiro que imos compartir, que neste caso é unha tableta de tipo rar; cara ao lado dereito está a nova función implementada por Dropbox, onde podemos facer un comentario sobre quen o recibirá. Sen dúbida, isto é de gran axuda, porque ao enviar un ficheiro ou documento específico, avisaremos ao destinatario sobre o seu contido. Con isto, téntase evitar que este tipo de ficheiros enviados por Dropbox vaian ao cartafol "non desexado" (spam). Pero iso non é todo, xa que ademais de poder escribir un comentario nesta área, tamén será posible referirse a calquera outro usuario que poida ter necesidade deste anexo.

Opcións avanzadas instaladas en Dropbox

O que mencionamos anteriormente é outra das boas novas, xa que o espazo que o desenvolvedor de Dropbox integrou non se limita só a poder escribir un comentario pero tamén, mencionar o nome doutro contacto. Na mesma imaxe que colocamos na parte superior, poderás darche conta deste detalle, porque alí mesmo suxírese mencionar a calquera persoa que use o signo "@"; Isto significa que se escribimos a este símbolo e colocamos inmediatamente a letra dun dos nosos contactos, o seu nome aparecerá de inmediato, é dicir unha especie de etiquetaxe que hoxe se volveu moi importante e do que moita xente está afeita a usalo en Facebook ou Twitter.

Se non temos un contacto engadido para aparecer baixo este pequeno modo de uso, entón poderiamos confiar no correo electrónico do remitente. Ao mesmo tempo, terás que escribilo na área de comentarios que suxerimos máis arriba. Tamén podes facer uso da pequena icona situada cara ao lado dereito do devandito campo (en forma de personaxe), o que nos axudará a atopar máis facilmente para atopar calquera contacto ou amigo.

Desactiva os comentarios e notificacións en Dropbox

Aínda que todo isto pode parecer fantástico para moita xente, seguramente algúns non quererán publicar ningún tipo de comentarios e peor, recibir notificacións por correo electrónico cando algún dos remitentes, respondemos ao que enviamos. Para facelo só teríamos que ir á opción da parte superior dereita (Opcións), que actúa como unha pequena configuración de servizo; Pode notar que hai algunhas opcións que lle permitirán desactivar as funcións para compartir unha mensaxe e tamén as que fan referencia ás notificacións. Podes usalo para o ficheiro que envías nese momento ou para todos os que vas enviar a partir de hoxe.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.