Como ocultar amigos en Facebook

Como ocultar amigos en Facebook Hoxe en día, todos estamos conectados a través das redes sociais, en internet. Aínda que está claro que nas redes sociais só subimos os contidos privados que queremos mostrar aos demais, a privacidade non sempre se respecta. Por exemplo, que a túa propia rede social mostra aos teus amigos a outras persoas.

Entón, se non queres que o mundo enteiro cotille sobre os teus amigos, Aquí imos ensinarche a ocultar amigos en Facebook.

Facebook Inicio Hai varias opcións de configuración sobre a túa privacidade en Facebook. Dito isto, a configuración predeterminada é que calquera persoa que non estea bloqueada pode entrar no teu perfil e ver a túa lista de amigos. Como regra xeral, á maioría da xente non lle importa isto, pero é probable que teñas alguén no teu Facebook do que non queres que ninguén coñeza.

Entón, imos dicirche como ocultar amigos en Facebook. E para facelo máis doado para ti, Explicarémosche como facelo dende o teu smartphone e dende o ordenador.

Como ocultar amigos en Facebook desde o teu móbil

Como facelo dende o móbil

Non importa se o sistema operativo do teu móbil é androide o IOSAquí imos explicarllo aos dous. Unha vez que abras a aplicación no teu móbil, busca a icona con tres liñas horizontais:

  • No sistema operativo Android, está na esquina superior dereita.
  • No sistema operativo iOS atoparao a continuación, á dereita.

Toca a icona en forma de noz, a que está a carón da lupa. E agora siga estes pasos:

  1. Configuración e privacidade
  2. Público e visibilidade
  3. Como os demais poden atoparte e contactar contigo
  4. Quen pode ver a lista de amigos?

Non obstante, se o teu teléfono é iOS, tes que entrar Configuración para acceder á configuración da conta. Si, estamos dentro a configuración da túa conta, hai moitas opcións, pero hai que entrar Privacidade. Hai un menú despregable con varias opcións sobre a túa privacidade, e é aquí onde podes escoller que información sobre ti verá quen entre no teu perfil.

De feito, unha das opcións é Quen pode ver a lista de amigos?, que, como comentamos ao principio, se determina como público. Aí é onde podes cambialo para que só o vexan os teus amigos, amigos agás uns poucos ou só ti. Agora, obterás unha lista na que podes escoller quen queres que poida ver a túa lista de amigos.

Como facelo dende o teu ordenador

Como facelo dende o ordenador

  • Dende o ordenador non temos un acceso tan sinxelo como desde o móbil. Entón vai ao teu navegador de toda a vida, e acceder en Facebook. Unha vez dentro, bótalle un ollo na barra superior, concretamente á dereita. Xunto á campá de notificación, hai unha frecha que apunta cara abaixo, fai clic nela e accederás a todas as opcións configuración e privacidade, fai clic de novo na opción configuración. Agora que está no panel de configuración, siga estes pasos:
  • Seleccionar opción privacidade, na columna da esquerda
  • Como os demais poden atoparte e contactar contigo
  • Quen pode ver a miña lista de amigos?

De xeito predeterminado, está configurado como público, para cambialo tes que premer en editar. Se te fixas ben, a opción predeterminada está nun cadro azul, e se fai clic nela podes ver o resto de opcións que existen. As opcións que che permiten escoller quen pode ver a túa lista de amigos son:

  • Público Todos os usuarios de Facebook.
  • Amigos. Só os usuarios que tes na túa lista de amigos.
  • Amigos, agás coñecidos.
  • Só eu. Calquera usuario que non sexa ti non poderá ver a túa lista de amigos.
  • Personalizado Podes optar por ocultar os amigos de Facebook de persoas específicas da túa lista.

Facendo clic nalgunhas destas opcións establecerase automaticamente o que queiras. Non obstante, se non che convence ningunha destas opcións, vai a Máis opcións. Aquí podes escoller que a túa lista de amigos só estea visible para os usuarios da túa cidade, os coñecidos, a túa familia ou outros usuarios do teu mesmo traballo. De feito, a configuración de Coñecido y Familia podes escollelo para cada persoa en concreto.

Pero sen dúbida, se o buscas unha configuración que se adapta totalmente a ti, ese é o de costume. Unha vez que entres neste menú, podes seleccionar o grupo ou os grupos cos que queres poder ver a túa lista de amigos. E se miras máis abaixo, hai outra opción que di non compartir con, alí podes especificar que usuarios non queres ver a túa lista de amigos, aínda que esteas no mesmo grupo co que decidiches compartir a túa lista de amigos. Poñémosche un exemplo, podes compartir a túa lista de amigos só co grupo de amigos, pero non queres compartila co teu veciño da cidade, así podes elixir esa persoa que non a vexa. Acabáronse os chismeos da aldea.

En resumo, a principal diferenza entre ocultar amigos de Facebook desde o teu teléfono intelixente ou desde o teu ordenador é que no teléfono non tes a opción de costume, para seleccionar persoalmente a quen queres ocultar amigos de Facebook e a quen non. A única opción son os grupos que xa están configurados pola propia plataforma, aínda non están nada mal. Espero que esta información che fose útil.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.