15 pemenang Oscar sing pisanan kondisine

oscars-2016

Dina Minggu ngarep, 28 Februari sabanjure, dirayakake Penghargaan Akademi ing Hollywood. Sajrone acara kasebut, patung-patung berharga sing duwur 34 sentimeter, bobote 3,85 kilogram lan dilapisi emas, bakal diwarisake kanggo para pemenang, kajaba nalika Perang Dunia II, sing digawe plester. Sajrone meh 90 taun, Akademi Hollywood menehi penghargaan kasebut, mesthi ana wong sing dadi wong pertama sing nampa penghargaan kasebut. Ing ngisor iki, sampeyan nuduhake kompilasi kasus sing paling penasaran.

Hattie McDaniel main kanthi nada nalika nggambarake peran judhul "Beulah" ing seri komedi CBS Radio Network ing New York City, Agustus 1951. (Foto AP)

  • Hattie McDaniel. Aktris ireng pisanan sing menang Oscar. Iku taun 1940 nalika Hattie McDaniel bisa menang patung kasebut dadi aktris pendukung paling apik ing musna Karo Angin, dadi wong pisanan sing menang Oscar. McDaniel dadi pelayan lan mesthine sampeyan bakal kelingan yen aku ngandhani yen tembunge sing paling bola-bali yaiku "Miss Scarlet, Miss Scarlet."

101_patton_bluray

  • George C. Scott. Aktor pisanan sing nolak Oscar. Scott menang patung kasebut kanggo aktor paling misuwur ing film kasebut Patton. Dheweke ora rawuh ing upacara kasebut, nanging ngirim telegram, dheweke ujar manawa dheweke ora gelem nampa amarga dheweke ora setuju karo proses pemilihan amarga kudu saingan karo kanca-kancane kasebut salah artine.
  • Norma Shearer. Dheweke dadi wong pertama sing ngumumake Oscar yen dheweke menang. Sajrone perayaan gala Oscar ing taun 1931, Norma Shearer tanggung jawab ngumumake pemenang aktris terkemuka paling apik. Shearer nominasi loro Oscar ing kategori sing padha kanggo rong film sing beda. Pungkasane, dheweke menang kanggo film kasebut Pegatan.

Ical Kanthi Angin

  • Film warna pisanan sing menang Oscar yaiku musna Karo Angin. Film warna pertama sing mlebu nominasi Oscar yaiku Bintang Lair, nanging ora saka kana. Rong taun mengko film kasebut musna Karo Angin dadi film warna pertama sing menang Oscar. Film ireng lan putih terus nominasi ing kategori gambar paling apik nganti taun 1956, ing endi limang film nominasi kasebut ana warna.
  • Oscar Hammerstein. Wong pisanan sing dijenengi Oscar lan menang Oscar. ing komposer Oscar Hammerstein menang rong Oscar sajrone karir, ing taun 1942 lan 1946.

  • Siaran upacara kaping pisanan ing televisi yaiku ing taun 1953. Perayaan ulang taun ke-25 Penghargaan Academy dadi upacara pertama sing disiarake ing televisi kanthi warna ireng lan putih ing RKO Pantages Theatre ing Hollywood, lan ing Teater NBC ing New York. Ing taun 1966 upacara Oscar pisanan disiarake kanthi warna ing ABC.

Tengah wengi-Cowboy

  • Film peringkat pertama X kanggo menang Oscar kanggo Gambar Terbaik: Koboi tengah wengi. Taun 1972 Koboi tengah wengi iku film pertama sing menang Oscar nalika diwenehi peringkat X. Rong taun mengko Oranye Jam entuk penghargaan sing padha, nalika uga diklasifikasikake dadi X. Ing taun 1990 klasifikasi X diganti jeneng dadi NR -17, ora disaranake kanggo bocah-bocah ing umur 17 taun amarga adegan seks lan kekerasan sing dikandhani mula bisa bedakake nggunakake saka sing sejatine porno.

the_godfather_part_II

  • Sekuel pisanan kanggo menang Oscar: Rama baptis II. Film iki minangka sekuel pertama sing menang Oscar ing gambar paling apik ing taun 1975, rong taun sawise pérangan pisanan uga menangaké patung sing padha.
  • Wanita pertama sing menang Oscar kanggo gambar sing paling apik: Julia Phillips. Ing taun 1974 Julia Phillips menang Oscar pertama kanggo gambar sing paling apik Kenek, karo Paul Newman lan Robert Redford, bebarengan karo Tony Bill lan produser lan garwane Michael Phillips. Sukses film kasebut mbukak dalan kanggo Julia, garwane, Michael taxi Driver Rong taun mengko. Mengko dheweke uga nggarap film Steven Spielberg Pertemuan ing tahap kaping telu.

Pemenang Direktur Terbaik lan Gambar Gerak Terbaik 2009, Kathryn Bigelow posing ing tahap mburi sajrone Penghargaan Akademi Tahunan kaping 82 ing Teater Kodak ing Hollywood, CA dina Minggu, 7 Maret 2010.

  • Wanita pisanan sing menang Oscar dadi sutradara paling apik: Kathryn Bigelow. Ing 2010 lan sawise 82 edisi Oscar, Kathryn Bigelow dadi wanita pertama sing menang Academy Award ing kategori sutradara paling apik kanggo film kasebut. Ing Tanah Musuh (Locker Hurt). Mung telung wanita sing sadurunge nglamar posisi iki: Lina Wertmüller kanggo Pitu Kecantikan, Jane Campion kanggo Piano lan Sofia Coppola kanggo Ilang ing terjemahan ing taun 2004.

Logo-Kaendahan-lan-Kewan-Kewan

  • Film animasi pisanan sing nominasi: Beauty and the Beast. Sanajan ora menang ing Oscar, film Disney Kaendahan lan Beast iku film pertama sing nampa nominasi kategori gambar paling apik. Wiwit kuwi Up, ing taun 2009, lan Toko Dolanan 3, ing taun 2010, dheweke uga wis nampa nominasi kasebut. Ing taun 2001, Akademi Hollywood ngenalake kategori Film Animasi Paling Apik.
  • Aktor pertama sing nampa rong nominasi kanggo peran sing padha: Barry Fitzgerald. Ing taun 1945, aktor Barry Fitzgeral nampa rong dominasi kanggo film sing padha karo aktor paling apik lan dadi aktor paling apik kanggo film kasebut Aku arep lunga. Pungkasane, dheweke menang dadi aktor pendukung paling apik. Akademi Hollywood ngowahi aturan supaya ora kedadeyan maneh.
  • Aktor pertama sing nampa Oscar anumerta: Peter Finch. Finch minangka aktor pertama sing menang Oscar ing Akademi kanthi anumerta, sawise tilar donya telung wulan sadurunge upacara penghargaan, ing endi dheweke nominasi dadi aktor paling apik.

avatar

  • Film 3D pisanan sing nampa nominasi: Avatar lan UP. Sanajan format 3D wis ana wiwit taun 1915, kita kudu ngenteni nganti taun 2010 film stereoskopis pisanan sing dipilih dadi Oscar kanggo gambar sing paling apik. Wektu iki ana loro: Avatar y UP. Loro-lorone ilang penghargaan kasebut kanggo Kathryn Bigelow, kanggo film ing Tanah Musuh.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.