Foxconn, pabrikan utama Apple, ngumumake matine loro buruh kasebut

Foxconn

Apple minangka salah sawijining pelanggan utama pabrike Foxconn, nanging dudu siji-sijine pabrikan internasional sing ngandelake perusahaan iki kanggo nglumpukake piranti. Sony, HP, Microsoft minangka sawetara perusahaan sing uga kolaborasi karo Foxconn ing pabrik piranti sampeyan. Pabrikan Foxconn bali ing lambene kabeh wong sawise ngumumake patine wong loro ing minggu kepungkur.

Foxconn mesthi dikritik amarga kahanan kerja sing angel saliyane tingkat bunuh diri sing dhuwur sing pegawe wis nandhang taun pungkasan. Nanging, Foxconn lan Apple (pelanggan utama perusahaan) nampa pers negatif banget babagan iki. Kanggo ngindhari iki, Apple mesthi nyoba ngontrol produksi piranti ing kabeh wektu, ngontrol jam kerja para staf uga kondisi kerja.

Nanging ing wektu iki, kita ora bisa ujar manawa kahanan kerja kasebut ana gegayutane karo matine wong loro iki. Karyawan Foxconn pertama ditemokake wulan kepungkur ing njaba fasilitas Zhengzhou Foxconn nalika mati kaping pindho kedadeyan ing kacilakan sepur nalika pegawe lunga menyang papane. Kaloro karyawan kasebut asale saka fasilitas perusahaan ing Zhengzhou, provinsi Henan.

Sawise ngumumake matine buruh kasebut, Foxconn nerbitake pratelan ing ngisor iki:

Upaya kita kanggo ningkatake kondisi tenaga kerja tetep lan kita bertekad kanggo nindakake kabeh sing bisa kanggo ngantisipasi owah-owahan kebutuhan tenaga kerja.

Film dokumenter pungkasan sing nyalahake kahanan kerja karyawan Foxconn menyang BBC. Sawise disiyarake, Tim Cook ngaku "tersinggung banget" karo film dokumenter iki sing bisa ndeleng kahanan kerja uga rantai pasokan perusahaan. Foxconn nyuda tenaga kerja sing dibutuhake kanggo nglumpukake piranti sing digawe ing fasilitas kanthi nggunakake robot. Ing taun iki, wis bisa ngilangi luwih saka 50.000 karyawan sing gaweyane diganti nganggo robot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)