Cara milih tablet

Cara milih tablet

Ing taun-taun pungkasan, tablet wis dadi piranti favorit ing pirang-pirang rumah tangga nalika nyambung menyang Internet, ngakses jaringan sosial, nggoleki Internet, ngirim email ... Saiki ing pasar kita kudu nggunakake macem-macem model, sistem operasi beda, ukuran beda, rega beda ...

Yen sampeyan percaya ing yaiku post-pc lan wis wayahe tuku tablet kanggo nindakake tugas saben dinane saka ngendi wae tanpa gumantung karo komputer, iki minangka pandhuan kanggo carane milih tablet. Ing artikel iki, kita bakal njupuk keuntungan lan kekurangan saben sistem operasi lan model sing kasedhiya ing pasar.

Ukuran layar

Samsung Galaxy Tab

Saiki ing pasar, kita duwe macem-macem ukuran layar sing bisa digunakake saka 8 inci nganti 13. Ukuran layar minangka salah sawijining keputusan utama sing kudu dipikirake, amarga yen nggoleki fleksibilitas lan mindhah ing endi wae, mula luwih cilik.

Yen kita pengin mindhah nanging uga pengin ngupayakake, model 13-inch bisa dadi pilihan sing paling apik, luwih-luwih yen tujuane pengin ganti komputer utawa laptop kita tanpa ngorbanake ukuran layar.

Sistem operasi

Sistem operasi tablet

Sistem operasi minangka aspek liyane sing kudu dipikirake. Sanajan sejatine Android minangka sistem operasi sing paling akeh digunakake ing jagad iki, yen ngomong babagan tablet, prekara kasebut gagal lan cukup akeh, amarga umume aplikasi antarmuka ora diadaptasi kanggo digunakake ing tablets, ana kedadeyan ing ekosistem seluler Apple.

Kajaba iku, iOS nawakake macem-macem aplikasi ing kabeh jinis, aplikasi sing diadaptasi menyang layar sing luwih gedhe sing ngidini kita nggunakake keuntungan iki liwat ponsel. Apple kasedhiya kanggo pangguna iPad fungsi tartamtu kayata layar pamisah utawa mbukak akeh tugas, sawetara fungsi dhasar sing kudu ana ing tablet.

Katelu, lan sanajan akeh sing ora nganggep tablet, kita uga kudu menehi Lumahing Microsoft. Keuntungan utama sing ditawakake kisaran Microsoft Surface bisa ditemokake Iki dikelola dening Windows 10 ing versi lengkap, dadi kita bisa nginstal aplikasi sing kasedhiya ing desktop lan laptop tanpa watesan.

Windows 10 nggabungake versi kanggo tablet sing cocog kanggo Surface, sing ngidini kita bisa komunikasi karo tablet Android utawa iPad nanging kanthi kekuwatan lan fleksibilitas sing ditawakake PC.

Kompatibilitas Aplikasi / Ekosistem

Microsoft Surface Pro LTE Advanced

Kaya sing dakkandhakake ing titik sadurunge, Android dudu ekosistem yen golek tablet kanggo ngganti PC amarga sawetara aplikasi sing kompatibel diwatesi banget. Ing taun-taun pungkasan, raksasa telusuran kasebut misale jek nyisihake piranti kasebut kanggo fokus ing smartphone, kesalahan sing bakal larang banget ing jangka panjang.

Apple nggawe meh siji yuta aplikasi sing kompatibel karo iPad, aplikasi sing njupuk kauntungan saka dawa lan jembaré layar lan umume, yaiku aplikasi sing padha sing bisa diinstal ing iPhone, mula ora prelu mbayar biaya dobel.

Microsoft with the Surface minangka pilihan sing cocog yen ora bisa urip tanpa aplikasi desktop tartamtu sing wis biasa lan tanpa digunakake, ora bisa kerja kanthi bener.

Aksesoris

Aksesoris Tablet

Tablet sing dikelola Android, nggunakake aksesoris sing padha karo sing bisa ditemokake ing ponsel cerdas sing dikelola dening sistem operasi sing padha, sing ngidini kita nyambung hub menyang port USB-C kanggo nyambung kertu memori, USB stick, hard drive utawa malah monitor yen ndhukung fungsi iki.

Kanthi ngluncurake iPad Pro, wong-wong saka Cupertino wis nggedhekake pilihan sing bisa kita sambung tanpa kudu liwat kothak. Ing iPad Pro 2018 wis ngganti sambungan petir tradisional nganggo port USB-C, sawijining port kita bisa nyambung maca kertu, monitor, hard disk utawa hub kanggo nyambung macem-macem piranti.

Lumahing Microsoft meh padha karo laptop tanpa keyboard, mula nawakake sambungan sing padha karo laptop, minangka piranti sing menehi fleksibilitas paling gedhe nalika nyambungake aksesoris kanggo nggedhekake fungsi sing ditawakake.

Kabeh model tablet kelas dhuwur ngidini kita nyambung keyboard lan stylus supaya bisa digambar ing layar. Kajaba iku, model sing dikelola dening Windows, kayata Samsung Galaxy Tab lan Microsoft's Surface uga ayo padha nyambung mouse, saengga interaksi karo sistem operasi luwih kepenak.

Prices

Regane tablet

Ing taun-taun pungkasan, rega smartphone wis saya tambah, terkadang ngluwihi 1.000 euro. Wis pirang-pirang taun kepungkur, tablet uga mundhak regane amarga tambah akeh bathi sing ditawakake.

Tablet Android

Ekosistem tablet Android, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur winates banget Amarga umume pabrikan wis mandheg totoan ing pasar iki, mula sebagian besar diwenehake menyang Apple, sing miturut kaprigelan dhewe, sejatine duwe.

Model sing saiki nawakake rega paling larang ing pasar ditawakake kisaran tab galaksi Samsung, saka Samsung sing kasedhiya kanggo kita model sing beda saka 180 euro, rega sing bisa digunakake kanggo tablet dhasar kanggo nindakake papat prekara sing biasane ditindakake karo tim, kayata ndeleng jaringan sosial, ngunjungi situs web, ngirim email ...

Apple iPad

Apple nawakake kisaran iPad 9,7 inci, iPad Mini, iPad Pro 10,5 inci lan kisaran iPad Pro 11 lan 12,9 inci. Apple Pencil mung kompatibel karo sawetara iPad Pro, dadi yen ide nggunakake, kita kudu mikir nalika tuku Apple iPad. Rega dhasar kanggo kabeh model iPad kaya ing ngisor iki:

  • iPad Mini 4: 429 euro kanggo model 128 GB kanthi sambungan Wi-Fi.
  • iPad 9,7 inci: 349 euro kanggo model 32 GB kanthi sambungan Wi-Fi.
  • IPad Pro 10,5 inci: 729 euro kanggo model 64 GB kanthi sambungan Wi-Fi.
  • IPad Pro 11 inci: 879 euro kanggo model 64 GB kanthi sambungan Wi-Fi.
  • IPad Pro 12,9 inci: 1.079 euro kanggo model 64 GB kanthi sambungan Wi-Fi.

Lumahing Microsoft

Lumahing Microsoft nawakake sawetara spesifikasi sing bisa ditemokake ing laptop paling dhuwur ing pasar, nanging kanthi fleksibilitas sing ditawakake komputer tanpa keyboard, keyboard sing kudu dituku kanthi kapisah yen dikarepake, kayadene kabeh model iPad.

Spesifikasi utama Permukaan:

  • Prosesor: Intel Core m3, Core i5 / i7 generasi kaping 7.
  • Memori: 4/8/16 GB RAM
  • Kapasitas panyimpenan: 128GB / 256GB / 512GB / 1TB

Model sing paling murah, tanpa keyboard, diwiwiti saka 899 euro, (Intel Core m3, RAM 4 GB lan 128 GB SSD) rega sing bisa dideleng kaya tablet, nanging yen kita nganggep fleksibilitas sing ditawakake, Loro-lorone kanggo aplikasi lan mobilitas, regane luwih murah tinimbang tablet daya iki.

Yen Microsoft Surface ora duwe anggaran, nanging sampeyan pengin terus njaga ide sing ditawakake, kita bisa milih Surface GB, tablet kanthi kinerja luwih murah kanthi rega murah, sanajan bisa uga kurang kanggo sawetara pangguna sing luwih nuntut. Surface Go diwiwiti ing 449 euro kanthi panyimpenan 64 GB, RAM 4 GB lan prosesor Intel 4415Y.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.