Cara nuduhake internet saka telpon menyang PC utawa Mac

Wi-Fi nuduhake

Salah sawijining pilihan sing kasedhiya saiki kanggo nyambung PC, Mac, tablet utawa komputer menyang internet kanthi cara sing gampang yaiku langsung nuduhake internet saka piranti seluler kita. Iki luwih rumit sawetara taun kepungkur lan uga sawetara operator telpon sing ngisi daya, nanging saiki gampang banget lan ana sawetara operator sing nggawe alangan supaya bisa ditindakake. Dina iki kita bakal ndeleng sawetara opsi kanggo nuduhake internet saka smartphone menyang piranti apa wae.

Kaping pisanan yaiku duwe versi sing bener supaya bisa nuduhake internet tanpa watesan lan, kayata, ing piranti Android, kudu Android 9 utawa mengko supaya bisa nggunakake layanan iki. Ing iOS, watesan kasebut mung ditemtokake dening operator telpon, mula luwih becik mriksa langsung manawa sampeyan ora yakin. Ngandika, kita bakal ndeleng langkah-langkah kanggo nuduhake sambungan sing uga diarani ing "sambungan sambungan" Android, "panggunaan jalur akses" lan ing iOS "jalur akses pribadi".

Android nuduhake Wi-Fi

Nuduhake sambungan seluler nggunakake Wi-Fi ing Android

Umume telpon Android bisa nuduhake data seluler liwat Wi-Fi, Bluetooth utawa USB lan kanggo iki, kita mung kudu nduwe versi Android sing dianyari saliyane ora diwatesi karo operator. Kita miwiti karo pilihan sambungan sambungan saka jalur akses Wi-Fi.

Kanggo nindakake iki, kita kudu mbukak aplikasi setelan ing smartphone lan klik:

  • Jaringan lan Internet> Hotspot Wi-Fi / Nuduhake sambungan> Titik akses Wi-Fi
  • Klik ing pilihan jalur akses Wi-Fi lan ing kana kita bisa ngowahi setelan kayata jeneng utawa sandhi. Yen prelu, tutul dhisik Gawe hotspot Wi-Fi.
  • Ing jalur iki, kita bisa nambah sandhi ing opsi "Keamanan". Yen sampeyan ora pengin tembung sandhi, sampeyan bisa ngeklik "Ora Ana"

Saiki sampeyan bisa mbukak piranti liyane sing bakal nyedhiyakake internet liwat smartphone lan mung kudu nemokake titik akses ing smartphone. Yen duwe sandhi, kita bakal nambah lan yen ora kita mung klik ing Sambungake. Sampeyan bisa nuduhake data seluler telpon nganti 10 piranti liwat jalur akses Wi-Fi.

Nuduhake Wi-Fi

Nuduhake sambungan liwat kabel USB

Temenan, kita uga bisa nuduhake internet karo piranti Android nganggo kabel USB, dadi opsi iki uga bisa narik supaya ora kecepeten nanging duwe sisih negatif lan yaiku Mac ora bisa nuduhake sambungan karo Android liwat kabel USB. Sawise diklarifikasi, kita banjur tindakake langkah-langkah kanggo nuduhake internet saka piranti.

  • Sing pertama yaiku nyambungake smartphone menyang kabel USB. Kabar 'Disambungake' bakal katon ing sisih ndhuwur layar
  • Kita mbukak aplikasi Setelan ing telpon banjur klik Jaringan lan Internet > Zona Wi-Fi / Sambungan sambungan
  • Aktifake pilihan kasebut Nuduhake sambungan liwat USB

Lan kita wis bisa ngrasakake sambungan menyang jaringan liwat kabel. Elinga manawa Mac ora kompatibel karo opsi iki, dadi ing kasus iki, luwih becik fokus langsung ing sambungan Wi-Fi, sing dakkarepake dhewe sing paling apik amarga biasane ana sambungan tartamtu lan kita butuh cepet nggawe sambungan lan kanthi cara sing gampang.

Kabel USB Aukey

Nuduhake sambungan liwat Bluetooth

Ing kasus iki, kita kudu nyambungake smartphone karo piranti liyane kanthi ngatur panrima. Opsi iki ora kasedhiya ing kabeh piranti, mula saranake nggunakake versi Wi-Fi kanggo nyambungake piranti, nanging yen piranti ngidini sambungan liwat Bluetooth, sampeyan bisa tindakake langkah-langkah ing ngisor iki.

  • Sawise piranti sing nampa dikonfigurasi kanggo nggawe sambungan Bluetooth, kita terus karo langkah-langkah
  • Kita mbukak aplikasi kasebut Setelan telpon banjur terus
  • Kita nutul pilihan Jaringan lan Internet> Wi-Fi Zone / sambungan Share
  • Saiki klik sambungan sambungan liwat Bluetooth

Lan siyap, kanthi cara iki sambungan bakal dituduhake liwat Bluetooth.

iPhone nuduhake Wi-Fi

Nuduhake sambungan seluler nggunakake iPhone

Ing piranti iOS Opsi iki uga gampang banget lan jelas yen kita uga duwe pilihan kanggo nuduhake internet. Kita uga bisa milih ing antarane pilihan Wi-Fi, Bluetooth lan USB, dadi kita bisa milih saben opsi. Cetha saka a iPad nganggo ponsel sampeyan uga bisa nuduhake internet.

Kita miwiti karo pilihan Wi-Fi kanggo nuduhake sambungan lan iki rampung kanthi cara sing gampang. Kita mlebu Setelan> Titik akses pribadi> Allow liyane kanggo nyambung lan kita ngaktifake. Ing kene, kita bisa nambah sandhi Wi-Fi utawa ora, ing ngisor iki, yen wis rampung, bukak piranti kanggo nyambung banjur klik jaringan iPhone utawa iPad sampeyan. Tambah tembung sandhi yen wis ana banjur navigasi.

macOS nuduhake Wi-Fi

Sambungake PC Windows menyang Nuduhake Internet USB

Nalika peralatan ora duwe pilihan kanggo nyambung liwat Wi-Fi, kita bisa nggunakake kabel USB iPhone utawa iPad. Kanggo iki, kita kudu nduwe iTunes lan priksa manawa PC ngakoni iPhone utawa iPad.

  • Instal versi iTunes paling anyar ing komputer
  • Kanthi kabel USB, sambungake komputer menyang iPhone iPad utawa sing nyedhiyakake Internet Sharing. Yen dijaluk, dipercaya piranti.
  • Priksa manawa sampeyan bisa nemokake lan ndeleng iPhone utawa iPad ing iTunes. Yen Windows PC ora ngerti piranti kasebut, coba kabel USB liyane
  • Tindakake langkah-langkah sing diwenehake dening Microsoft kanggo mriksa sambungan Internet ing Windows 10 utawa Windows 7

Nuduhake internet ndhukung sambungan Bluetooth karo Mac, PC lan piranti pihak katelu liyane, nanging kaya sing dakkandhakake ing versi nuduhake Internet saka piranti Android kita, luwih becik nggunakake Wi-Fi, amarga wis ana luwih gampang proses.

Ngisi daya batere

Ati-ati babagan konsumsi batere

Konsumsi baterai kanthi opsi nuduhake internet iki pancen kudu dielingi ing piranti Android lan iOS. Supaya kita bisa nginstal piranti kanthi listrik sajrone koneksi bareng supaya ora kakehan nggunakake batere lan kudu digunakake mateni sambungan sambungan yen rampung kanggo ngindhari konsumsi luwih akeh tinimbang umume. Yen smartphone bisa mateni jalur akses kanthi otomatis yen ora ana piranti sing nyambung, aktifake pilihan iki kanggo ngindhari konsumsi sing ora perlu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)