Cara nyambungake mouse nirkabel

mouse nirkabel

Nggunakake mouse nirkabel minangka cara sing efektif kanggo njaga desktop supaya rapi, tanpa kabel sing ngganggu sing bisa kusut kabeh. Iki uga minangka solusi sing menehi kebebasan gerakan sing luwih gedhe. Cukup penemuan. Yen sampeyan durung "ngalih" menyang jinis iki mouse, terus maca, amarga kita bakal ngandhani sampeyan carane nyambungake mouse nirkabel kanthi cara sing paling gampang.

Nanging sadurunge njlentrehake rinci lan njlentrehake proses langkah demi langkah, ayo ndeleng apa jinis tikus nirkabel sing ana lan cara kerjane.

Artikel sing gegandhengan:
Tikus lan keyboard sing dipercaya kanggo teleworking, apa regane?

Baterei tinimbang kabel

Kaya sing dituduhake jenenge, mouse nirkabel ora mbutuhake kabel, sanajan mbutuhake baterei. Kita bisa nggolongake jinis piranti kasebut ing rong kategori beda, gumantung saka mode sambungan sing digunakake:

  • mouse nirkabel dening RF (frekuensi radio).
  • mouse nirkabel dening Bluetooth.

Carane padha beda saka saben liyane? Ing piranti frekuensi radio Dheweke kerja saka komunikasi radio karo panrima (uga disebut dongle), sing nyambung menyang port USB komputer. panrima iki cilik lan banget wicaksana. Dadi akeh supaya kaping pirang-pirang bisa ora dingerteni, bingung karo jinis "plug" sing ngalangi port USB.

Nanging, clurut sing bisa liwat Bluetooth padha butuh komputer sing dilengkapi panrima Bluetooth sing dibangun kanggo nggawe komunikasi.

Ing kasus loro, mouse bisa duwe tombol on/off. Kita kudu ora lali kanggo ngaktifake sadurunge miwiti proses sambungan.

Sambungan frekuensi radio (karo dongle)

dongle

Yen mouse sing arep kita instal wis a dongle utawa panrima, sing paling umum yaiku iki dipasang ing sisih ngisor piranti utawa ing jero mouse dhewe, ing cubicle ing ngendi baterei. Dongle minangka unsur kunci ing jinis sambungan iki, amarga iki ndadekake komunikasi antarane komputer bisa liwat frekuensi radio.

Instalasi banget prasaja, sampeyan mung kudu nyambungake dongle mouse menyang port USB-A saka komputer kita. Umume kasus, sambungan kasebut langsung diadegake, tanpa kudu nindakake apa-apa.

Ing tangan liyane, liyane wektu kita bakal perlu masang driver. Pesen sing bakal katon ing sisih tengen ngisor layar bakal menehi kabar. Ing kasus apa wae, driver sing bakal kita butuhake kasedhiya ing situs web pabrikan mouse nirkabel (luwih becik dituku ing kana tinimbang ing situs web liyane sing ora bisa dipercaya).

Sambungan Bluetooth

mouse Bluetooth

Cara liya kanggo nyambungake mouse nirkabel menyang komputer yaiku liwat Bluetooth. Saiki meh kabeh PC lan laptop nggabungake, nanging yen kita ora yakin ana akeh cara gampang kanggo mriksa. Kanggo nggawe sambungan kanthi aman lan efisien, sampeyan kudu ngetutake cara sing cocog ing saben kasus, kaya sing diterangake ing ngisor iki:

Ing windows

Langkah-langkah kanggo ngetutake yaiku:

  1. Kita kudu pindhah menyang "Setelan" lan saka kana akses "Piranti".
  2. Sabanjure, kita ngaktifake Bluetooth.
  3. Langkah sabanjure kanggo terus terus tombol sinkronisasi mouse, sing ana ing sisih ngisor. Iki bakal katon ing layar ing dhaptar piranti.
  4. Pungkasan, pilih mouse anyar kanggo nyambung menyang komputer kita.

Ing macOS

Yen komputer kita Mac, kanggo nyambungake mouse nirkabel, kita kudu nerusake minangka nderek:

  1. Langkah pisanan kanggo pindhah menyang menu Apple lan mbukak menu saka "Preferensi sistem". 
  2. Ing kana kita milih "Piranti".
  3. Ing menu Bluetooth, kita milih pilihan "Aktifake Bluetooth."
  4. Sawisé iku, sampeyan kudu terus terus tombol sinkronisasi, sing ana ing sisih ngisor mouse, sing bakal nuduhake mouse ing dhaptar piranti.
  5. Kanggo ngrampungake, pilih mouse saka dhaptar kanggo nyambung menyang komputer.

ing Chromebook

Ing kasus iki, langkah-langkah sing kudu ditindakake yaiku:

  1. Ayo menyang persiyapan ing Chromebook kita banjur klik "Bluetooth".
  2. Sabanjure, kita ngaktifake Bluetooth.
  3. Kaya ing conto sadurunge, kita terus tombol sinkronisasi, dumunung ing sisih ngisor mouse, kanggo nuduhake ing dhaptar piranti.
  4. Pungkasan, mung ana pilih mouse saka dhaptar lan kanthi mangkono nyambungake menyang tim kita.

Masalah sambungan

Kadhangkala kedadeyan kasebut, sanajan ngetutake langkah-langkah kasebut kanthi rinci, kita ora bisa nyambung mouse nirkabel menyang komputer. We mindhah mouse, nanging kursor tetep stasioner ing layar. Ing ngisor iki sawetara solusi prasaja sing bisa mbantu ngatasi kahanan iki:

  • Priksa manawa tombol daya tombol mouse (yen sampeyan duwe) diaktifake.
  • Priksa manawa baterei padha bisa: sing batre uga diselehake, tanpa plastik asli sing isine, lan sing padha kebak.
  • Wiwiti maneh komputer sampeyan, yen kabeh ing ndhuwur ora bisa.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->