Ewonan wong protes ing Rusia nglawan blokade Telegram

Telegram

Sawetara minggu kepungkur Telegram diblokir ing Rusia. Aplikasi lan pamrentah negara kasebut wis regejegan nganti pirang-pirang wulan. Kabeh diwiwiti nalika aplikasi olahpesen nolak menehi akses menyang layanan keamanan negara akses menyang pesen sing dienkripsi saka pangguna aplikasi kasebut. Keputusan sing ora cocog karo pamrentah Putin.

Napa Tanggal 13 April, blokade Telegram diumumake kanthi pasti. Sawise pirang-pirang upaya lan ancaman sadurunge, wiwit taun kepungkur. Dadi aplikasi kasebut mandheg digunakake ing pasar sing paling penting. Ninggalake jutaan pangguna sing ora bisa nggunakake aplikasi kasebut.

Keputusan iki durung cocog karo pangguna Telegram. Dadi wingi April 30 ewu wong, udakara 12.000 miturut prakiraan paling anyar, metu protes ing lurung-lurung Moskow. Tujuan protes kasebut, saliyane kanggo mbantah pamblokiran aplikasi, yaiku njaluk supaya blokir supaya bisa digunakake kanthi normal maneh.

Telegram

Partai Libertarian Rusia tanggung jawab ngatur demonstrasi kasebut ing ibukutha Rusia. Nyatane, kita bisa ndeleng sawetara mungsuh utama pamrentah Rusia ing acara iki. Dadi blokade Telegram uga wis dadi politik.

Pendiri Telegram matur nuwun dhukungan saka masarakat sing wingi protes ing lurung-lurung ing Moskow. Kajaba iku, wis menehi komentar manawa dheweke bakal menehi dana kanggo wong kanggo nggawe proxy utawa VPN kanggo ngliwati blok aplikasi iki. Tantangan kanggo keputusan mblokir aplikasi kasebut.

Perlu dingerteni manawa demonstrasi kasebut ing ibukutha Rusia duwe pengaruh ing keputusan iki. Sanajan saiki, Kayane jutaan pangguna Telegram ing Rusia ora bakal bisa nggunakake aplikasi populer kasebut kurir. Muga-muga bisa enggal ngerti babagan kahanan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)