Google, Twitter lan Facebook entek manajer keamanan

Speaker cerdas Facebook Juli 2018

Perusahaan teknologi ora duwe minggu paling apik. Skandal Facebook lan Cambridge Analytica, sing wis dakkandhani kabeh Kene, saiki goyang sektor kasebut. Krisis ing jaringan sosial iku luar biasa, lan kemungkinan Mark Zuckerberg bakal mandheg mandheg sadurunge Parlemen Inggris lan Kongres ing Amerika Serikat. Nanging jalaran kanggo perusahaan durung suwe.

Amarga ora mung ilang jutaan ing pasar saham (saiki luwih saka $ 50.000 milyar). Uga Kepala petugas keamanan Facebook wis mundur. Alex Stamos dipeksa ninggalake jabatan kasebut amarga skandal iki.

Keputusan sing kayane logis nimbang kahanan sing dialami jaringan sosial. Nanging sing paling penasaran yaiku ora mung siji-sijine. Wiwit rong perusahaan teknologi liyane wis ndeleng direktur keamanan sing ditinggalake minggu iki. Apa arep apa?

Facebook

Kabeh diwiwiti karo mundur saka Alex Stamos, direktur keamanan Facebook. Dheweke misuwur amarga wong sing duwe prinsip lan integritas gedhe. Ing jaman semana dheweke ninggalake Yahoo amarga ana program rahasia sing ngidini pangguna nggunakake pamrentah duwe akses menyang email pangguna. Sajrone wektu ing jaringan sosial, dheweke kritis banget babagan cara platform ngatur pengaruh lan kekuwatane ing kampanye disinformasi. Stamos minangka wong ing organisasi sing pengin njlentrehake campur tangan Rusia. Iki kayane ora bisa digunakake kanthi apik ing Facebook. Lan tekanan internal wis rampung kanthi mundur.

Sawise Stamos mundur, siji liyane wis teka. Ing kasus iki, iku direktur keamanan Google, Michael Zalewski. Direktur rekayasa informasi perusahaan ngumumake liwat pesen ing Twitter kiwa perusahaan sawise sewelas taun. Sawetara dina sawise kolega ing Facebook ngumumake mundur.

Ora ana sebab sing dingerteni babagan sebab kenapa dheweke mangkat. Ana akeh spekulasi sing bisa ana gandhengane karo skandal pencurian data iki. Mergo Zalewski dhewe wis guyon ing Twitter. Nanging kita kudu ngenteni komentar liyane babagan iki.

Nanging ora rampung ing kene. Amarga kita uga duwe siji drop liyane ing Twitter. Michael Coates, kepala keamanan Twitter, uga miwiti mundur saka perusahaan kasebut. Sanajan durung efektif, kayane keputusan kasebut digawe sawetara minggu kepungkur. Sanajan wis dicethakaké ana ing minggu rumit iki kanggo perusahaan teknologi. Ora ana sebab sing dingerteni babagan sebab kenapa dheweke mangkat.

Saiki, ora ana telung perusahaan sing menehi komentar babagan kerugian kasebut. Iku kurang menarik telung perusahaan terkemuka kaya Facebook, Google lan Twitter kelangan wong sing duwe posisi sing padha ing minggu sing padha. Mula, kita ngarep-arep bakal ana sebab luwih akeh babagan pengunduran diri kasebut. Amarga wis cukup curiga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)