Imgur disusupi ing 2014 lan dheweke nemokake ing pungkasan 2017

Hack Imgur Massive ing 2014

Imgur minangka salah sawijining portal gambar sing paling populer ing saindenging jagad. Perusahaan kasebut, sing digawe ing taun 2009, nglumpukake jutaan crita sing diwakili ing gambar saben dina. Nanging, kaya biasane biasane, perusahaan iki ngalami hack hack taun kepungkur "2014 pancen pas." Lan sawetara dina kepungkur dheweke ngerti serangan komputer kasebut.

Crita kasebut diwiwiti tanggal 23 November. Perusahaan nampa email ing kantor pusat lan diwaca dening COO (Chief Operating Officer). Nalika wong sing tanggung jawab nyadari serangan sing dialami pirang-pirang taun kepungkur lan nyebabake jutaan akun pangguna.

Hack Imgur taun 2014
Ing wayah sore tanggal 23 November, Troy Hunt, sing tanggung jawab kaca «Apa aku wis pwned?»Lan ahli ing jinis prakara iki, menehi tandha perusahaan liwat email. Reaksi kasebut cepet, kaya Pemberitahuan iki dideteksi dening COO Imgur lan iki bakal menehi tandha marang Pendiri lan CEO perusahaan.

Dheweke kanthi cepet ngubungi penyidik ​​kanggo njupuk informasi luwih lengkap lan ngerti apa hack hack kasebut. Ana ing esuk tanggal 24 November nalika dheweke nggawe kesimpulan 1,7 yuta akun pangguna wis kena pengaruh. Kanthi tembung liyane, 1,7 yuta jeneng pangguna lan sandhi bakal dikompromi.

Cepet nerusake pulihake kabeh akun kasebut lan kontak karo pangguna kena pengaruh yen ganti tembung sandhi kanggo ngakses layanan Imgur. Kajaba iku, perusahaan kasebut nyatakake ing blog perusahaan dhewe manawa pangguna ora kudu wedi karo apa-apa, amarga mung data sing bisa diklumpukake yaiku email lan jeneng, mung siji-sijine sing dijaluk ing registri.

Sanajan investigasi isih mbukak, saka Imgur dhewe, dheweke yakin manawa mlebu ing database bisa uga amarga enkripsi SHA-256, salah sawijining komitmen paling anyar ing jaman saiki. Sanajan pungkasan taun 2016, iki dianyari dadi algoritma enkripsi sing luwih kuat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)