IPhone ngrayakake 10 taun

iPhone mengeti 10

Sanajan kayane wis suwi karo kita, iPhone mung umure 10 taun. Smartphone paling populer ing saindenging jagad lan sing ngowahi konsep smartphone mengeti ulang taune kaping 8 ing tengah desas-desus babagan iPhone XNUMX sabanjure kanggo mengeti acara iki.

Ora ana sing mangu-mangu saiki babagan sukses piranti iki, utawa uga wis bisa digunakake ndadékaké cara kanggo sisa pabrikan sing, saben taun, ngluncurake «iPhone Killer» pepindhan Nanging wiwitane ora sukses, lan nggawe dhewe minangka dalan sing rada angel banget sing kebak perubahan sing pungkasane ngasilake produk paling sukses ing sejarah sing nyebabake Apple dadi merek sing paling terkenal ing saindenging jagad.

Lair saka sengit kanggo Microsoft

Apple ora nggarap smartphone layar sentuh nanging ing tablet. Eksekutif saka Microsoft ngandhani Steve Jobs babagan gaweyan sing ditindakake tablet lan stylus, lan Jobs, sing sengit karo stylus kaya sing ditemokake ing presentasi iPhone asli, bali menyang Apple kanthi tekad kanggo nduduhake apa sing bisa ditindakake nganggo tablet, wiwit pangembangan iPad.

Apa sing nggawe Steve Jobs mutusake muter lan miwiti pangembangan iPhone? IPad wiwit diwiwiti sadurunge iPhone, nanging durung dirilis nganti telung taun sawise iPhone pisanan. Pangowahan strategi kasebut amarga ana kerusakan sing bisa ditindakake ponsel ing penjualan iPod. amarga saya akeh wong sing nggunakake musik kasebut kanggo ngrungokake musik. Jobs, sing wis ndeleng demo piranti lunak sing digawe Scott Forstall kanggo iPad, njaluk supaya bisa mudhun lan mulai nggarap iPhone, ora ngerteni pangembangan iPad.

 

Motorola Rokr, upaya kaping pisanan Apple

Sanajan kabeh, Steve Jobs isih ragu babagan telpon anyar. Dheweke ora yakin manawa Apple bakal sukses nganggo telpon amarga akeh faktor sing ora bisa dikendhaleni, salah sawijining faktor utama yaiku operator telpon. Apple ora biasane ngliwati gelungan perusahaan liyane, lan telephony seluler dikontrol ing Amerika Serikat dening sawetara perusahaan sing nangani kabeh supaya gampang. Verizon lan AT&T yaiku sing ngontrol piranti sing ngakses jaringan, lan tanpa smartphone ora bakal bisa sukses.

Mungkin amarga iku Apple duwe pendekatan kaping pisanan karo Motorola, sawijining perusahaan sing wis dianggep bisa entuk sawetara wektu, nanging regane nalika semana larang banget kanggo kemungkinan para Cupertino. Motorola lagi marketing Razr nalika semana, telpon kanthi desain sing disenengi Jobs, lan hubungan apik ing antarane kaloro perusahaan kasebut rampung ing Motorola kanthi pamuter iTunes terintegrasi: Rokr. Ing Apple, dheweke ngerti manawa telpon iki minangka sampah, nanging pancen tugas: ngidini Steve Jobs nglumpukake informasi babagan cara kerja para operator.

IPod minangka bapak iPhone

Pengalaman nyelehake iTunes ing telpon nalika semana mbantu Apple ngerti manawa iki dudu cara sing kudu ditindakake. Produk pungkasan ora seneng karo sapa wae, lan sing jelas yaiku yen iPod sukses nalika semana, cara nggawe iPod dadi telpon. Mike Bell, sing wis 15 taun gabung karo perusahaan kasebut, mbujuki Steve Jobs pirang-pirang wulan yen kudu nggawe telpon tanpa sukses, nanging Jony Ive tampil kanthi desaine.

Sawijining bengi Bell nelpon Jobs kanggo ngandhani yen dheweke wis ngerti babagan ponsel Apple. Jony Ive duwe desain kanggo iPod mbesuk sing ora ana sing nate weruh, lan dheweke yakin manawa sing kudu ditindakake yaiku njupuk salah sawijining desain lan nyelehake piranti lunak Apple ing kana, aja nyoba nyelehake piranti lunak kasebut ing telpon wong liya. Sawise suwene wengi, Jobs menehi proyek gratis kanggo proyek iPhone.

Proyek rahasia sing nggawe perkawinan

Mangkono wiwit proyek sing paling ambisius nganti saiki. Manajer utama Apple ngerti manawa dheweke ngadhepi produk sing bakal dadi kunci pertumbuhan perusahaan, nyatane Steve Jobs dhewe ing presentasine ujar manawa dheweke ngadhepi salah sawijining produk sing bakal ngowahi sejarah. Nanging kunci yaiku ora ana bocor, lan iki kudu milih sing paling apik lan paling dipercaya.

Jobs ngandhani Forstall yen dheweke bisa milih insinyur sing dikarepake ing perusahaan kasebut, nanging ora ana sing njaba. Dheweke ora bisa risik yen bakal ngasilake bocor paling sithik ing produk anyar perusahaan, sing wiwit digunakake ing taun 2004 kanthi resmi. Karyawan Apple saiki nglaporake yen dumadakan ndeleng sawetara insinyur sing tiba-tiba ilang saka papane, ora ngerti tujuane lunga. Mung sawetara pejabat Apple sing teka, dheweke ngobrol kanthi pribadi karo dheweke lan dumadakan dheweke ora nate bali menyang tugas sing biasane. Dheweke paling apik, paling padhang, nanging dheweke menehi rega.

Kita miwiti proyek anyar kanthi rahasia supaya ora bisa dakcritakake. Aku ora bisa ngandhani sapa sing bakal digarap. Siji-sijine sing bisa dakkandhani yaiku yen sampeyan njupuk tugas iki, sampeyan bakal bisa kerja luwih angel tinimbang kabeh umur. Sampeyan kudu kerja awan wengi, sanajan akhir minggu, paling ora rong taun.

Sawetara insinyur negesake sawise pirang-pirang taun yen iPhone bebrayan, kayata Andy Grignon. "Pancen kerja keras banget, bisa uga wektu paling ala sajrone uripku. Dheweke njupuk sawetara insinyur paling apik, tugas karo proyek sing ora mungkin, kanthi tanggal pungkasan sing ora bisa dipikolehi, lan dikandhani manawa masa depan perusahaan gumantung. "

Peluncuran kanthi resepsi panas banget

Apple ngluncurake iPhone ing taun 2007 nanging kritik kasebut ora disenengi terminal kasebut. Kamera 2Mpx, tanpa konektivitas 3G, tanpa pamuter Flash lan kanthi pilihan kustomisasi sing winates banget. Sampeyan ora bisa ngganti nada dering utawa wallpaper! Wis biasa karo terminal liyane sing luwih bisa disesuaikan, iPhone ora ngyakinake «geeks» paling saiki, lan nambah rega sing regane, ora ana sing nuduhake manawa bakal sukses. Uga, Bluetooth ora digunakake kanggo nuduhake file! Peluncurane mung ing Amerika Serikat lan uga mung karo operator Cingular.

Sanajan kritik udan ing endi-endi, akeh wong sing ngerti yen iPhone bakal ngganti aturan telephony. Coba waca babagan desain ponsel wiwit taun 2007. Keyboard fisik, salah sawijining kunci sukses terminal Blackberry, dumadakan ilang saka smartphone, lan kabeh pabrikan wiwit nyalin desain telpon Apple kanthi anyar ing rilis anyar. Lan wong-wong sing ora ngerti cara adaptasi pungkasane mbayar skeptisisme, kaya Steve Ballmer (CEO Microsoft nalika semana) pungkasane ngakoni pirang-pirang taun mengko.

Sepuluh taun terus diowahi kanthi semangat sing padha

Wis sepuluh taun iPhone ganti, kanthi desain uga perangkat keras lan piranti lunak. Apple wis ngliwati garis abang sing durung nate dipikirake, kaya layar sing luwih gedhe, mbukak piranti lunak kanggo pihak katelu utawa malah ngluncurake RED iPhone. Nanging intine padha. Sapa wae sing bisa njupuk iPhone ing sembarang generasi lan bisa dienggo wiwit menit nol.

Apple wis bisa ngrampungake terminal supaya terus dadi referensi sing bisa dikalahake, sanajan kompetisi sing angel banget lan pabrikan nambah produk sing luwih apik. Sajrone sepuluh taun iki, ana keputusan sing kontroversial banget, kayata pangowahan saka konektor Dock 30-pin menyang Lightning saiki, nyebabake akeh pangguna kudu mbuwang akeh speaker sing dirancang khusus kanggo iPhone. Utawa saiki, ngilangi jack headphone kanthi totoan teknologi nirkabel minangka cara ngrungokake musik.

Évolusi iPhone saben taun

  • iPhone (2007): model iPhone pisanan.
  • iPhone 3G (2008): Konektivitas 3G tekan iPhone bebarengan karo toko aplikasi utawa App Store.
  • iPhone 3GS (2009): Apple ngluncurake kisaran "S" kanthi perbaikan kacepetan tanpa ana kabar apik liyane.
  • iPhone 4 (2010): pangowahan desain radikal pisanan iPhone teka, kanthi pigura baja lan kaca ing sisih ngarep lan mburi. "Antennagate" nggawe Apple kudu menehi bumper kanggo wong-wong sing sambat amarga ilang jangkoan nalika njupuk iPhone nganggo tangan siji.
  • iPhone 4S (2011): desain sing padha karo iPhone 4, kanthi kekuwatan sing luwih gedhe lan ngluncurake Siri, asisten virtual pertama ing ponsel.
  • iPhone 5 (2012): njaga desain sing padha banget nanging luwih dawa, njupuk layar nganti 4 inci, lan ngenalake konektor Lightning sing ngilangi Dock 30-pin tradisional.
  • iPhone 5c lan 5s (2013): Apple nglajengake tradhisi njaga desain sajrone setaun lan nambah sensor bekas driji utawa Touch ID menyang iPhone anyar. Ngluncurake iPhone 5c warna "daur ulang" sing menehi kritik amarga dudu iPhone sing murah kaya sing dipikirake.
  • iPhone 6 lan 6 Plus (2014): Apple ngluncurake rong model iPhone kanthi tampilan 4,7 lan 5,5 inci, nyebabake tuwuhing penjualan ing pasar Asia.
  • iPhone 6s lan 6s Plus, SE (2015): maneh nambah daya lan kamera, lan ngenalake teknologi 3D Touch anyar kanggo layar, kanthi desain sing padha. IPhone SE dadi penjual paling laris kanthi spesifikasi sing apik lan layar 4-inch.
  • iPhone 7 lan 7 Plus (2016): kanthi desain meh padha karo rong taun sadurunge, kamera kaping pindho nggawe luwih gedhe, ngilangi tombol wiwitan mekanik lan ngilangi jack headphone.

Saka OS iPhone nganti iOS 10, sepuluh taun evolusi

IPhone bakal ora ana apa-apa tanpa sistem operasi, sanajan kasunyatane wiwitane ora gampang. Évolusi iOS pirang-pirang taun suwé banget amarga sapa waé sing bisa ndeleng kanthi nyawang bali kanggo nyadari kabèh sing wis owah saka iPhone asli menyang sing saiki kita tampa.

  • iPhone OSYaiku sing diarani Apple sistem operasi iPhone, turunan saka OS X, sing banjur ganti jeneng dadi iOS. Ya App Store, ora nyimpen iTunes lan mung sawetara aplikasi asli.
  • iOS 2: setaun mengko App Store pungkasane teka lan kemungkinan nginstal aplikasi saka pangembang sing dirancang khusus kanggo iPhone. "Ana app kanggo iki" rauh dadi ukara bola-bali. Kaca liyane kanggo layar utama, kompatibilitas karo dokumen ing format Kantor, notifikasi push kanggo Mail, tangkapan layar lan kemampuan kanggo nyimpen gambar Safari ing gulungan minangka hal sing paling penting.
  • iOS 3: minangka salah sawijining update paling penting, kalebu akeh fitur sing wis suwe dituntut para pangguna, kayata kemampuan kanggo motong, nyalin lan nempel utawa ngrekam video. Aplikasi Pesen, Kompas lan Temokake iPhone kalebu fitur-fitur anyar liyane. iOS 3.2 minangka versi pertama sing dipasang ing iPad.
  • iOS 4: Pembaruan liyane sing hebat sing ditindakake FaceTime menyang iPhone, kemampuan nggawe folder kanggo ngatur aplikasi, iBooks lan Game Center. Multitasking pungkasane ngidini pangguna ngoper aplikasi tanpa kudu nutup aplikasi sing digunakake.
  • iOS 5: sing anyar yaiku Pusat Notifikasi. Uga kalebu aplikasi anyar kayata Kiosk lan Pangeling, lan Apple ngluncurake iMessage, sisteme kanggo ngirim pesen cepet liwat internet tanpa biaya karo operator sampeyan.
  • iOS 6- Bakal kelingan nalika ngluncurake aplikasi Maps. Apple ninggali Google Maps lan milih solusi navigasi dhewe, kanthi wiwitane asil sing cukup ala. Pakaryan kasebut regane proyek Scott Forstall, sing nggawe iOS, sing kudu ninggalake perusahaan kasebut.
  • iOS 7: Scott budhal tegese ditinggalake "eskeumorfismo" kanggo ngemot gaya sing isih awet. Lambang sing luwih warna-warni sing nglalekake latar mburi sing alus lan kayu minangka pangowahan sing ora ditampa kabeh pangguna lan nganti saiki isih ana wong nostalgia sing ngarep-arep gaya lawas. Pusat Kontrol lan mbukak akeh tugas kertu uga teka ing versi iki.
  • iOS 8: Conitnuity nggampangake mindhah tugas saka iPhone menyang Mac lan kosok balene. Keyboard pihak katelu uga teka ing App Store, uga iCloud Drive, supaya bisa ngakses file ing méga ing iPhone lan Mac sampeyan.
  • iOS 9: Apple Pay teka, platform pembayaran Apple sing ngidini sampeyan mbayar nganggo iPhone. Night Shift ngowahi warna layar sampeyan ing wayah wengi kanthi ngilangi nada biru, perbaikan ing Siri lan aplikasi News (sing isih dikarepake ing pirang-pirang panggonan). 3D Touch ngidini nggawe trabasan cilik ing layar ngarep kanthi ngeklik lambang kasebut.
  • iOS 10: Siri pungkasane mbukak aplikasi pihak katelu, Foto entuk sawetara fungsi anyar kayata nggawe kenangan kanthi otomatis karo foto sampeyan, Apple Music ngganti desain lan aplikasi Home katon kaping pisanan kanggo ngontrol HomeKit.

Lan evolusi terus karo iOS 11 musim gugur iki, kanthi Pusat Kontrol sing bisa disetel anyar, aplikasi File anyar sing pungkasane dadi panjelajah file sing apik kanggo iOS, alat anyar kanggo pangembang kaya ARKit lan intelijen buatan njupuk langkah pertama ing iPhone.

Sepuluh Taun Sukses sing Ora Ditandingi

Nomer ing iPhone pancen gedhe banget, mula sampeyan mung bisa menehi rega sing cocog nalika mbandhingake karo produk liyane sing misuwur. Apa boneka Barbies luwih larang tinimbang iPhone? Kasunyatane yaiku, sanajan kayane bisa uga goroh, ora. IPhone ora mung adol luwih akeh unit ing saindenging jagad tinimbang boneka pirang Mattel sing misuwur (1.200 milyar vs 1000 milyar), nanging uga wis suwe banget (10 taun lawan 60 taun). Zippo butuh wektu luwih saka 80 taun kanggo adol 600 yuta korek, lan Sony kanthi PlayStation mung adol katelu saka Apple nganggo iPhone suwene kaping pindho.

Perusahaan iki wis owah akeh wiwit diluncurake iPhone uga. Duwe produk kaya ing katalog sampeyan ora bisa ngindhari manawa sampeyan ngganti model bisnis kanthi lengkap. Kaya pemain paling apik ing tim sampeyan lan pura-pura ora gumantung marang dheweke supaya bisa menang judhul. Ing taun 2006 Apple adhedhasar penghasilan meh padha karo iPod lan Mac. Saiki, iPhone ngasilake 63,4% saka penghasilan Apple, lan kita ngomong babagan milyaran dolar saben kuartal. Mac, produk referensi perusahaan kanthi klasik nganti tekane iPhone, saiki mung nyumbang 10% saka total penghasilan, lan produk liyane sing gumantung ing iPhone, kayata AirPods utawa Apple Watch, kalebu bagean sing entuk manfaat saka perusahaan dina iki.

Yen ngomong babagan angka absolut lan ora persentase, angka kasebut bakal bengkok. Penjualan wis nambah saka 19.000 yuta ing taun 2006 dadi 215.000 yuta ing 2016, kanthi mupangat sing mundhak saka 1.990 yuta dadi luwih saka 45.000 yuta, saiki duwe kas 237.000 yuta dolar, dadi 6.390 yuta ing taun 2006.

Sepuluh taun padhang nanging uga bayangan

Sukses iPhone sajrone sepuluh taun iki ora bisa dipungkiri manawa uga ana bayangan. Manzana Dheweke wis nggawe kesalahan penting sajrone wektu iki, sawetara sing wis bisa ngrampungake kanthi apik, lan liyane uga ora sepira. Kita wis nyebutake fiasco saka Maps karo iOS 6 utawa Antennagate saka iPhone 4, nanging kita bisa nyorot sawetara kegagalan perusahaan liyane saiki.

Salah sawijining sing paling akeh dibahas lan menehi tandha Apple wiwit iku yaiku nyuda rega iPhone asli. Diluncurake kanthi rega $ 600, mung rong wulan mengko Apple njupuk keputusan kanggo ngudhunake $ 200, kanthi langkah sing dikira bakal bisa ningkatake penjualan piranti kasebut lan bakal disambut dening para pembeli. Kasunyatane yaiku longsor email lan telpon sing sambat babagan diskon saka wong-wong sing wis tuku iPhone. Apple njupuk keputusan kanggo nawakake kertu hadiah $ 100 kanggo sing mbayar rega asli. Kayane ora ana penjualan ing Apple duwe sebab.

Apa sampeyan bisa mbayangake apa tegese ninggalake iPhone sing durung diluncurake ing bar? Yaiku sing kedadeyan karo Gray Powell ing taun 2010 nganggo iPhone 4. Nalika isih durung ngerti, dheweke lali babagan prototipe iki ing bar, lan tekan Gizmodo regane $ 5.000, lan jelas dheweke ora ragu-ragu nerbitake gambar rinci terminal nem minggu sawise diluncurake. Powell ora dipecat sanajan bisa dipikirake, nanging Jason Chen (editor Gizmodo) ndeleng apartemene digoleki banget ditindakake dening tim kejahatan teknologi khusus sing njupuk materi komputer sing akeh banget. Kritik saka Apple durung suwe, nuduh yen dheweke wis dadi kritik babagan perusahaan liyane.

Siji pratandha maneh manawa sipate manungsa pancen ora bisa diprediksi saiki uga wis ana Keputusan Apple kanggo nyakup album U2 lengkap kanggo kabeh pangguna akun iTunes. Wiwitane kaya hadiah sing ora ana sing nolak, mula malih dadi kritik nalika akeh pangguna tiba-tiba nemokake album kasebut ing perpustakaan musik tanpa nindakake download. Malah Bono kudu njaluk ngapura amarga kasunyatan kasebut.

IPhone 8, langkah sabanjure

Mung kari telung wulan kanggo presentasi iPhone sabanjure 8. Miturut gosip, bakal ana owah-owahan radikal dibandhingake karo versi sadurunge, ilang tombol wiwitan sing apik lan kanthi desain sing meh kabeh layar ngarep bakal dadi layar entuk ukuran layar kaya iPhone 7 Plus ing piranti kanthi ukuran padha karo iPhone 7. Ngisi daya nirkabel, sensor bekas driji terintegrasi ing layar, layar AMOLED, sensor 3D, kasunyatan Augmented ... dhaptar fungsi anyar yaiku dadi dawa samesthine. Nanging crita saben taun bakal dibaleni: katresnan lan kuciwo ing bagean sing padha, sanajan iki bakal dadi laris liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Omar valfre ngandika

    Tandha dalane !!

  2.   joancor ngandika

    Sejatine manawa ing taun 2007 Apple menehi tandha sejarah ing sejarah lan wis pirang-pirang taun nyetel tempo smartphone, nanging sayangé saiki Samsung wis nggayuh lan buktine yaiku miturut bocor iPhone 8 bakal 'mirip' karo samsung s8 Tempo ing wayahe wis disetel dening Samsung, yen Steve Jobs nduwur sirah …….

  3.   Andrew R. ngandika

    Aku seneng banget karo artikel iki.

    Komplit, dianyari lan didokumentasikake kanthi apik!

    Bener banget manawa ponsel iki teka kanggo merevolusi konsep kabeh wong sing piranti cerdas, ora mung kanggo telephony seluler, nanging uga kanggo komputer lan liya-liyane.

    Matur nuwun kanthi sanget lan aku bakal tetep nyetel blog sing apik iki