Microsoft lan Lenovo nyerang Linux maneh kanthi Edisi Tandatangan

Laptop Lenovo

Sajrone dina pungkasan sawetara pangguna wis wiwit nglaporake komputer Lenovo tartamtu sing nganggo Windows 10 diblokir babar pisan, matesi ora mung panginstalan aplikasi tartamtu nanging uga instalasi sistem operasi liyane.

Ketoke kabeh amarga Windows 10 Signature Edition, versi Windows 10 sing resik lan tertutup kaya sing kedadeyan ing Windows RT, kajaba wektu iki sampeyan malah ora bisa ngakses hard drive. Kahanan kasebut nyebabake gangguan amarga komputer kasebut laptop lan desktop sing pengin sampeyan instal sistem operasi sing beda lan ora bisa.

Macem-macem merek nuduhake manawa PC Edisi Tanda Tangan Windows ora nindakake kaya laptop Lenovo

Nanging prekara iki saiki dadi luwih adoh. Microsoft uga pabrikan liyane wis ngilangi Lenovo lan ngelingake manawa ana ing komputer Edisi Signature sampeyan bisa nginstal sistem operasi liyane uga aplikasi tartamtu. Lenovo tetep tanggung jawab kanggo kahanan kasebut, amarga saiki durung nolak nanging uga durung ngonfirmasi.

Ing kasus apa wae sistem sing wis dilebokake ing tim kasebut cukup ditutup, luwih unggul tinimbang sistem bios UEFI sing anyar, mula ora bakal bisa dirungokake lan luwih saka siji pabrikan utawa perusahaan bakal nyoba nindakake perkara sing padha karo peralatan utawa produk komputer, saengga ora ana pangguna utawa malware liyane sing bisa entuk kontrol komputer utawa piranti, nanging Apa iki pancen solusi?

Kasunyatane yaiku solusi sing luwih "aman" katon kaya sing dikirimi, nanging sejatine sithik lan akeh sing duwe masalah keamanan kaya Blackphone, sanajan kita kudu ujar manawa kanthi kasus kaya San Bernardino iPhone, sejatine yaiku sistem kayata sertifikat Edhisi Tandatangan Kowe ora mikir?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.