Piranti sing paling apik kanggo ngowahi TV dadi Smart TV

Konversi TV dadi Smart TV

Teknologi wis maju akeh ing taun-taun pungkasan, lan yen ora diceritakake karo kita kabeh sing lair antawis taun 70-an lan 80-an. Saiki umume, yen ora kabeh televisi sing didol cerdas, lan nganggo Smart TV. Nindakake sawetara langkah sederhana sing bisa ditindakake ngowahi TV kita dadi Smart TV.

Jinis televisi nawakake informasi cepet babagan program sing saiki disiarake ing televisi, sing ngalangi kita ora kudu teletext sing misuwur lan kuno utawa nggunakake aplikasi kanggo ponsel utawa tablet. Uga menehi kita akses menyang konten tanpa wates tanpa kudu pindhah saka sofa, kayata Netflix, HBO lan video liyane babagan layanan sing dikarepake.

Nanging uga, gumantung saka model Smart TV, kita uga bisa nuduhake konten smartphone utawa tablet langsung ing televisi, cocog yen pengin muter video sing wis disimpen ing piranti, nuduhake foto perjalanan pungkasan, surfing Internet lan muter konten ...

Nanging ora kabeh wong sing gelem nganyari tivi kanggo sing anyar, amarga sing saiki wis bisa digunakake kanthi sampurna lan saiki ora nuduhake tandha-tandha kesel. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan macem-macem pilihan kanggo nggawe TV lawas dadi TV sing cerdas sing ngidini kita nikmati kaluwihan sing ditawakake televisi iki.

Syarat penting: Sambungan HDMI

Kabel HDMI ngidini kita ngirimake gambar lan swara uga nganggo siji kabelMula, sambungan iki dadi sambungan sing paling umum digunakake ing televisi modern, ora ngiwa kabel RCA lan scart / scart, sing ora mung butuh akeh papan, nanging uga mbatesi kualitas gambar lan swara.

Kanggo ngowahi TV lawas dadi TV sing cerdas, sampeyan kudu adaptor sing ngowahi sinyal liwat RCA utawa scart dadi HDMI. Ing Amazon, kita bisa nemokake akeh jinis piranti kasebut. Iki link kanggo sing menehi rasio kualitas / rega paling apik.

Kaluwihan saka TV Smart

Samsung SmartTV

Nanging jinis televisi iki ora mung ngidini kita ngakses pirang-pirang konten ing film lan seri, nanging uga nawakake akses menyang YouTube ing ngendi kita bisa nemokake akeh video ing subyek apa wae. Uga nawakake layanan informasi cuaca, akses menyang peta Google, saluran kartun kanggo bocah cilik, saluran masak, berita langsung ...

Kajaba iku, gumantung karo jinis televisi, kita uga bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo nggawe panggilan video liwat Skype, sing jelas ana ing model sing nggabungake kamera, cocog kanggo nelpon video grup menyang anggota kulawarga liyane. Kita uga bisa nggunakake aplikasi iki kanggo ngrungokake katalog Spotify sing akeh, pilihan sing apik yen televisi wis nyambung karo stereo.

Apa opsi sing ana ing pasar?

Ing pasar, kita bisa nemokake akeh pilihan sing ngidini sampeyan nggawe televisi lawas dadi televisi sing cerdas. Ing ekosistem iki, tKita uga bisa nemokake perjuangan khas ing Google lan Apple, amarga gumantung karo ekosistem sing biasa digunakake, mesthine sampeyan nggunakake siji utawa liyane.

Apple TV

Apple TV

Yen sampeyan nggunakake Mac, iPhone, iPad utawa piranti Apple liyane, pilihan sing paling apik sing bisa ditemokake ing pasar yaiku Apple TV, amarga ngidini ora mung ngirim konten piranti Mac utawa iOS menyang TV , nanging uga, integrasi ing ekosistem wis rampung. Uga nalika diluncurake Apple TV generasi kaping papat, Apple nambahake app store dhewe, supaya kita bisa nindakake nggunakake Apple TV kaya-kaya pusat game.

Thanks kanggo akeh aplikasi sing kasedhiya ing toko Apple TV dhewe, kita bisa nggunakake aplikasi kayata Plex, VLC utawa Infuse menyang muter film utawa seri sing wis disimpen ing komputerSalah siji Mac utawa PC. Iki uga ngidini kita ngakses kabeh konten sing kasedhiya ing iTunes, supaya bisa nyewa utawa tuku film sing ditawakake Apple liwat layanan iki.

Netflix, HBO, YouTube lan liya-liyane uga kasedhiya ing Apple TV uga aplikasi liyane saka jinis iki supaya bisa nganggo jinis konten apa wae tanpa ninggalake omah, kapan lan ing endi sing dikarepake. Opsi liyane sing ditampilake ing artikel iki ora cocog karo ekosistem Apple, sanajan kanthi nginstal aplikasi aneh, kita bisa nggawe integrasi luwih gampang.

Tuku Apple TV

Chromecast 2 lan Chromecast Ultra

chrome cast 2

Google uga gabung karo tren piranti jinis iki bubar, yen mbandhingake karo Apple TV, piranti sing misuwur ing generasi kaping pisanan ing taun 2007. Chromecast minangka piranti sing diprodhuksi Google sing ngidini sampeyan muter konten liwat streaming saka smartphone ing televisi. Kompatibel karo ekosistem iOS, Android, Windows lan macOS nggunakake browser Chrome. Konten sing bisa dikirim menyang Chromecast Iki diwatesi kanggo aplikasi sing didhukung lan browser Chrome.

Chromecast Regane 39 euro, mbutuhake pasokan listrik microUSB lan gampang dikonfigurasi. Yen kita milih model 4k, Ultra, regane nganti 79 euro.

Tuku Chromecast 2 / Tuku Chromecast Ultra

Kothak TV Xiaomi Mi

Kothak TV Xiaomi Mi

Perusahaan Tionghoa uga pengin ngupayakake konten multimedia sing bisa digunakake liwat televisi lan nawakake Xiaomi Mi TV Box, piranti. dikelola nganggo Android TV 6,0, sistem operasi sing padha karo Smart TV saiki. Ing njero kita nemokake 2 GB RAM, memori internal 8 GB, port USB kanggo nyambung hard drive utawa USB stick. Piranti iki bisa muter konten ing 4k kanthi 60 fps tanpa ana masalah.

Kothak set-top liyane

Ing pasar, kita bisa nemokake akeh piranti sing ngidini ngakses Internet, piranti sing dikelola nganggo versi Android sing diadaptasi menyang antarmuka televisi, kaya sing ditawakake Nexus Player, ngirit jarak. Piranti saka jinis iki kasedhiya ing kabeh rega lan spesifikasi, nanging sampeyan kudu eling puter maneh sing luwih kuat, bakal luwih alus uga luwih cepet, luwih-luwih nalika pengin muter file ing format mkv, kayata.
Minangka aplikasi sing bisa kita instal, kanthi nggunakake Android, duwe akses langsung menyang Google Play StoreMula, kita bisa nginstal aplikasi Netflix, YouTube, Plex, VLC, Spotify uga macem-macem aplikasi sing ditawakake operator kanggo ngonsumsi konten saka smartphone utawa tablet.

Tongkat HDMI

Tongkat HDMI

Sanajan sejatine Chromecast Google isih tetep, aku mutusake kanggo misahake saka klasifikasi iki amarga minangka salah sawijining piranti sing nawakake rega kualitas paling apik ing pasar, lan uga kalebu salah sawijining sing paling populer. Nanging ora mung siji sing kasedhiya. Ing pasar, kita bisa temokake nomer akeh piranti saka jinis merek sing beda-beda banget nanging aku mung bakal fokus nuduhake sampeyan pilihan sing menehi dhuwit kanthi rega paling apik.

Intel Compute Stick

Thanks kanggo komputer iki sing dilebokake menyang port HDMI, kita bisa nggunakake Windows 10 ing TV, kaya-kaya wis nyambungake PC karo komputer. Ing njero kita nemokake prosesor Intel Atom kanthi RAM 2 GB lan panyimpenan 32 GB. Nggabungake sing maca kertu memori, 2 port USB lan aplikasi rampung liwat port microUSB. Temenan uga sambungan Wi-Fi kanggo nyambung menyang Internet lan ngakses konten sing dibutuhake saben wektu.

Tuku Saiki Intel ® Compute Stick - Komputer Desktop

asus chrome bit

Perusahaan Taiwan uga nawakake ing pasar komputer mini sing nyambung menyang port HDMI kita. Nduwe rong versi, siji karo Windows 10 lan liyane nganggo ChromeOS. Fitur-fitur kasebut meh padha karo sing ditemokake ing Intel Compute Stick, kanthi Prosesor atom, 2 GB RAM, panyambungan Wifi, 2 port USB, maca kertu lan panyimpenan internal 32 GB.

Tuku Saiki ASUS Chromebit-B014C nganggo ChromeOS

Tuku Saiki ASUS TS10-B003D kanthi Windows 10

EzCast M2

Iki minangka salah sawijining tongkat sing paling murah sing bisa ditemokake ing pasar lan menehi kompatibilitas luwih gedhe karo ekosistem, amarga kompatibel karo protokol Miracast, AirPlay lan DLNA uga karo Windows, Linux, iOS lan Android.

Tuku Saiki Ora ditemokake produk

Sambungake console

Wis suwe, konsol dadi ora mung alat kanggo main game, nanging uga nawakake konektivitas karo Internet kanggo nonton video YouTube, nikmati Netflix, ndeleng konten sing disimpen ing PC utawa Mac kanthi Plex ...

Playstation 4

Sony PlayStation minangka salah sawijining pusat multimedia paling lengkap sing bisa ditemokake ing pasar. Ora mung menehi konektivitas sing padha karo Smart TV, nanging uga iku uga pemain Blu-Ray, duwe aplikasi Netflix kanggo ngonsumsi konten saka platform, Spotify, Plex, YouTube lan mula satus aplikasi sing migunani banget.

Xbox One

Bentenane utama sing ditemokake karo PlayStation yaiku Xbox One ora menehi pemain Blu-Ray, sing bakal dadi kahanan sing luwih murah tinimbang iki, amarga uga ngidini kita nikmati Netflix, Plex, Spotify, Twitch, Skype … Uga matur nuwun kanggo Windows 10 sing bisa nambah nomer akeh aplikasi universal saiki kasedhiya ing Windows Store.

Pamuter Blu-ray

Pamuter Blu-ray

Pemain Blu-Ray paling modern, gumantung karo pabrike, menehi kita kanthi praktis solusi konektivitas sing padha sing saiki bisa ditemokake ing konsol luwih modern sing wis dakkandhani ing ndhuwur, kajaba kemungkinan seneng main game. Jinis pemain nawakake macem-macem aplikasi sing bisa ngakses YouTube, Netflix, Spotify ...

Sambungake komputer

Sambungake komputer menyang TV

Salah sawijining solusi sing paling murah sing bisa ditemokake ing pasar yaiku kemungkinan nyambungake komputer utawa laptop menyang televisi. Gumantung saka umur pira, bisa uga kita ora prelu tuku adaptor HDMI kanggo televisi, amarga karo port VGA lan output audio komputer kita bisa nyambung karo kabel menyang televisi tanpa HDMI.

PC utawa Mac

Kanggo sawetara wektu, kita bisa nemokake ing pasar sawetara komputer dhasar, komputer cilik sing ngidini kita nyambung langsung menyang port HDMI ing televisi lan liwat kita bisa ngakses konten Internet kayane awake dhewe langsung nindakake saka komputer, keyboard lan mouse.

Raspberry Pi

TV Smart ora liya tv lan akses menyang konten sing ana ing sanjabane, ing Internet utawa komputer utawa ing stick USB utawa kertu memori. Raspberry Pi nawakake solusi ekonomi banget kanggo jinis kasus kasebut, amarga kanthi nambah modul Wifi, kita bisa ngakses konten sing ana ing njero jaringan lan njaba.

MHL seluler sing kompatibel

Sambungake smartphone menyang TV nganggo kabel MHL

Yen kita duwe smartphone sing kompatibel karo OTG ing laci, kita bisa gunakake minangka pusat media nyambung langsung menyang port HDMI ing televisi lan nampilake kabeh konten layar ing televisi.

KESIMPULAN

Ing artikel iki, kita wis nuduhake kabeh macem-macem opsi sing bisa ditemokake ing pasar kanggo ngonversi televisi lawas, sanajan tabung, dadi TV cerdas. Saiki kabeh gumantung karo anggaran sing bakal sampeyan gunakake. Cara sing paling irit yaiku nyambungake komputer lawas menyang televisi, nanging fungsi sing kasedhiya bakal diwatesi dening peralatan kasebut.

Yen pancene pengin kompatibilitas lan fleksibilitas, pilihan sing paling apik yaiku kothak set-top sing dikelola Android utawa HDMI Stick sing dikelola dening Windows 10, amarga ora ngidini sampeyan ngeterake kanthi cepet ing endi wae lan nggunakake kaya-kaya komputer, paling ora ing kasus tongkat nganggo Windows 10.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.