Niku, obyek saka tata surya sing mbantah ilmu kita

Niku

Akeh ilmuwan sing menehi komentar manawa dina iki sithik utawa sithik banget, sing kita ngerti ora mung babagan ruang angkasa, nanging uga tata surya kita dhewe, kaya ngono sawetara minggu kepungkur ana obyek cilik sing orbit dununge sebagian ditemokake utawa ngluwihi Neptunus sing kanthi nyata takon babagan kabeh ilmu sing kita lakoni babagan orbit planet kasebut. Iki minangka salah sawijining cara sing ditemtokake Niku, jeneng sing obyek iki dibaptisake.

Miturut ilmuwan sing saiki lagi nyinaoni karakteristik obyek aneh iki sing diameteripun bisa kurang saka 200 kilometerKita ngomong babagan rincian sing cukup menarik kayata orbit kasebut ana ing pesawat sing condhong 110 derajat babagan pesawat sistem tata surya nalika nindakake arah sing ngelawan. Ora diraguhi, rong ciri khas sing nggawe Niku dadi omongan saben pusat astronomi ing planet iki.

Niku, kata sifat Cina kanggo pemberontak

Salah sawijining teori kaping pisanan babagan kasunyatan cara obah obyek iki nuduhake manawa kudu diowahi kanthi sesuatu sing ora dingerteni. Minangka komentar astrofisika Matthew J Holman Saka Observatorium Smithsonian kanggo Astrofisika, luwih akeh gerakan ing tata surya njaba tinimbang sing wis dingerteni.

Ternyata, wiwitane, tim Holman mikir manawa orbit kasebut bisa dipengaruhi planet kaping sanga ing tata surya sing klompok astronom duwe pengaruh pertama ing wulan Januari taun iki 2016. Sawise nyinaoni teori kasebut, ide iki kudu dibuwang amarga Niku pancen cedhak banget lan ora bisa dipengaruhi.

Tanpa mangu-mangu, kita ngomong babagan iki misteri anyar , kaya ngono, wis disambut dening masarakat kanthi bungah amarga kita bisa uga nemoni panemuan anyar sing mbantu kita ngerti babagan kerjane alam semesta.

Informasi liyane: New Scientist


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)