OnePlus nglumpukake data tartamtu saka pangguna tanpa idin

OnePlus 3T 'Midnight Black'

Yaiku sing dikandhakake Chris Moore, pemilik blog teknologi lan keamanan ing Inggris, yen OnePlus nglumpukake data khusus kanggo pangguna IMEI telpon, alamat MAC, nomer telpon lan liya-liyane tanpa idin nyata.

Iki dudu skandal pertama sing diadhepi karo perusahaan OnePlus, nanging ing kesempatan iki, lan diwenehi gravitasi sing gedhe banget, dadi ora bisa diprediksi yen aku menehi panjelasan sing ngyakinake.

Ngapikake pengalaman pangguna kanthi nglanggar privasi, kayane kabijakan OnePlus

Sadurunge, OnePlus kudu ngatasi pirang-pirang krisis sajrone taun kepungkur, utamane gegayutan karo ketidakmampuan kanggo menehi dhukungan sing cukup kanggo para pelanggan. Kajaba iku, sawise diluncurake OnePlus 5, ana laporan sing nerangake manipulasi benchmark, layar sing kurang dipasang lan uga pangguna sing ora bisa nelpon layanan darurat nalika mbutuhake. Saiki, saiki ana krisis sing luwih serius tinimbang sing sadurunge lan sadurunge pangguna kudu nuntut panjelasan sing menarik lan penting.

Chris Moore, pamilik blog keamanan lan teknologi ing Inggris, wis ngirim artikel sing bakal teka kanggo nuduhake OnePlus wis nglumpukake informasi pribadi saka pangguna lan ngirim tanpa idin.

OnePlus 5

Apa jinis data sing dikumpulake OnePlus tanpa ijin pangguna?

Panemuan kasebut teka ing acara SANS Holiday Hack Challenge ing papan Moore ndeteksi domain sing ora dingerteni, lan mutusake kanggo mriksa kanthi luwih tliti. Apa sing nindakake domain kasebut - open.oneplus.net - intine kumpulake data pangguna saka piranti banjur kirimake menyang conto Amazon AWS, kabeh tanpa ijin.

Antarane data sing diakses OnePlus yaiku saka informasi piranti kasebut dhewe kayata kode IMEI, nomer seri, nomer telpon, alamat MAC, jeneng jaringan seluler, awalan IMSI, lan jaringan nirkabel ESSID lan BSSID, menyang data pangguna kayata reboot, beban, panji, panggunaan aplikasi lan liya-liyane.

Apa ana obat kanggo masalah kasebut?

Miturut Moore, kode sing tanggung jawab nglumpukake data iki minangka bagean saka OnePlus Device Manager lan OnePlus Device Manager Provider. Untunge, Jakub Czekanski negesake manawa layanan sistem, iki bisa dipateni kanthi permanen kanthi ngganti net.oneplus.odm kanggo pkg liwat ADB utawa nggunakake perintah iki: pm instal -k -user 0 pkg.

OnePlus nglumpukake data tartamtu saka pangguna tanpa idin

Lan Apa pendapat OnePlus babagan kontroversi iki?

Sejatine, pancen ana prekara liya sing bisa diarani "slipping". Temenan, OnePlus minangka salah sawijining pabrikan ponsel Android sing paling penting, duwe basis pangguna sing signifikan, lan kasunyatan manawa wis nglumpukake lan ngirim data pangguna tanpa ijin, serius amarga tumindak kasebut, luwih akeh gegayutan karo volume wong sing kena pengaruh. Nanging malah luwih kuwatir tinimbang OnePlus kayane ora nganggep penting. Konsultasi karo Otoritas Android babagan nemokake Chris Moore, perusahaan kasebut ora bisa ngandhani manawa data sing diklumpukake dimaksudake kanggo ndhukung para pangguna, tanpa nanggepi pitakon babagan privasi wong-wong sing dadi pelanggan sampeyan .

Kita kanthi aman ngirim analisis ing rong aliran sing beda liwat HTTPS menyang server Amazon. Aliran pertama yaiku analitik panggunaan, sing dikoleksi supaya bisa luwih tepat nyetel piranti lunak miturut prilaku pangguna. Streaming kegiatan panggunaan iki bisa dipateni kanthi navigasi menyang 'Setelan' -> 'Advanced' -> 'Gabung karo program pengalaman panganggo'. Aliran nomer loro yaiku informasi piranti, sing dikoleksi kanggo nyedhiyakake layanan purna jual sing luwih apik.

Brian Reigh saka Otoritas Android nyathet manawa dheweke uga wis ngubungi lan ngobrol karo perwakilan OnePlus, "kita ora nampa panjelasan sing memuaskan kenapa perusahaan kasebut ora ngidini pangguna milih milih nuduhake data kanggo mbantu nganyari mbesuk ». Lan terus: "ironi ing kene OnePlus nglanggar privasi para pangguna kanggo nyedhiyakake layanan purna jual sing luwih apik. Saka kabeh pabrikan, perusahaan sing bisa nesu lan nggawe frustrasi supaya akeh pangguna amarga ora duwe dhukungan sawise-nyoba nyoba mbenerake pengumpulan data sing ora sah kanthi alesan manawa dhukungan sawise penjualan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.