Operasi Rikati, scam jutawan ing Android lan cara ngindhari

Piranti seluler sing saya akeh sing sistem operasi Android, kita wis ngitung pirang-pirang milyar lan iki pancen narik kawigaten para pecinta barang-barang wong liya. Temenan, manawa ana jumlah pangguna, mesthine manawa jumlah sing akeh ora bakal njupuk langkah sing dibutuhake. Ing Gadget Actualidad, kita wis miwiti sinau kanggo nganalisis lan nyoba nyegah sing paling rentan, para pinituwa kita, supaya ora kesasar karo apus-apus kasebut (LINK).

Terus karo prekara sing bakal dirembug, lanKelompok Kejahatan Telematik Garda Sipil campur karo jaringan perusahaan sing gegandhengan sing wis apus-apusan jutaan pangguna liwat aplikasi apus-apus diundhuh ing piranti seluler Android.

Kanggo entuk kekuwatan sing dibutuhake, dheweke ndhelik ing antarane idin pangguna aplikasi Android (.APK), sing diarani ijin ing Android, lan supaya bisa langganan sistem SMS Premium, sing wiwit ora sengaja milih serangkaian pesen sing regane penting lan nyebabake kerusakan nyata tagihan ponsel saka ewu pangguna. Asilé udakara telung puluh yuta euro kanthi penghasilan apus-apus.

Gampang nyingkiri jinis apus kasebut yen kita nggatekake ijin lan mung ndownload aplikasi saka toko sistem operasi resmi, ing Google Play Store iki. Ngundhuh aplikasi langsung saka internet bisa ngirit sawetara sen nanging bisa ngrusak akun bank kita nalika kedadeyan kasebut kedadeyan. Masalahe yaiku akeh pangguna ora mung ora nggatekake idin sing diwenehake kanggo aplikasi, nanging ora bisa ngerteni risiko ijin kasebut. Apus-apus Android liwat SMS Premium wis umum digunakake ing Android, mula kita kudu nindakake langkah-langkah keamanan dhasar lan nyegah Penjaga Sipil supaya ora melu-melu kaya ing Operasi Rikati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)