Perusahaan teknologi nyawiji kanggo privasi pangguna

 

apel-fbi

Apple Minangka warta penting maneh ing kabeh jinis media warta. Nanging wektu iki dudu amarga dheweke ngluncurake piranti pemecah dhasar utawa wis ngrusak rekor anyar, yen ora amarga ana bedane banget: ngadhepi pamrentah AS kanggo nglindhungi privasi pangguna ndhuwur kabeh liyane. Lan nalika aku ujar "ing ndhuwur kabeh" iku kabeh penting, amarga dheweke ora gelem menehi tangane kanggo corak sanajan FBI njaluk tulung kanggo mbukak kunci iPhone 5c saka penembak jitu sing tanggung jawab kanggo tumindak teroris sing nyebabake 14 wong tiwas.

Perdebatan saiki lagi ana ing antarane wong-wong sing mbela pentinge privasi (data lan malah ngalangi akses menyang kamera lan mikropon ponsel) lan wong-wong sing percaya yen privasi kasebut Keamanan iku luwih penting. Nanging apa sing kudu Apple tindakake? Akeh media setuju yen mesthine kudu nggawe penegak ukum dadi luwih gampang, nanging ora beda karo organisasi sing duwe hak kanggo pangguna.

FBI njaluk Apple mbukak kunci sniper kang iPhone 5c

Kabeh (utawa meh kabeh) diwiwiti nalika FBI nyelehake telpon sniper sing ilang. Golek cara kanggo nemokake teroris kasebut, dheweke njaluk Apple nggawe piranti lunak khusus supaya bisa mbukak kunci iPhone 5c lan kanthi mangkono ngakses informasi pribadhi sing bisa ditindakake.

Tim Cook nanggepi surat mbukak

tim-masak

Wangsulane langsung. Perusahaan Cupertino nanggapi panjaluk FBI ing layang mbukak ditandatangani dening CEO Apple, Tim Cook, ing endi dheweke yakin manawa ngakoni panjaluk FBI bakal dadi precedent sing bakal ngancam keamanan para klien kanthi implikasi "ngluwihi legal". Apple negesake manawa FBI njaluk supaya nggawe sing bahaya banget: a lawang mburi. Nanging, kaya sing dijaga ing Cupertino, lawang-lawang iki ora mung digunakake dening pasukan ukum, nanging bakal dadi masalah wektu sadurunge para pangguna jahat ngeksploitasi.

Miturut surat sing ditandatangani Tim Cook, pamrentah AS negesake manawa Apple percaya piranti lunak khusus mung kanggo kasus sniper, nanging perusahaan apel mikir apa sing dianggep akeh pangguna, ora bisa njamin manawa piranti lunak iki ora bakal digunakake kanggo ngakses piranti liyane lan nggawe piranti kasebut bakal nggawe conto sing mbebayani kanggo kasus hukum mbesuk.

Perusahaan gedhe nggabungake privasi kanggo pangguna

reformasi

Wiwit Tim Cook nerbitake surat terbuka, ora sawetara perusahaan teknologi lan organisasi sing gabung karo dheweke ing perang salib nglawan pamrentah AS. Edward Snowden diterbitake seri tweets ing endi dheweke yakin manawa apa sing ditindakake Apple kanggo privasi minangka perkara sing paling penting sing wis ditindakake para pangguna ing dasawarsa pungkasan, ing wektu sing padha ngritik Google amarga ora nindakake perkara sing padha. Nanging, ora suwe sawise, CEO saka perusahaan Abjad saiki wis diterbitake sawetara tweets ndhukung Tim Cook. Pungkasan, RGS uga nerbitake pratelan sing bakal diwenehake manawa ana kekuwatan ukum, anggere njaluk panjaluk ukum lan ngurmati privasi pangguna.

Perusahaan Surveillans Pamrentah Reformasi percaya manawa penting banget kanggo ngalangi teroris lan kriminal lan mbiyantu penegak ukum kanthi ngolah panjalukan ukum kanggo informasi supaya kita aman. Nanging perusahaan teknologi ora kudu nggawe lawang mburi kanggo teknologi sing njaga informasi pangguna supaya aman. Perusahaan RGS tetep setya nyedhiyakake pitulung penegak ukum sing dibutuhake nalika nglindhungi keamanan para pelanggan lan informasi.

Sampeyan kudu dingerteni manawa subyek iku alus. Miturut pendapatku, para penjahat mesthi golek cara kanggo nindakake tindak pidana lan menehi penegak ukum kanthi cara kanggo ngakses piranti seluler ora bakal mandheg. Pungkasane, kaya biasane, siji-sijine sing duwe kelangan yaiku pangguna sing ora duwe kriminal, lan kita kelangan sing kudu penting: privasi kita. Amarga iku aku yakin manawa Apple lan kabeh perusahaan sing ndhukung jabatane tumindak kaya biasane. Sepisan dheweke kumpul kanggo entuk manfaat pangguna lan tweets dening aktivis terkenal Edward Snowden mung negesake pentinge apa sing wis diwiwiti Apple.

Yen dheweke takon sampeyan: apa sing bakal sampeyan gunakake? Apa sampeyan karo Apple utawa FBI?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.