Cara mindhah WhatsApp menyang kertu SD

WhatsApp entuk rekor pangguna anyar saben dina

Aplikasi olahpesen isih kasedhiya lan saiki dadi alat sing paling akeh digunakake pangguna kanggo ngirim pesen lan menyang nelpon utawa nelpon video, paling ora ing antarane aplikasi sing nawakake fungsi iki, kaya dene platform ratu ing jagad telephony: WhatsApp.

Gumantung saka piranti sing digunakake lan miturut konfigurasi sing wis digawe, smartphone bisa cepet diisi, luwih-luwih yen kalebu bagean saka pirang-pirang klompok, grup sing umume video lan foto dienggo bareng akeh. Yen memori piranti wis kebak, kita kepeksa pindhah WhatsApp menyang SD.

Nanging ora kabeh piranti duwe jinis masalah iki, mula Apple iPhone ora duwe pilihan kanggo nggedhekake papan panyimpenan internalMula, siji-sijine cara kanggo ngekstrak konten sing ditindakake WhatsApp yaiku mbusak saka piranti utawa ngekstrak kanthi nyambungake iPhone menyang komputer karo iTunes.

Nanging, terminal Android ora duwe masalah kanggo nggedhekake papan panyimpenan, Amarga kabeh terminal ngidini kita nggedhekake liwat kertu microSD, sing ngidini kita mindhah jinis aplikasi utawa konten menyang kertu supaya bisa mbebasake ruang internal terminal, papan sing dibutuhake kanggo operasi sing tepat.

Pindhah WhatsApp menyang kertu SD

Gambar Sandisk MicroSD 400GB anyar

Nalika nginstal aplikasi ing Android, aplikasi kasebut diinstal ing sistem, ora entuk sing paling kepenak, saengga kita ora bakal bisa ngakses file aplikasi, kajaba yen ora duwe ilmu sing dibutuhake. Kanthi cara sing asli, saben nginstal WhatsApp ing terminal Android, folder sing diarani WhatsApp digawe ing direktori root saka terminal, folder ing ngendi kabeh konten sing ditampa ing terminal disimpen.

Wis pirang-pirang taun, Android ngidini kita mindhah sawetara aplikasi menyang kertu SD, supaya papan sing dibutuhake kanggo fungsi yaiku kertu memori. Sayange, sithik banget aplikasi sing ngidini kita mindhah data menyang kertu SD, lan WhatsApp dudu salah sawijine, mula kita bakal kepeksa nggunakake cara alternatif kanthi manual.

Karo manajer file

Pindhah WhatsApp menyang SD

Pindhah kabeh folder jenenge Tampilan menyang kertu memori minangka proses sing gampang banget lan ora mbutuhake ilmu saka pangguna. Sampeyan mung butuh pengurus file, bukak direktori root terminal kita, pilih folder WhatsApp banjur potong.

Sabanjure, maneh nggunakake manajer file, kita menyang direktori root kertu memori banjur nempelake folder kasebut. Proses iki butuh wektu sing suwe, gumantung saka papan sing saiki dideleng direktori iki ing piranti kita. Iki uga bakal gumantung karo kacepetan kertu microSD sing digunakake.

Sawise proses rampung, kabeh konten sing wis disimpen ing folder WhatsApp bakal kasedhiya ing kertu memori, sing ngidini kita mbebasake papan ing komputer. Nalika mbukak maneh aplikasi WhatsApp, folder sing diarani WhatsApp bakal digawe maneh ing direktori root piranti, amarga mung mindhah data sing disimpen ing aplikasi kasebut, dudu aplikasi kasebut dhewe.

Iki meksa kita nindakake proses iki kanthi rutin, apamaneh nalika terminal wiwit terus ngelingake manawa papan panyimpenan kurang normal. Ing taun-taun pungkasan, ana akeh pabrikan sing asli menehi manajer file, mula ora prelu nggunakake Google Play supaya bisa mindhah WhatsApp menyang kertu SD.

Yen terminal sampeyan ora duwe file manager, salah sawijining sing paling kasedhiya ing Google Play Store yaiku ES File Explorer, manajer file sing ngidini kita nindakake operasi nganggo file kanthi cara sing gampang lan cepet, sanajan pengetahuan para pangguna winates banget.

ES File Explorer
ES File Explorer
Pangembang: ENGlobal
Price: free

Kanthi komputer

Tampilan

Yen ora pengin ndownload aplikasi sing ora bakal digunakake ing komputer, utawa manajer file sing ana ing terminal luwih rumit tinimbang sing bisa dideleng, kita bisa milih milih konten WhatsApp menyang kertu SD liwat komputer Kanggo nindakake, kita mung kudu nyambungake smartphone menyang komputer lan nggunakake Transfer File Android.

Transfer File Android minangka aplikasi sing Google nyedhiyakake kita kanthi cara babar blas gratis lan kanthi gampang kita bisa mindhah konten saka peralatan menyang smartphone utawa kosok baline tanpa ana masalah lan kanthi kacepetan total. Sawise nyambungake peralatan karo smartphone, aplikasi bakal diwiwiti kanthi otomatis. Yen ora, kita kudu ngeklik lambang kanggo nglakokake.

Transfer File Android

Aplikasi kasebut bakal nuduhake manajer file kanthi kabeh konten ing smartphone, konten sing bisa dipotong lan nempel ing komputer uga ing kertu memori ing terminal, sing uga bisa diakses aplikasi kasebut. Kanggo mindhah konten WhatsApp menyang kertu SD, kita mung kudu pindhah menyang folder WhatsApp banjur klik tombol mouse ing sisih kiwa ing Cut.

Sabanjure, kita menyang kertu SD, saka aplikasi kasebut dhewe lan ing direktori root, klik-tengen banjur pilih Tempel. Yen salinan lan tempel iki rada rumit, kita bisa kanthi gampang seret folder WhatsApp saka memori internal piranti menyang kertu SD terminal. Suwene proses kasebut bakal gumantung karo kacepetan kertu lan ukuran direktori. Spesifikasi peralatan nalika nindakake tugas iki ora mengaruhi kecepetan proses.

Tips kanggo ngirit ruangan ing WhatsApp

Ngirit ruangan ing WhatsApp

Priksa setelan WhatsApp

Sadurunge nerusake mindhah konten WhatsApp, kita kudu nyoba nyegah komputer supaya ora cepet ngisi video lan foto maneh. Kanggo nindakake iki, kita kudu mbukak opsi konfigurasi WhatsApp lan ing bagean kasebut Download otomatis multimedia pilih ing Video Aja.

Kanthi cara iki, kita ora mung bakal bisa ngirit tarif seluler, nanging uga bakal nyegah video, jinis file sing paling akeh papan, didownload kanthi otomatis menyang piranti kita sanajan kita paling ora kasengsem.

Web Tampilan

Salah sawijining pilihan kanggo bisa ndeleng video sing dikirim menyang salah sawijining klompok sing dadi anggota kita, utamane yen produktif karo file multimedia iki, yaiku ngakses liwat WhatsApp Web nganggo komputer. Nalika ngakses WhatsApp Web, kabeh konten sing didownload ing komputer bakal cache, dadi ora prelu ndownload menyang komputer supaya bisa ditambahake menyang video liyane lan papan panyimpenan piranti bakal suda kanthi cepet.

Rutin maneh galeri foto kanthi rutin

Loro-lorone ing iOS lan Android, WhatsApp seneng banget amarga ora takon manawa kita pengin ngrampungake video lan foto ing piranti, nanging luwih becik ngurus, sing nyebabake suwe-suwe, papan tim kita mudhun. Operasi iki meksa kita supaya maneh mriksa galeri kanggo mbusak kabeh video lan foto sing wis ditampa liwat aplikasi olahpesen lan uga kasedhiya ing aplikasi kasebut.

Aplikasi liyane, kayata Telegram, ngidini kita ngonfigurasi aplikasi supaya kabeh konten sing ditampa aja nyimpen langsung ing galeri, sing ngidini supaya bisa disimpen ing kana, mung foto lan video sing pancen dikarepake. Kajaba iku, ngidini kita kosongake kabeh konten sing disimpen ing cache aplikasi kanthi rutin, kanggo nyuda ukurane ing piranti.

Kontrol jumlah klompok sing dadi langganan

Grup WhatsApp minangka masalah utama nalika piranti kanthi cepet ngisi konten tambahan sing durung dijaluk, mula luwih becik ora dadi bagean saka grup sing luwih akeh konten multimedia sing dikirim tinimbang pesen teks, yen bisa.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.