Realme 9, nyetel rega kanggo nglawan mid-range [Review]

Realme minangka salah sawijining merek smartphone sing paling akeh tuwuh ing sawetara wulan kepungkur ing Spanyol lan Amerika Kidul amarga perang kanggo nawakake produk kanthi regane dhuwit, lan ora bisa kurang karo tambahan paling anyar, Realme 9.

Kita nganalisa Realme 9 anyar, piranti sing tujuane mrentah ing pertengahan kanthi rega sing kompeten lan spesifikasi sing apik. Temokake karo kita kabeh warta babagan piranti iki, tes kamera, kinerja lan liya-liyane, kaya biasane, analisa jujur ​​ing ngendi kita nuduhake piranti kasebut supaya sampeyan bisa mutusake dhewe apa worth utawa ora.

Desain lan bahan

Kaya biasane Realme, piranti kasebut umume digawe saka plastik, kajaba layar, mesthine. Nduwe tata letak kamera mburi sing mesthi ngelingake piranti merek liyane, wektu iki kamera telung sing bakal Occupy akeh saka papan mburi.

Kanggo bagean, ruang mburi iki duwe desain holografik wavy, kita wis ngerti manawa Realme seneng narik kawigaten babagan aspek iki, uga ing aspek kasebut bezels babar blas warata, minangka fashion dictates ing wayahe.

  • Ukuran: 160 x 73,3 x 7,99 mm
  • Bobot: 178 gram
  • Werna: Gumuk Emas; Antarbintang Putih; meteorit ireng

Piranti kasebut entheng (amarga plastik) lan cukup tipis tinimbang sadurunge, aneh amarga baterei gedhe ing njero. Kanggo bagean kasebut, kita duwe bagean ngarep kanthi burr ing sisih ngisor (ngelmu kebatinan cilik), speaker dibangun menyang ngelmu kebatinan ndhuwur kanggo nggawe paling saka layar, lan "freckle" -gaya kamera selfie ing sudhut kiwa ndhuwur.

  • Isi kothak tambahan:
    • Pengisi Daya Dart 33W
    • USB-C
    • Heather
    • Ngirit layar

Tombol volume lan tray SIM tetep ing profil kiwa, nalika ing sisih tengen kita duwe tombol daya. Bagean ngisor kanggo speaker, USB-C lan mesthi Jack 3,5mm sing Realme ora rampung nolak manawa nempel ing kamulyan jaman biyen. Mesthine, dheweke mutusake ora kalebu headphone ...

Karakteristik teknis

Realme 9 taruhan sing kondhang Qualcomm Snapdragon 680, ditawakake ing varian 6GB utawa 8GB RAM ing pilihan konsumen, kang siji karo kapasitas paling siji kita wis analisa. Kanggo bagean, kita duwe 128GB panyimpenan USF 2.2 Sanajan nduweni kacepetan sing bisa ditrima, nanging ora dadi sing paling maju ing pasar. Minangka kanggo memori, iki bisa ditambahi dening microSD nganti 256GB.

  • Sensor bekas driji ing layar
  • Corning Gorilla Glass 5

Prosesor wolung inti 6nm bakal diiringi prosesor Adreno 610 GPU kanggo kinerja grafis, soko matur nuwun kanggo efficiency lan kinerja buktiaken. Ing wektu iki lan kaya sing wis sampeyan bayangake, iki minangka pilihan konektivitas Realme 9:

  • WiFi 5
  • 4G LTE
  • Bluetooth 5.1
  • Codec SBC, AAC, aptX, LDAC
  • BeiDOU - Galileo - Glonass - GPS

Kanggo mindhah peralatan Kita duwe Android 12 ing lapisan kustomisasi Realme UI 3.0, sing wis dirembug kanthi dawa. Pengalaman sing apik, desain sing entheng lan kinerja sing entheng sing dirusak amarga kalebu "adware", aplikasi sing wis diinstal sing ora kita senengi.

Layar lan otonomi

Kita duwe panel SuperAMOLED sing diprodhuksi dening Samsung kanthi ukuran 6,4″ sing njupuk kauntungan saka ngarep kanthi apik. Nawakake resolusi FullHD + (1080 * 2400) kanthi tingkat refresh penengah 90Hz sing dihargai. Kacepetan sampling tutul tekan 360Hz, ya. Nawakake padhange puncak nganti 1.000 nits sing wis digawe iku gampang kanggo nggunakake njobo lan senajan ora dituduhake, Aku ngerti (lan verifikasi) sing nduweni kemampuan kanggo kurban isi HDR.

Baterei, sauntara, "gedhe". Kita duwe 5.000 mAh, Sanajan kita ngomong kanthi kasar, kanthi nominal bakal dadi 4.880 mAh, sing uga akeh. Kita duwe a pangisi daya cepet nganti 33W kang klebu ing paket. Iki kompatibel karo sistem pangisian daya mbalikke liwat USB-C.

Kita wis ngeweruhi sing mbok menawa dadi sethitik panas yen kita nuntut karo video game, nanging otonomi apik, Aku ngandika apik banget, iku bakal gampang ngancani sampeyan kanggo sethitik liyane saka dina nggunakake lan ing wektu iki ngormati. .

Bagean Photographic

Modul fotografi bakal nawakake kabeh alternatif kasebut:

  • Kamera Pro Light 108MP liwat sensor Samsung HM6 kanthi aperture f/1,75 lan lensa 6P
  • Kamera Super Wide Angle Total 120º lan 8MP, lensa 5P kanthi aperture f / 2.2
  • kamera makro 4cm lan 2MP, lensa 3P lan aperture f / 2.4

Video kasebut ora duwe stabilisasi optik, nanging sing digital bisa digunakake kanthi apik amarga rega piranti kasebut. Rekaman nandhang sangsara banget nalika cahya alami mudhun, lan sanajan duwe tarif sing luwih apik, Kita ora nyaranake nggunakake ing ndhuwur 1080p/60FPS kanggo asil apik.

kita duwe iki mode fotografi terintegrasi ing aplikasi:

  • Mode wengi
  • Panorama
  • Pakar
  • Potret
  • kapinteran gawean
  • Scanner teks
  • Nggeser Ngiringake

Dene kamera ngarep, Kita duwe sensor 16MP kanthi tampilan 78º sing njupuk gambar sing apik amarga aperture f / 2.4.

Singkat, lan kaya sing asring kedadeyan ing kesempatan liyane, iku sensor utama sing sumunar kanthi cahya dhewe ing meh kabeh tes, nalika Wide Angle diturunake menyang kondisi cahya sing apik lan makro, uga makro ora digunakake dening sapa wae.

Pendapat editor

Realme 9 iki tekan pasar kanthi rega ing antarane 249,99 lan 279,99 euro gumantung saka pilihan sing dipilih babagan RAM (6GB/8GB), karo ciri technical fokus ing apa perlu, tanpa 5G nanging karo GPU apik lan prosesor kondhang, diiringi apa sing paling perlu, baterei apik.

Kanggo bagean kasebut, kamera terus cocog karo rega sing dibayar kanggo piranti kasebut, kanthi sensor sing ngidini kita muter nanging ora nindakake sihir.

Realm 9
  • Rating editor
  • Rating bintang 4
249,99
  • 80%

  • Realm 9
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Desain
    Penerbit: 70%
  • Layar
    Penerbit: 90%
  • Kinerja
    Penerbit: 80%
  • Kamera
    Penerbit: 70%
  • Otonomi
    Penerbit: 85%
  • Portabilitas (ukuran / bobot)
    Penerbit: 90%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 85%

Pros lan cons

Pros

  • Bahan lan desain
  • Otonomi
  • Layar apik
  • Rega

Contra

  • Adware ing wangun app
  • Paling sensor makro isih ana
 

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.