Spotify bakal mbayar 112 yuta dolar kanggo nggunakake musik tanpa lisensi

Spotify

Rong taun kepungkur, gugatan aksi kelas diajukake marang Spotify. Ing kono, layanan streaming populer dituduh ora mbayar lisensi sing dibutuhake supaya bisa nyiarake potongan musik. Dadi perusahaan mesthine nggunakake musik tanpa lisensi. Dheweke nuduh dheweke wis apus-apus para seniman. Kayane kasus kasebut wis rampung, sanajan perusahaan kasebut kudu mbayar akeh.

Amarga sawetara media kayata THR wis ngumumake, Spotify wis menehi persetujuan karo hakim kasebut. Liwat perjanjian iki, perusahaan kudu mbayar $ 112,5 yuta kanggo saham. Kemunduran penting kanggo perusahaan.

Loro seniman minangka sing pertama miwiti permintaan iki, sing mengko ditambah karo liyane, uga label musik. Saka 112 yuta sing kudu dibayar perusahaan, udakara 43,5 yuta dolar bakal dialokasikan kanggo label lan seniman sing kena pengaruh saka tumindak kasebut.

Spotify terus-terusan mbela kesuciane lan ujar manawa dheweke ora pengin main musik tanpa lisensi utawa dheweke kepengin ora mbayar seniman. Dheweke ujar manawa ing sawetara kasus angel golek cara kanggo ngubungi para pemegang lisensi supaya bisa muter musik kasebut.

Bagéan liya saka jumlah dhuwit sing bakal dibayar bakal digunakake kanggo duwe hak sing cocog. Kanthi cara iki, Spotify bisa muter musik tanpa kudu wedi karo apa-apa.. Sanajan akeh seniman kasebut ora seneng banget, amarga dheweke yakin manawa perusahaan wis entuk kesepakatan kanggo ngirit jutaan dolar tambahan.

Nganti saiki, durung ana reaksi saka Spotify. Sanajan bisa uga mengko bakal ana lan luwih akeh sing ngerti babagan kemunduran legal penting iki kanggo layanan streaming. Sanajan perusahaan kasebut sadurunge menehi komentar manawa dheweke nyimpen dana sing dipikolehi saka reproduksi kasebut kanggo mbayar seniman.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.