Super Nintendo ngancik 25 taun

super Nintendo 25 taun

Ing tanggal 21, dheweke ora nindakake apa-apa maneh lan ora kurang saka 5 dekade wiwit diluncurake Famicom super, jeneng sing mitos Super Nintendo Ana ing negara sing akeh sunar srengenge, lan nganti saiki isih dikepengini karo kabeh penggemar sing seneng mesin 16-bit iki, uga para pecinta retro sejati.

Super Nintendo mengko bakal teka, ing wulan Agustus 1991, menyang Amerika Serikat, dene para gamer saka bawana lawas kudu ngenteni wulan Juni 1992. Kaya sing sampeyan ngerteni, peluncuran konsol - lan game - nalika semana, minangka aturan, ora diterusake model pendaratan donya saiki, kanthi simultan kanggo wilayah utama.

Beda karo tataran ing NES, ing endi gedhe N prakteke monopolisasi pasar domestik, Sega nandur perang gedhe karo dheweke Mega Drive (uga diarani Genesis kanggo kanca sing maca saka sisih liya kolam) lan prabédan dodolan abysmal sing ana ing antarane sistem desktop kalorone merek, dikurangi sacara signifikan: NES bisa nyelehake 61.91 yuta mesin, kira-kira antara 10 lan 13 yuta Sistem Masternalika Super Nintendo tekan angka 49.10 yuta lan pesaing sing hebat, Mega Drive, udakara 30.75.

snes_brain_beast

Bali fokus kanggo protagonis ulang taun iki, sing diarani Otak Beast duwe hardware sing ing kertas ngluwihi sing ditampilake dening Sega, sanajan Nanging, ayo nerangake Mega Drive Iki minangka sistem sing lawas, sing urip ing Oktober 1988. Konsol kasebut Nintendo Bisa digunakake kanggo nggunakake palet warna lan efek grafis sing luwih gedhe kayata mode 7 sing diarani saiki, sing cukup apik banget, lan aja lali kartrid kasebut ditambah nganggo chip khusus, kayata Super FX.

software_super_n Nintendo

Kontrol konsol uga nuduhake advance advance sing gedhe ing kontrol. Sudhi sudhut tengen sing ora nyaman ing NES lan dheweke milih bentuk sudhut mlengkung lega tangan para pemain sing ngenteni pirang-pirang jam ing sesi game kasebut. Tanduran silang uga apik Gegayutan karo model 8-bit, sing mantep, nyaman lan presisi (Nintendo bakal menehi paten), predisposisi tombol awujud berlian supaya bisa nggayuh jempol - standar sing dihormati saiki - lan sukses, yen sithik, kalebu kalebu sing migunani banget tombol pundhak, L lan R, sing ngidini fungsi ekstra lan game gelut ing Super Nintendo, carane Street Fighter II, dheweke duwe kontrol awal sing luwih apik ing konsol Nintendo (Akeh sing bakal ngelingi nyiksa yen ana ing versi SFIISCE kudu ganti antarane pukulan lan tendhangan kanthi menet tombol Start, amarga kontrol pisanan Mega Drive mung telung tombol, lan mengko, Sega, dheweke bakal dipeksa mbuwang siji saka enem)

snes_control

Nanging yen ana prekara sing mitos sistem, iki game eksklusif, lan ing lapangan iki, Super Nintendo bisa gumunggung ngemot katalog ekstensif sing kebak game asli, sanajan ngurmati kasunyatan, lan minangka cathetan anekdot, ing jumlah reged, rilis resmi SNES ana 784 judhul, dibandhingake karo 915 Mega Drive. Yen kudu nyorot sawetara judhul utama konsol, kita kudu ngomong babagan trilogi kasebut Negara Donkey Kong, Super Mario World, Pulo Yoshi, Street Fighter II Turbo, Star Fox, Super Mario Kart, saga Fantasi Final, Chrono Trigger, Super Metroid, Legend of Zelda: Link to the Past, Killer Instinct, Mortal Kombat II, Earthbound, Terranigma, TMNT IV: Kura-kura ing Wektu, Super Mario RPG, F-Zero, pangiriman beda saka Mega Man, Hagane, Contra III, Super Castlevania IV, Ilusi Wektu, loro platform saka Earthworm Jim, beda Super Bomberman, Guns Wild, Majuu Ou, Super Punch Out, Stunt Race FX, Demon's Crest, Super Ghouls N 'Hantu, Pilotwings... Lan sateruse nganti dawa dlletera.

Saka kabeh judhul sing kasebut, kanthi komersial, kita bisa nyorot program milyuner ing ngisor iki Super Nintendo:

 

  • Super Mario World - 20.60 yuta
  • Negara Kuldi Kong- 9 yuta
  • Super Mario Kart - 8 yuta
  • Street Fighter II - 6.3 yuta
  • Legenda Zelda: Link menyang Biyen -4.61 yuta
  • Negara Kuldi Kong 2 - 4.37 yuta
  • Street Fighter II Turbo - 4.1 yuta
  • Star Fox - 4 yuta
  • Super Mario World 2: Pulo Yoshi - 4 yuta
  • Naluri Killer - 3.2 yuta
  • Dragon Quest VI - 3.2 yuta (Jepang)

Tanpa mangu Super Nintendo minangka salah sawijining lintang hebat videogame ing jaman emas yaiku taun 90-an: perangkat keras lan piranti lunak intertwined sampurna kanggo nggawe salah sawijining konsol paling apik ing sejarah, sing ngerti cara nggabungake kekuwatan karo katalog game impen. Warisane isih urip nganti saiki lan, amarga ana sebab sing jelas, iki minangka konsol retro sing paling dikagumi.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.