FACEBOOK: Елиминирајте го ограничувањето од 5.000 „ПРИЈАТЕЛИ“ за корисниците

Facebook

Една од нај апсурдните мерки што се најдовме до неодамна на Фејсбук е да не можеме да имаме повеќе од 5.000 пријатели. Ова значеше дека кога ќе ја достигнеме таа бројка не можеме да додадеме никој друг, поставувајќи си граници тешко разбирливи и кои реално ги немаме. Сепак, денес имаме многу добри вести ако ги сметате вашите пријатели со илјадници.

Тешко е да се има толку многу пријатели без сомнение, но има многу луѓе кои се или многу дружеубиви и имаат голем број пријатели или познати личности кои не сакаат да остават никого надвор од својот Фејсбук профил. Последново во не неколку наврати претпочитаат да имаат профил отколку страница бидејќи дозволува одредени многу привлечни работи и дека имаат страница што не можат да се реализираат.

Социјалната мрежа сигурно размислуваше за оваа забрана и одлучи да го повлече за да може секој корисник веќе да има повеќе од 5.000 пријатели, со она што ова подразбира, на подобро, но исто така и на полошо, а тоа е дека спамот од кој било корисник може да биде зад аголот.

Според неколку лица одговорни за Фејсбук, ова „ќе го олесни ширењето на информации на голем број луѓе“ и исто така ќе значи дека не може да се стават ограничувања на пријателството.

Со оваа мерка многу корисници ќе можат да имаат корист и дека конечно ќе можат да ги прифатат многуте пријатели што ги чекаат на ред. Некаков познат пример е поранешниот француски претседател Никола Саркози или рок групата У2 која одамна достигна 5.000 пријатели и остана таму заглавена без да може да додаде повеќе пријатели. Многу од корисниците кои страдаа од овој проблем во своето време решија да создадат страница на која ќе можат да се сместат сите нивни пријатели и следбеници. Сега тие ќе можат да го вратат својот профил, иако се сомневам дека ќе решат да ги повлечат своите одлуки.

Ако сте еден од многуте корисници кои имаат огромен број пријатели, не грижете се повеќе за нив бидејќи ќе има место за сите на Фејсбук.

Колку пријатели имате на Фејсбук?.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.