Збогум на Windows Phone 8.1

Microsoft престанува да нуди поддршка за Windows Phone 8.1, така што корисниците повеќе нема да добиваат ажурирања од каков било вид

Ајфон слави 10 години водечки

Ајфонот наполни десет години. На 29 јуни 2007 година беше лансиран најуспешниот производ во историјата. Начинот на кој еволуирал? Така беше и iPhone е денес.

Лулката на човештвото се сели во Мароко

Лулката на човештвото се сели во Мароко

Неверојатно откритие на страницата ebебел Ирхуд го пренесува потеклото на Хомо Сапиенс во Северна Африка 100.000 XNUMX години порано отколку што се веруваше претходно