Нетфликс во Шпанија. Сè што треба да знаете за водечката услуга за стриминг содржина

Netflix

Оттогаш помина повеќе од еден месец Netflix е достапна во Шпанија. За оние кои не знаат, кажете дека Нетфликс е една од најдобрите услуги за гледајте стриминг видео содржина и тоа триумфира во многу земји низ планетата, особено во Америка. Без сомнение тоа е новиот начин на гледајте телевизија преку Интернет во Шпанија. Веројатно, другите веќе го знаат тоа, но сепак има многу сомнежи во кои многу корисници се сомневаат. Дали можете да ја откажете претплатата кога сакате? Кој каталог е достапен? Кои планови и кои опции ни ги нуди секој од нив? Во оваа статија ќе се обидеме да ги решиме сите сомнежи што ја имате со оваа услуга, која, мора да се каже, е иднината на забавата.

Како да креирате сметка на Нетфликс

1- Ајде www.netflix.com/en и кликнуваме на црвеното копче на кое пишува «Започнете го месецот бесплатно».

нетфликс-1

2- Ние го избираме планот што го претпочитаме.

3- Ја ставаме сметката за е-пошта со која сакаме да се регистрираме и кликнуваме на «Продолжи».

Нетфликс-2

4- Го додаваме начинот на плаќање што ќе го користиме на крајот на пробниот месец.

нетфликс-3

5- Ние го обележуваме полето и кликнуваме на синото копче на кое пишува «Започнете ја претплатата. Платете по месечно бесплатно ».

нетфликс-4

6- Бидејќи не може да биде поинаку, кликнуваме на «Продолжи».

нетфликс-5

7- Следно, избираме кои уреди ќе ги гледаме Netflix и кликнуваме на «Продолжи».

нетфликс-6

8- Нетфликс ни овозможува да користиме разни кориснички профили. Ние ги додаваме оние што ни дозволуваат, ако сакаме, и кликнуваме на „Продолжи“.

нетфликс-7

9- Подолу посочуваме дали некој од корисниците е под 12-годишна возраст. Ако е така, ние го посочуваме така што ви нуди содржина соодветна на вашата возраст. Потоа кликнуваме на „Продолжи“.

нетфликс-8

10- За да се запознаеме малку и да можеме да ни понудиме содржина, подолу ќе обележиме како позитивен или негативен кој било од насловите што ќе ни бидат прикажани. Откако ќе обележиме 3, кликнуваме на «Продолжи».

нетфликс-9

11- И веќе ќе ја имавме креираната сметка. Сега, секогаш кога ќе влеземе ќе мора да го отвориме нашиот профил.

нетфликс-10

Како да ја откажете претплатата на Нетфликс

Нетфликс ни нуди можност да ја откажеме претплатата во секое време. Иако тоа може да се направи од поставките на сметката, најдиректно е да кликнете на нив ОВОЈ ЛИНК и потоа кликнете на „Целосно откажување“. Ако сакате да добиете информации за тоа што се додава, можете да изберете поле (1). Како што можете да видите на сликата, откажувањето ќе биде ефективно кога ќе истече времето за претплата и податоците ќе се чуваат 10 месеци, за кое време можеме да ја активираме сметката кога сакаме.

откажете-нетфликс

Планови и цени

Netflix

Како што можете да видите на претходната слика од екранот, Нетфликс е достапен во следниве планови:

 • Основните: со цена 7,99 €, Неговата содржина можеме да ја видиме само во екран во исто време. Достапно е само во Квалитет на SD, што е доволно за многу екрани, но попушта малку ако екранот во нашата дневна соба е голем.
 • Estándar: со средниот пакет, кој има а цена 9,99 €, можеме да уживаме во HD содржина, што е повеќе од доволно за повеќето телевизии што ги имаме во нашата дневна соба. Можеме да ја видиме содржината во два екрани во исто време.
 • Премиум: горниот пакет има цена од 11.99 €. Можеме да го видиме до четири екрани во исто време и е достапен во Ултра-HD, што е совршено за оние со огромен екран.

Во сите три планови можеме да ја видиме истата содржина: целиот каталог Нетфликс за нашата земја.

Барања

Нетфликс е крос-платформа, што значи дека е достапен за сите оперативни системи и за многу видови уреди. Можеме да ја видиме содржината на Нетфликс во:

 • Компјутери- Директно од прелистувач компатибилен со HTML5 или Silverlight.
 • Телефони и таблети: Android, iOS и Windows Phone.
 • SmartTV: Samsung, LG, Philips, Sharp, Toshiba, Sony, Hisense, Panasonic.
 • Сет топ-кутии / Медиа плеери: Apple TV, Chromecast, Vodafone.
 • Конзоли: Nintendo 3DS, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360 и Xbox One.
 • Blu-ray плеери со „паметни“ можности: LG, Panasonic, Samsung, Sony и Toshiba.

La Препорачана минимална врска за прегледување на HD содржина е 5mb, Со кои можеме да ја видиме содржината во следните резолуции (другите прелистувачи не се детални):

 • Google Chrome (37 или понова) до 720p.
 • Microsoft Edge до 1080p.
 • Интернет-истражувач (11 или понова) до 1080p.
 • Safari до 1080p на Mac OS X 10.10.3 или понов.

Логично, никој не е горчлив во врска со слатка и квалитетот на преносот (ќе има помалку намалувања, на пример) ќе биде подобар колку што е побрза нашата врска.

Детска мрежа Нетфликс

нетликс-деца

Ако имате мали дома, Нетфликс нуди а детски дел тоа може да ве интересира. Бидејќи корисниците имаат пристап до целиот каталог, за разлика од другите услуги, можеме да видиме голема количина содржина за деца под 12-годишна возраст. Постојат и други услуги во Шпанија кои имаат повеќе каталог за деца отколку Нетфликс, но во тие случаи, особено во филмовите, голем дел од оваа содржина е достапна само ако се ангажира пакет, како што се филмови или серии. Добрата работа кај Нетфликс е дека сè што има, можеме да видиме.

За да знаете дали ве интересира оваа содржина, како и сè што е поврзано со Нетфликс, најдобро е да започнете со пробниот месец и да го проверите сами, но, како што ќе кажам подолу, мора да имате предвид дека Нетфликс Шпанија е малку ограничена во овие негови први месеци во нашата земја.

Вреди?

Прашањето нема едноставен одговор. Ако прашањето се постави сега (ноември 2015 година), јас би се осмелил да го кажам тоа во Шпанија, бр. Не сеуште. Овие типови на услуги се иднината на забава, но не сите се присутни. Тековниот каталог на Нетфликс, секогаш зборувајќи за Шпанија, е многу редок, толку многу што, ако го пробате, многу е веројатно дека ќе ја откажете претплатата по првиот месец. Проблемот за Netflix е што во моментов гледаме мал каталог и наскоро престануваме да го користиме, заедно со фактот дека немаме лесен начин да видиме каква е неговата содржина. Ако сега видиме малку и во иднина не можеме да потврдиме дека каталогот е подобрен, тие имаат сериозен проблем. Тие треба да ни обезбедат некој начин да видиме дали вреди во иднина или многумина ќе останат со првиот и лош впечаток.

Снимете ја содржината на Нетфликс

Нетфликс не дозволува природно снимање на содржината што ја нуди, но секогаш постојат начини. За ова, ќе ни треба софтвер од трета страна што ни овозможува да ги снимаме видеото и аудиото што се репродуцираат на нашиот компјутер, како што се следниве програми:

 • ScreenFlow на Mac: апликација што ја користам со години и никогаш не ми успеа ScreenFlow. Точно е дека е скап, но има свој уредник на видеа и е подобар (во некои аспекти) од iMovie. Ако го пробате, ќе ви се допадне. Ако сакате бесплатна опција, ќе мора да користите QuickTime и друга апликација што ви овозможува да го снимите звукот, што не е многу пријатно.
 • CamStudio на Windows: Бесплатна апликација што ја сакаат корисниците на Windows е CamStudio. Добрата вест е што покрај тоа што не чини ниту евро, снима видео и аудио.
 • Фризер на Linux: бесплатна опција со отворен извор што го прави повеќе или помалку исто како и CamStudio. Можете да го преземете од ТУКА.

Логично, секој работи на еден начин и не можам да направам туторијал за секоја програма.

Трикови за Нетфликс

Управувајте со тампон

стрим-менаџер-нетфликс

Нетфликс има тајно мени. За пристап до ова мени, треба да ги притиснеме копчињата Shift + Alt (и да кликнеме, ако сме на Mac) од кое било видео на Нетфликс. Откако ќе влезете во тоа мени, одиме во «Stream Manager» и таму можеме да управуваме со тампон. Ако врската е многу добра, можеме ставете го пониско, што ќе направи да изгледа подобро.

Проверете ги Поставките за репродукција

Netflix ќе ни овозможи да ја гледаме содржината во HD (кога е достапна) се додека имаме врска од најмалку 5 mb. Но, нема корист од можноста ако имаме погрешна конфигурација. За да се осигураме дека го гледаме со највисок можен квалитет, треба само:

 1. Го ставаме покажувачот во горниот десен агол и кликнете на Вашата сметка.
 2. Ајде сега Поставки за репродукција.
 3. Тука ќе го избереме највисок можен квалитет, се додека нашата врска е брза. Ако видиме дека има намалувања или го гледаме пикселизирано, можеме да го намалиме квалитетот.

netlix.2-игра-конфигурација

поставки за репродукција на netflix

Добро изберете ги распоредите

Кога и да е можно, најдобро е да гледате филмови, серии или документарци на часови кога луѓето обично не се дома. Иако не би морало да тргне наопаку, овој вид услуги страдаат кога ќе падне ноќта до приближно 2 часот наутро. Може да кажете дека од 20 часот до 2 часот наутро е кога има повеќе луѓе кои бараат содржина и квалитетот има тенденција да опаѓа. Ако видите филм и имате слободно време надвор од тие часови, искористете ги.

Направете преводите читливи

преводи на нетфликс

Ако ставиме преводи е да ги прочитаме, нели? И за да ги прочитаме, ќе мора добро да ги видиме буквите. Ако начинот на прикажување на преводите не е најдобар за вас, само треба да го промените начинот на кој се гледаат. За ова ќе го сториме следново:

 1. Ние кликнуваме на Вашата сметка.
 2. Одиме Изглед на преводот.
 3. Следно ќе видите нешто како претходното фаќање. Таму изберете ја најдобрата конфигурација за вас.

Подобрете го вашето искуство со екстензии за Chrome

Иако Netflix веќе има сè што ви треба, сепак може да се подобри ако инсталираме екстензии во прелистувачот Chrome, како што е следново:

 • Фликс Плус: Willе ги елиминира Спојлерите, дека сите ние што гледаме филмови / серифили, имаме посебна фобија. Исто така, ќе ни помогне да видиме препораки, информации за содржината итн. Можете да го преземете од ТУКА.
 • Подобрувач на Netflix: Со оваа екстензија можеме да видиме информации на датотеката, приколки, мислења и сите видови информации што ќе ни помогнат да знаеме дали вреди некој филм или серија. Можете да го преземете од тука.

Користете VPN

Има некои содржини што се достапни само ако сме во вистинската област. Тоа е нешто што јас обично не го правам, но има многу корисници на Нетфликс кои го прават тоа за да можат да пристапат до содржината што не мора да ја гледаат во нивната географска област.

Користете кратенки на тастатурата

Ако го гледате Нетфликс од компјутер, најдобро е да го контролирате видеото од тастатурата со следниве кратенки:

 • Лента или Внесете: играјте / паузирајте.
 • F копче: внесете го целиот екран.
 • Бегство: излез на цел екран.
 • Shift + лево: назад.
 • Shift + надесно: напред.
 • Горе / долу: зголемување / намалување на јачината на звукот.
 • М клуч: неми.

Проблеми на Нетфликс со Мовистар

Многумина се корисници на Movistar кои се жалат на квалитетот на преносите на Нетфликс. Операторот веќе ја даде својата верзија на настаните, наведувајќи дека не го ограничува сообраќајот за да и наштети на конкуренцијата и Netflix ќе ја даде својата верзија во декември. Проблемот што го прави Мовистар да не се согласува со Нетфликс има име Пиринг. Што е Пиринг? Пирингот е «доброволна интерконекција на административно независни Интернет мрежи со цел размена на сообраќај на клиенти од секоја мрежа ". Може да кажете дека е договор меѓу компаниите Да се ​​понуди подобра услуга, договор што се чини дека, засега, Мовистар и Нетфликс не потпишале, па оттаму и понизок квалитет отколку кај другите оператори што би го потпишале.

Алтернативи на Нетфликс

Јомви

јомви

Јомви е ривал што треба да го победи Нетфликс во моментов. Е сопственост на Мовистар И, иако каталогот не е најкомплетниот во светот и има содржина што се добива со ангажирање на одредени пакети, во моментот има многу повеќе каталог отколку Нетфликс. Постојат на располагање повеќе од 2.000 филмови, серии и документарни филмови и ќе ги имаме на располагање до крајниот рок (секој филм, серија или документарен филм ќе биде достапен на одредено време), што понекогаш е неколку месеци.

Доколку се плати пакетот Кино, каталогот ќе се зголеми експоненцијално и истото со сериите. Проблемот е во тоа што филмскиот пакет чини 9 €, а серискиот пакет 5 €. Добрата работа кај Netflix е што можеме да го видиме целиот негов каталог додека е достапен, без ограничувања што ни даваат долги заби за да го видиме постерот на филм што не можеме да го репродуцираме.

Вуаки.тв

вуаки

Слична услуга со Јомви е Wuaki.tv, со важна разлика, што можеме изнајмување филмови. Покрај тоа, филмовите што можеме да ги изнајмиме на Wuaki.tv имаат пониска цена отколку во другите услуги како што се iTunes или Google Play, па затоа можеме да гледаме некои филмови за 1.99 €.

Wuaki.tv ни нуди можност за регистрација бесплатно, но каталогот е мал и ништо ако не платиме за нешто. Се разбира, ако она што го сакаме во услугата од типот на видео-продавница, можеби Wuaki.tv треба да биде наш избор.

Нубеокс

клодокс

Ако она што ве интересира е да можете да гледате филмови на побарувачка како старите видео-продавници, друга опција е Nubeox. Во Nubeox, услуга сопственост на Антена 3, наоѓаме кој било филм што е веќе достапен на ДВД / Blu-Ray, и многу пати по пониска цена отколку на другите платформи. Без сомнение, тоа е друга опција што вреди да се разгледа за да се види кино на барање. Се разбира, подгответе го портфолиото. Тоа е она што треба да имате можност да изберете каква содржина ќе видите.

TotalChannel

вкупниот канал

TotalChannel ни нуди вкупно 12 канали за плаќање, како што се AXN или FOX. Секоја недела се емитуваат околу 100 филмови и серии на овие канали, што го прави сервис за разгледување. Исто така, ни нуди можност за снимање содржина и сè што тие нудат може да се прегледа на барање.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Коментар, оставете го вашиот

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   јудеи Родригез dijo

  добијте го она што го предлагате

<--seedtag -->