Како да конвертирате фотографија во цртеж

Претворете ја фотографијата во цртеж

Веќе неколку години, камерите за паметни телефони остануваат да остануваат и целосно ги одметнуваат компактните фотоапарати. Всушност, ако сега одиме во продавница да видиме какви модели имаат на располагање, никој од нив не е моментален, иако прилагодени на потребите на многу корисници со функции како што се Wi-Fi, Bluetooth и можност за поврзување на Интернет директно да ги објавуваме нашите фотографии на нашата омилена социјална мрежа. Во текот на нашите животи веројатно е дека ако сме fondубители на фотографија ќе можеме да фатиме со нашата камера голем број моменти кои би сакале да ги прошириме за да уживаме или да се претвориме во еден вид сликарство на јаглен, со акварел, со Индија мастило ...

Но, ако сме корисници кои од време на време сакаат да фотографираат свои посебни моменти, било да се тоа родендени, свадби, патувања или кој било друг вид на настан што сакаме да го чуваме во меморија, веројатно е дека некои од сите овие фотографии се доволно емотивно да сакаме да го преобразиме во слика, како да ни излезе од рака. И во овој случај и во претходниот, резултатот е ист и можеме да избереме да одиме во продавница за бои и да потрошиме цело богатство купување на сите елементи што ќе ни требаат за да можеме да ја доловиме фотографијата на платно.

Или, можеме да користиме разни апликации кои тие ни овозможуваат со само неколку чекори да ги претвориме нашите омилени фотографии во фантастични слики, кои подоцна можеме да ги испечатиме и рамки да ги споделиме со сите луѓе кои доаѓаат во нашата куќа или им ги даваат на нашите најблиски. Апликациите за да може да цртаме од нашите фотографии може да се најдат и во мобилниот и во работниот систем. Во оваа статија ќе разговараме за најдобрите апликации за секој од екосистемите: Windows, macOS, iOS и Android. Апликациите што ги избрав за оваа статија се оние што добија најдобри критики во нивните продавници, па затоа е јасен показател за квалитетот што ни го нудат.

Претворете фотографија во цртеж со Windows

Скица

Akvis Sketch е една од најдобрите апликации за претворање на нашите фотографии во цртежи со моливи или акварели, овозможувајќи ни да добиеме одлични резултати во боја или црно-бело, бидејќи ја имитира техниката на графит и молив во боја и техниката на пастел и акварел. Интерфејсот на апликацијата е многу едноставен, бидејќи откако ќе се обработи сликата, можеме да користиме различни техники за прилагодување на добиените резултати, зголемување на засенчување, корекција на наклонот на линиите ... Akvis Sketch ни нуди 19 различни стандардни поставки со нас можат брзо да ги претворат нашите слики во цртежи со моливи или акварели.

Akvis Sketch е платена апликација која има цена од 68 евра, во форма на апликација или во форма на приклучок за Фотошоп, цена што може да биде оправдана ако професионално ќе се посветите на ова. Се разбира, пред да ја купиме апликацијата, инвеститорот ни нуди можност за преземете пробна верзија за да можеме да провериме дали одговара на нашите потреби или не.

Уметнички дела

Претворете ги фотографиите во цртежи со Artwork for Windows

Повторно, развивачот Аквис ни нуди друга апликација до претворете ги нашите омилени фотографии во масло, акварел, гваш, пенкало, мастило, пастелно или гравирано платно. Како што можеме да видиме, тој практично ни нуди секаков стил на сликање што можеби ќе треба да ги претвориме нашите фотографии во одлични слики за подоцна да ги испечатиме во големи димензии и да ги враме во рамка.

Како и со Скица, уметничките дела ни нудат различни поставки за да можеме брзо претворете ги нашите фотографии во платно користејќи ги техниките во масло, пенкало, пастел ... и подоцна може да ги прилагодите најмалите детали како што се дебелината на потезите на четката, пенкалото, видот на гравурата.

Уметничките дела се достапни како самостојна апликација или преку додаток за Фотошоп. Инвеститорот нуди 10 дена да провери дали апликацијата го прави она што го ветува. Ако видиме дека резултатот е оптимален и сакаме да го користиме повеќе пати, мора да поминеме низ кутијата и да ги платиме 55-те евра да се фати за него приклучок за Photoshop или само апликацијата.

Фиока за скици

Фиоката за скици ни овозможува брзо да ги претвораме омилените слики во прецизни цртежи, цртежи што подоцна можеме да ги измениме за да одговараат на нашите потреби, како што се прилагодување на текстурата на цртежот, степенот на дета theност, интензитетот на боите ... Како и повеќето апликации со квалитет што ни овозможуваат да ги претвориме фотографиите во цртежи, Фиока за скици е достапна бесплатно за да ја испробате и проверете дали резултатот одговара на нашите потреби. Откако ќе помине пробниот период, ќе мора да го купиме ако сакаме да продолжиме да го користиме.

Претворете фотографија во цртеж со macOS

Скица

Претворете ги фотографиите во цртежи со Аквис Скица

Одлична апликација за претворање на нашите фотографии во цртежи создадени со молив или акварел Преку различните предефинирани формати што подоцна можеме да ги прилагодиме така што резултатот ќе наликува на она што го бараме. Оваа апликација, која е достапна и за Виндоус, Има цена од 68 евра и можеме да го набавиме во форма на независна апликација или како приклучок за Фотошоп, друга алатка со која ќе се справиме во овој напис за да ги претвориме нашите фотографии во цртежи брзо и лесно.

Уметнички дела

Како што вели поговорката: Ако нешто работи, не го допирај. Уметничкото дело е развиено од истата компанија како и Sketch, но за разлика од Sketch, Artwork ни овозможува брзо да ги трансформираме нашите фотографии во платна користејќи техники на масло, пастел, гваш, акварел… Оваа апликација, која е исто така достапна за Windows, ни овозможува да го спроведеме процесот на конверзија во серии, па ако нашите потреби поминат низ конвертирање на голем број фотографии на оваа идеална апликација.

Откако ќе ги вчитаме сликата или сликите што сакаме да ги трансформираме во платна, мораме изберете тип на боја што ја бараме, за подоцна да ги прилагодиме резултатите за да ја добиеме точно финишот што го баравме. Како и верзијата за Виндоус, уметничките дела се достапни како додаток на Фотошоп или како самостојна апликација. Во двата случаи, инвеститорот ни нуди можност за тестирање на апликацијата за 10 дена, по што Willе мора да ги платиме 55-те евра колку што чини.

Претворете фотографија во цртеж со Фотошоп

Фотографии до цртежи со Фотошоп

Фотошоп е алатка за квинтесенцијално уредување за секој професионалец за фотографии. За да го извлечете максимумот од Фотошоп, мора да бидете вистински експерт. Меѓутоа, ако сакаме да направиме мали прилагодувања или модификации не мора да си генијалец, бидејќи основните функции, како што се филтрите, се достапни за секој корисник со малку знаење.

За да ги искористиме различните уметнички филтри што ни ги нуди апликацијата Photoshop, одиме на Мени за филтри и кликнете на Галеријата за филтрирање. Следно, ќе се појави сликата што ја имаме отворено и ќе бидат прикажани сите уметнички филтри што можеме да ги примениме на нашата слика, филтри што можеме да ги комбинираме со различни текстури, стилови, граници ...

Ние исто така можеме додадете различни додатоци, како и споменатите погоре, со кои можеме да ги добиеме истите резултати како и со другите апликации, но во повеќето случаи тие се плаќаат. За да пребаруваме за овој тип додатоци, треба само да пребаруваме на Google.

Претворете фотографија во цртеж преку Интернет

Преку Интернет можеме исто така претворете ги нашите фотографии во цртежи, но опциите за прилагодување секако се многу намалени. Конвертирај слика е една од овие услуги, услуга што ја трансформира фотографијата во прекрасен ефект на молив или цртање како онаа на горната слика.

BeFunky е уште една бесплатна услуга преку веб што ни овозможува да ги претвориме нашите фотографии во прекрасни цртежи. За разлика од Конвертирај слика, BeFunky ни нуди многу повеќе можности за прилагодување да се обидеме да ги добиеме резултатите што ги бараме.

pho.to исто така ни овозможува не само да применуваме различни филтри за да ги претвориме нашите слики во цртежи, туку исто така ни овозможува да отсекуваме слики, да ја менуваме заситеноста, осветленоста, експозицијата... Откако ќе ги претвориме нашите фотографии во цртежи, можеме да додадеме различни рамки, текстови, да додадеме ефекти на заматеност ...

Претворете фотографија во цртеж со iOS

клипови

Клипови е апликацијата што ја сака Apple однесете ја главата директно во брзо, без проблеми уредување не само од видеа, туку и од фотографии. Со клипови можеме да создадеме забавни видеа со текстови, филтри и емотикони. Но, функцијата за додавање филтри на фотографии ја прави идеална бесплатна апликација за да може да ја користите за да ги претворите нашите фотографии во платна, иако имаме само два филтри.

Водена вода

Waterlogue е дизајниран да претворете ги нашите слики во прекрасни акварели, па ако барате апликација што ги претвора вашите слики во ваков вид сликарство, Waterloge е ваша апликација, апликација која ни нуди 14 претходно утврдени стилови за да ги персонализираме нашите креации со прилагодување на нивото на влажност, контурите на пенкалото како како и бојата. Откако ќе ја направиме нашата креација, можеме да ја извеземе во висока резолуција за да можеме да ја отпечатиме во голема големина и дека големите пиксели не се негови протагонисти.

Waterlogue (врска со AppStore)
Водена вода3,99 евра

ArtEffect

Фотографии до цртежи со ArtEffect

Благодарение на ArtEffect ќе можеме да ги претвориме нашите омилени фотографии во креирани платна користејќи ги техниките на Ванг Гог, Пикасо, Салвадор Дали, Леонардо да Винчи… ArtEffect ни нуди до 50 различни стилови, уметнички, уметнички, призма, уметнички стилови… Ако сме loversубители на сликарството и секогаш би сакале да имаме ваша слика од што и да посакаме, со оваа апликација е можно. ArtEffect е достапен за преземање бесплатно, но со набавки и воден жиг, набавки и воден жиг што можеме да ги отстраниме преку набавки во апликација што ни ги нудите.

Апликацијата повеќе не е достапна во App Store

Призма

Фотографии до цртежи со Прима

Призма е една од најуспешните апликации откако стигна до продавниците за мобилни апликации, всушност, стана и една од најнаградуваните и од Apple и од Google. Призма е уредник на фотографии што ни овозможува да применуваме уметнички филтри на претворете ги нашите омилени фотографии во платна користејќи го стилот на Мунк, Пикасо меѓу многу други. Призма е достапна за преземање бесплатно. Откако ќе ги создадеме нашите платна, можеме да го зачуваме на ролна на нашиот уред, да го испратиме по е-пошта или да го објавиме директно на социјалните мрежи.

Уредник на фотографии Prisma (врска со AppStore)
Уредник на фотографии во Призмаслободен

ФотоВива

PhotoViva ни овозможува да ги претвориме нашите омилени фотографии во експресивни и шарени уметнички дела. Меѓу алатките што ќе ни помогнат да ги подобриме конверзиите, наоѓаме четки од различни големини за да можеме да понудиме одлични резултати. Покрај тоа, тоа исто така ни овозможува да го смениме тонот на бојата, заситеноста, заматеноста на потезите на четката ...

PhotoViva Arte-Photo Editor & четки ефекти (AppStore Link)
PhotoViva Arte - Уредувач на фотографии и ефекти на четки4,99 евра

Четкање со четка

Слики за цртање на четка

Brushstroke ги трансформира нашите фотографии во прекрасни слики со само еден допир. Покрај тоа, тие исто така ни овозможуваат да ги потпишеме и споделиме нашите резултати на најважните социјални мрежи. Со Brushstroke можеме да ги претвориме нашите фотографии различни стилови на сликање, експериментирајте со различни палети, прилагодете ги добиените резултати ...

Brushstroke (линк за AppStore)
Четкање со четка3,99 евра

Претворете фотографија во цртеж со Android

Призма

Достапно и во продавницата за апликации на Apple за iPhone, е една од бесплатните апликации што нуди најдобри резултати во рамките на екосистемот Андроид за брзо и без напор да создадат одлични дела користејќи го стилот на најголемите уметници на сите времиња благодарение на комбинацијата на нервни мрежи и вештачка интелигенција.

Винчи

трансформирајте ги фотографиите во цртежи Винчи Андроид

И покрај тоа што не е толку позната или по цена како Призма, Винчи ни нуди дури и подобри резултати од претходниотБидејќи штом го избереме уметничкиот филтер што го сакаме, можеме да додадеме различни ефекти за да го прилагодиме резултатот на нашите потреби и вкусови. Покрај тоа, бидејќи применуваме нови филтри, можеме да го споредиме резултатот со претходните, така што брзо ќе можеме да знаеме кој е идеалниот.

Винчи - АИ филтри за фотографии
Винчи - АИ филтри за фотографии
Развивач: FaceCat
цена: слободен

Фото-филтер за уметност

Трансформирајте ги фотографиите во цртежи Арт Android Filter

Art Filter Photo е друга апликација која ни нуди многу добри резултати кога станува збор за претворање на нашите омилени слики во прилично реални платна. Ако барате апликација што ви нуди резултати многу слични на резултатите од фотографијата, Art Filter Photo е вашата апликација. Благодарение на големиот број филтри, број што можеме да го прошириме со преземање повеќе преку апликацијата, ќе биде многу тешко да не го најдеме филтерот што го бараме за да создадеме наше совршено платно или слика.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.