Што се случува ако блокирам некого на WhatsApp

блокирај контакт на whatsapp

Ако денес има апликација за пораки што има голем број следбеници, тоа е WhatsApp. Апликацијата во сопственост на Фејсбук е префериран избор на корисници за останете во контакт со вашите пријатели и семејство На едноставен начин. За жал, разговорите што ги имате во апликацијата не се секогаш пријатни. Бидејќи може да има некој што ве вознемирува во тоа.

Значи, кога тоа ќе се случи, се користи опцијата за блокирање на контакт. Опција слична на онаа што ја имаме во другите апликации, како на пример во социјалните мрежи. Што се случува кога корисникот е блокиран на WhatsApp? Какви последици има ова?

Блокирајте контакт на WhatsApp

Како да блокирате контакт со WhatsApp на Андроид

Опцијата за блокирање е нешто на што се прибегнува во случаи кога постои контакт што ве вознемирува. Може да се случи да сте раскинале со вашата партнерка, и таа да не престане да ви испраќа пораки, нешто што вие не го сакате. Или дека сте престанале да контактирате со одредена личност, па нема смисла да го одржувате како контакт на WhatsApp. Во овој тип на ситуација, се користи можноста за блокирање на лице.

За да блокирате некого, треба да ја побарате оваа личност во рамките на WhatsApp. Можеби имате отворен разговор со неа, а потоа внесете го тој разговор. Потоа кликнете на нивното име на горниот дел од екранот. Потоа го внесувате профилот на таа личност во апликацијата. На дното има неколку достапни опции, од кои едната е да може да се блокира директно на оваа личност. На овој начин, извршеното блокирање е извршено.

Ако ги внесеме поставките за WhatsApp, во делот за сметка и потоа во приватност, таму имаме список со сите контакти што ги блокиравме во апликацијата. Значи, можно е да се има добра контрола над луѓето што сме ги блокирале во апликацијата во секое време. Многу едноставно и удобно да ги имате овие информации.

Поврзана статија:
Како да знаете дали сте блокирани на WhatsApp 2019

Што се случува кога блокирам некого на WhatsApp

WhatsApp логото на iPhone

WhatsApp ни овозможува да ги блокираме сите контакти што ги сакаме. Нема ограничување во овој поглед, па ако сакате, дури би било можно да ги блокирате сите ваши контакти во апликацијата за пораки. Сепак, фактот на блокирање на контакт во апликацијата има низа последици што мора да се земат предвид, бидејќи тие влијаат на работењето на апликацијата или на комуникација со луѓе.

Од една страна, ако блокирате некого во апликацијата, нема да можете да бидете во контакт со наведената личностдо. Предноста на блокирање на некој што ве мачи е тоа што оваа личност нема да може да ви испраќа пораки. Тие нема да можат да комуницираат со вас користејќи ја апликацијата. Така, ниту една од неговите пораки нема да стигне до вас, ниту досиејата што ги испраќа или ако се обиде да ве повика преку апликацијата, тоа исто така нема да биде можно. Нема комуникација на двајцата на кој било начин. Ова е нешто што важи и за вас. Бидејќи нема да можете да испраќате пораки до оваа личност.

Исто така, нема да можете да видите кога ова лице е поврзано (на Интернет) во апликацијата. Бидејќи овој контакт е блокиран, WhatsApp престанува да ги покажува овие информации во секое време. Значи, не можете да видите дали е на Интернет, ниту пак можете да видите кога последен пат оваа личност била на Интернет. Ниту, пак, ќе можете да ја видите фотографијата на профилот на оваа личност, како што беше можно до сега. Иако ако ова лице ја смени сликата на профилот, промената ќе биде видлива за вас. Така, можете да продолжите да го гледате ова. Напротив, другата личност нема да може да ја види фотографијата на вашиот профил во кое било време.

Поврзана статија:
Како да не се појавувате на Интернет на WhatsApp

Ако сте или бевте во група на WhatsApp со таа личност, пораките што ги испраќа оваа личност нема да бидат видливи за вас. Вие нема да можете да видите што пишува оваа личност, ниту пак ќе може да види што пишувате во овој групен разговор. Ова е нешто што ќе се задржи на овој начин, освен ако не одлучите да ја деблокирате таа личност. Во спротивно, овие пораки нема да бидат видливи. Ниту, ако датотеките се испраќаат во разговорот, тие ќе бидат видливи.

Како да деблокирате контакт на WhatsApp

Како да деблокирате контакт со WhatsApp на Андроид

Можно е дека по некое време донесена е одлука за деблокирање на тоа лице на WhatsApp. Можеби нема повеќе проблеми со неа или знаете дека повеќе нема да се обидува да ве контактира. Во секој случај, ако е донесена оваа одлука за отклучување, апликацијата дозволува неколку опции во овој поглед. И многу едноставно и брзо.

Од една страна, можно е да се направи тоа од списокот каде што можете да ги видите блокираните контакти. Значи, мора да ги внесете поставките за апликацијата, а потоа во делот за сметка. Во него мора да ја внесете приватноста и тука е делот каде што има список на блокирани контакти. Потоа, ние само треба да ја најдеме таа личност во списокот, кликнете на нивното име и тогаш оваа личност може да се отклучи.

Поврзана статија:
Како да блокирате контакт на WhatsApp

Другиот начин е да ја барате оваа личност меѓу вашите контакти на WhatsApp. Во списокот со контакти ќе ја видите оваа личност и под нивното име покажува дека станува збор за контакт што сте го блокирале. Значи, за да го отклучите, само треба да кликнете на неговото име. Потоа ќе се појави мал прозорец во кој тој се прашува дали сакаме да го деблокираме овој контакт. Како што е она што го сакате во овој случај, само треба да кликнете на таа опција. Овој контакт е отклучен.

На овој начин, кога ќе го деблокираме речениот контакт во WhatsApp, значи дека сега можеме да си испраќаме пораки со оваа личност. Значи, комуникацијата повторно ќе биде нормална, како што беше во минатото. Ако ова лице се обиде да ви напише пораки кога сте ги блокирале, овие пораки нема да допрат до вас.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.