Komputer abdi laun. Kumaha cara ngalereskeunana?

Windows 10

Aya sababaraha faktor anu tiasa mangaruhan kinerja alat urang. Seueur diantara aranjeunna, upami henteu kaseueuran, urang tiasa nyingkahan upami urang ngamangpaatkeun alat-alat na urang ulah ngagunakeun komputer urang salaku alat uji pikeun aplikasi anu ngalangkungan panangan kami.

Tapi, kamungkinan ogé yén masalah kinerja anu dialaman ku alat-alat urang disababkeun ku faktor anu sanés, sapertos parangkat lunak anu dipasang pabrik dina alat-alat urang atanapi sababaraha komponén alat-alat urang rusak. Upami anjeun hoyong parios naha komputer anjeun laun sareng kumaha ngalereskeunana, Abdi ngajak anjeun tetep maca.

Sadaya trik anu urang nunjukkeun ieu di handap éta sah dina sadaya vérsi Windows mimitian ti Windows XP nepi kana vérsi Windows anu pangénggalna.

Cabut bloatware

Mupus bloatware dina Windows

Pabrikan laptop sok keukeuh masang sababaraha aplikasi anu sacara praktis teu aya anu nganggo sareng anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngalambatkeun operasi tim kami. Aplikasi ieu parantos janten bangor anu aranjeunna disebat bloatware.

Microsoft sadar kana mania pabrikan sareng hatena konstan para pangguna kana jinis perangkat lunak ieu. Pikeun cabut bloatware gancang sareng gampang, Microsoft nawiskeun kami fungsi Mimitian ti mimiti, fungsi anu ngamungkinkeun kami ngaleungitkeun sadaya aplikasi anu dipasang ti pabrik.

Fungsi ieu sayogi dina Setélan> Pembaruan & Kaamanan> Kaamanan Windows> Kinerja Alat sareng Kaséhatan.

Pariksa program anu dijalankeun dina ngamimitian Windows sareng di tukang

aktip ngamimitian ménu

Seueur aplikasi anu pikeun ngamimitian ku cara anu gancang, dipasang dina mimiti sistem urang, sabab waktos ngamimitian pakakas urang ningkat, utamina nalika aya seueur aplikasi anu ngalaksanakeunana.

Ngaleungitkeun aplikasi tina ngamimitian Windows bakal ngamungkinkeun kami ngirangan waktos ngamimitian tim kami tanpa mangaruhan operasi aplikasi. Hiji-hijina titik négatip, pikeun nyauran ku sababaraha cara, nyaéta aplikasi éta tiasa nyandak sababaraha detik deui pikeun muka. Teu aya anu sanés.

Pikeun ngakses aplikasi anu dijalankeun dina ménu mimiti sareng nganonaktifkeunana, urang kedah aksés kana Manajer Tugas (Ctrl + Alt + Del). Di jero Tugas Manajer, urang buka tab. Pikeun nganonaktipkeun aplikasi tina ngamimitian Windows, urang kedah lebet kana éta teras pencét dina tombol Pareuman anu aya di juru katuhu handap.

Hapus aplikasi anu anjeun teu anggo

Hapus aplikasi dina Windows

Disk komputer urang henteu ngan ukur dianggo pikeun nyimpen aplikasi sistem, tapi ogé dianggo ku Windows salaku mémori tambahan nalika RAM fisik anu dianggo sareng ayeuna anjeun peryogi langkung seueur sumberdaya pikeun tetep jalan.

Spasi disk anu dianggo Windows salaku mémori disebat mémori maya, sareng ukuran na tiasa bénten-bénten gumantung kana duanana kakuatan alatna sareng aplikasi anu kami anggo. Dina vérsi Windows anu pangénggalna, mémori virtual jalan sacara otomatis, janten kami henteu tiasa nyetél watesan panggunaan.

Ieu maksa urang salawasna ngagaduhan ruang kosong anu cekap dina komputer urang supados Windows nganggo anu diperyogikeunna sepanjang waktos. Saatos aplikasi dipasang dina alat-alat kami anu kami terang yén kami moal nganggo, sadayana éta mangaruhan kinerja alat-alat urang.

Pikeun ngahapus aplikasi gancang, urang kedah waé kana ikon aplikasi dina ménu mimiti terus pencét tombol beurit katuhu pikeun milih pilihan Uninstall.

Entong masang aplikasi tanpa sajak atanapi alesan di tim kami

Microsoft Store

Seueur pangguna anu resep éta aplikasi uji ngan ukur ningali naon anu dilakukeunsanajan aranjeunna henteu niat ngagunakeun éta dina kahirupan. Unggal-unggal masang aplikasi dina komputer urang, pendaptaran Windows dirobah, tapi nalika urang mupus, pendaptaran henteu dirobah deui kanggo ngantunkeun sapertos ayeuna.

Dina jangka panjang, ieu mangrupikeun masalah anu serius pisan pikeun tim saprak pendaptaran nyobian milarian jasa anu teu aya deui, sareng dina jangka panjang, duanana mangrupikeun waktos mimiti tim kami sareng kinerja sakabéh kapangaruhan serius.

Data penting, dina hard drive luar

teuas drive luar

Simpen poto, video atanapi pilem kami dina hard drive utama kami pikeun konsultasi iraha urang hoyong éta ideu anu saé sareng urang ngalakukeun éta sapopoé.

Tapi dina kaseueuran kasus ieu sanés, janten sadayana inpormasi éta kedahna mindahkeun kana hard drive luar, sanés ngan ukur supados henteu nyandak rohangan anu teu perlu dina hard drive urang, tapi ogé pikeun ngagaduhan salinan cadanganna upami parangkat urang lirén damel.

Dinten ayeuna, harga hard drive parantos turun pisan Sareng gampang pisan pikeun milarian hard drive luar anu saé pikeun sakitar 50 euro, janten hargana sanés alesan pikeun ningkatkeun kinerja alat-alat urang sacara umum sareng ulah kaleungitan data anu paling berharga urang.

Komputer cocog sareng vérsi Windows

Hal kahiji anu kedah urang diperhatoskeun nalika nyungsi upami komputer urang henteu langkung gancang sapertos nalika urang mésérna, nyaéta upami vérsi Windows anu nuju kami jalankeun éta cocog kalayan spésifikasi tim kami kumargi masing-masing vérsi anyar Windows peryogi kakuatan sakedik deui.

Nalika kuring nyarios cocog, hartosna éta teu ngagaduhan sumber daya anu diperyogikeun pikeun fungsina kalayan gampang. Upami komputer urang sumping ka pasar nganggo Windows XP, teu mungkin yén éta bakal tiasa dianggo saé pisan sareng Windows 7 atanapi versi anu langkung engké, tapi sanés Windows 10.

Upami teu aya anu tiasa dianggo, kami ngan ukur tiasa masang Windows

install Windows 10

Nalika masang deui Windows dina komputer urang, sanaos leres yén hal anu paling raoseun nyaéta mulangkeun cadangan sistem anu ditawarkeun ku pabrik, éta anu paling parah anu tiasa urang lakukeun, bahkan upami cara anu paling gancang.

Sareng kuring nyarios éta anu paling parah, sabab mimitina urang bakal kaserang bloatware deui yén kuring parantos mairan di luhur. Masang Windows 10 ti mimiti anu pangsaéna pikeun urang laksanakeun. Sareng kuring nyatakeun yén éta anu pangsaéna, sabab kami henteu kedah buka situs wéb pabrikan pikeun milari supir komponén alat-alat kami, Windows 10 tanggung jawab milari aranjeunna sacara otomatis.

Dina vérsi anu langkung lami tina Windows, enya, urang kedah ngaunduh driver, tapi ngan éta, supirna, henteu pernah nganggo program anu nganggo aplikasi anu pabrik dilakukeun ku urang upami urang hoyong nyingkahan bloatware.

Microsoft nawiskeun kami a installer anu henteu ngan ukur bakal ngurus ngaunduh salinan versi Windows 10 anu urang peryogikeun, tapi éta ogé bakal ngamungkinkeun urang ngadamel salinan cadangan data anu urang hoyong simpen. Alat ieu tiasa didownload langsung tina halaman wéb Microsoft.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)