Asus TUF Dash F15, kakuatan sareng desain tiasa sasarengan

Komputer desktop beuki teu aya di desktop, kanyataanna, bahkan anu panglobana pamaén, pemirsa utama pikeun jenis komputer ieu, ngalih kana format portabel dina sababaraha taun ka pengker kusabab desain anyar sareng fitur anu hébat anu disayogikeunana. Alat-alat ieu.

Asus Dash F15 datang ka tabel uji, laptop kaulinan sareng fitur anu luar biasa sareng desain anu ngajantenkeun ramah-pangguna. Kami badé nganalisis sacara jero laptop populér ieu anu sigana anjeun sumping kusabab fiturna tapi anjeun bakal tungtungna ngagaleuh desainna, tong sono.

Saperti dina sababaraha kasempetan anu sanés, anu tingalian pidio lengkep di luhur bakal nunjukkeun anjeun unboxing sareng fitur desain utamina. Tong hilap ngalanggan saluran YouTube kami sahingga urang tiasa teras-terasan nyayogikeun kontén anu pikaresepeun ieu. Upami anjeun resep, anjeun tiasa ngagaleuh di Amazon ku harga anu pangsaéna.

Bahan sareng desain: Elegance tanpa brutalism

Upami aya hal anu ngajantenkeun kuring henteu resep kana komputer komputer, éta mangrupikeun garis agrésip, warna anu matak sareng ketebalan anu kaleuleuwihi. Asus dina TUF Dash F15 ieu nyandak sadayana sareng ngilep, sapertos intan. Kami gaduh komputer anu propil 19,9 milimeter, didamel tina hibrida tina logam sareng plastik anu cocog sareng standar militér MIL-STD, daya tahan mangrupikeun aspek anu penting sacara umum dina sadaya produk ASUS sareng ieu henteu janten kirang.

Kami gaduh kasadiaan pikeun dua warna, éta Moonlight Bodas sareng Eclipse Gray (bodas sareng kulawu poék dina hakékatna). Dina bagian luhur kami gaduh inisial TUF sareng logo anyar mérek. Kami parantos nganalisis modél dina warna abu-abu poék janten kami bade pokus ka dinya. Dina dua sisi urang ngagaduhan palabuhan koneksi fisik anu bakal urang carioskeun engké. Bingkai tampilan, sanaos cekap, ngagaduhan burr handap anu cukup. Beurat total 2 kg, tanpa janten panacea, enteng pikeun naon anu ditawarkeun ku sektor.

Hardware sareng GPU ngajanjikeun urang ka hareup

Kami écés badé ngamimitian ku hal anu paling penting, tabel spésifikasi anu kami nyorot prosésorna Intel Core i7-11 370H 3,3 GHz, 4 inti (Cache 12M, dugi ka 4,8 GHz). Pikeun mindahkeun éta, urang gaduh Windows 10 Home anu tos dipasang sareng pembaruan Windows 11 gratis. Kumaha carana tiasa upami kitu, modél ieu dibarengan ku modul memori 8GB 4MHz DDR3200 dual, kalayan kapasitas maksimum anu tiasa dikonpigurasi dugi ka 32 GB RAM.

  • Prosesor: Intel Core i7-11 370H 3,3 GHz, 4 inti
  • RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
  • SSD: 512GB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD
  • GPU: GeForce RTX 3070 NVIDIA

Panyimpenan unit anu diuji nyaéta 512 GB mémori M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD anu nawiskeun kagancangan dina tés urang tina 3400 MB / s maca sareng 2300 MB / s nyerat, langkung ti cukup pikeun mindahkeun OS sareng video games. Urang tiasa, leres, milih unit anu sami dina kapasitas 1 TB.

Urang ayeuna fokus kana anu penting, éta NVIDIA GeForce RTX 3070 anu bakal ngurus bagian grafis sareng anu parantos nawiskeun dina vérsi na «laptop» pagelaran di Geekbenck tina 121069 poin, caket pisan kana vérsi desktop tina NVIDIA GeForce RTX3070.

Konéktipitas sagala jinis

Urang mimitian ku konéktipitas fisik, Di sisi kénca kami ngagaduhan port kakuatan proprietary, port Gigabit RJC45 lengkep, HDMI 2.0b, USB 3.2 sareng USB-C Thunderbolt 4 - Power Deilvery dipirig ku Jack 3,5mm. Pikeun sisi katuhu urang gaduh dua USB 3.2 standar sareng Kensington keychain.

  • 3x USB 3.2
  • HDMI 2.0b
  • USB-C Guntur 4 PD
  • Jack 3,5 mm
  • RJ45

Jelas, upami bagian kabelna lengkep, sareng éta USB-C cocog sareng monitor 4K dina 60Hz sareng kalayan beban dugi ka 100W, pikeun bagian nirkabel éta henteu tiasa kirang. Kami gaduh Bluetooth 5.0 sareng WiFi 6, Bagian terakhir ieu dina tés urang ngahasilkeun perasaan anu kontradiktif sareng jaringan 5 GHz dimana kisaranana parantos kawatesanan sareng ping henteu sapertos anu dipikahoyong, kami nyarankeun ngagunakeun kabel sanaos kasaluyuan anu luhur.

Nguji sareng tiis

Komputerna ngagaduhan opat kipas, masing-masing 83 wilah, sareng sistem pendingin anti debu anu ningkat. Lima pipa panas sacara total pikeun sadaya alat sareng hasil anu bakal diarepkeun tina komputer tina jenis ieu di tengah usum panas, panas, panas pisan. Nanging, kami henteu kéngingkeun hasil anu ngaganggu atanapi anu sacara signifikan ngabédakeun éta tina persaingan, janten pendinginan sigana cekap.

Dina tés urang, kinerja komputer Di Cities Skylines, Call of Duty Warzone sareng CS GO kami gaduh ongkos FPS anu cukup tinggi, tanpa aya masalah kinerja atanapi pemanasan. Kusabab alesan anu jelas, laptop bakal tiasa ngadamel seuseueurna katalog anjeun dina kaayaan nempoan anu pangsaéna.

Multimedia sareng pangalaman umum

Kami moal angkat tanpa nyarioskeun layar, urang ngagaduhan panel 15,6 inci dina perbandingan 16: 9, Kuring resep pangobatan anti sorotan na sareng sanggup mintonkeun 100 spéktrum sRGB, kalayan laju refresh 120 Hz anu henteu goréng pisan pikeun panel IPS. Tangtosna, kacaangan tiasa ningkat, sanaos kami henteu acan ngaksés data anu saleresna ngeunaan kacaangan per cd / m2. Sorana jelas tur cukup kuat pikeun ngaraosan kontén multimedia, kalayan lokasi anu saé sacara umum.

  • Kami henteu ngagaduhan webcam

Keyboard na ngagaduhan perjalanan anu saé, mirip pisan sareng gaya "gim". Kami gaduh cetakan layar sareng RGB LED di panjuru tempat, kalayan total kasaimbangan 1,7mm. Éta jempé, hal anu ngaapresiasi, sareng ngaréspon kalayan saé. Kami henteu tiasa nyarios anu sami ngeunaan trackpad, sigana leutik sareng teu leres, tapi éta sanés masalah dina komputer ieu, tapi ampir sadayana anu henteu didamel Apple. Kami henteu gaduh nanaon pikeun ngobrolkeun ngeunaan otonomi, éta bakal gumantung pisan kana sarat maén, langkung ti dua jam, urang nyarankeun yén anjeun nganggo éta nyambung.

Pendapat editor

Laptop ieu bagian tina 1.299 pikeun vérsi éntri na, dugi ka 1.699 euro tina vérsi anu parantos kami tés, alternatif anu pikaresepeun pisan pikeun alat anu kami sayogi dina pasaran kusabab desain sareng kamampuanana.

TUF Dash F15
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 4.5 bentang
1299 a 1699
  • 80%

  • TUF Dash F15
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 90%
  • layar
    Penerbit: 90%
  • kinerja
    Penerbit: 90%
  • Conectividad
    Penerbit: 80%
  • Versatility
    Penerbit: 80%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 80%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 80%

Pro sareng kontra

Naros

  • Desain inovatif sareng bahan anu parantos réngsé
  • Hardware anu mutakhir kalayan masa depan anu ngajangjikeun
  • Rarasaan anu saé pikeun panggunaan sareng konéktipitas

Kontra

  • Harga rada tinggi
  • Ngawengku adaptor A / C tibatan USB-C
 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.