Kumaha ngonpigurasikeun BIOS pikeun nyegah aksés kana Windows

nanganan BIOS dina komputer Windows

Ayeuna aya sajumlah ageung aplikasi anu tiasa ngabantosan kami ngahasilkeun kecap konci anu kuat, anu sanaos ciri na henteu nawiskeun cara anu épéktip pikeun nyegah batur ahli JandelaLeres, anjeun tiasa lebet pikeun marios inpormasi anu aya dina alat-alat kami.

Kalayan bantosan CD Live khusus alit, saha waé anu tiasa nganonaktipkeunana sandi aman kami geus dihasilkeun dina waktos ngalebetkeun sistem operasi éta sorangan, tiasa engké pikeun ngamimitian Windows ku cara biasa ti saprak ayeuna moal aya deui jinis halangan pikeun marios inpormasi anu aya di dinya. Dina tulisan ieu anjeun urang bakal ngajarkeun cara anu leres pikeun ngonpigurasikeun BIOS ogé sababaraha tip anu pastina bakal dipikaresep ku anjeun nalika nyababkeun nyegah batur ti lebet kana komputer Windows anjeun khususna.

 

Naha ngonpigurasikeun BIOS pikeun nyegah aksés kana Windows

Urang badé nempatkeun aspék hipotetis anu umumna tiasa muncul dina conto anu sanés. Kaseueuran jalma condong atur kecap akses pangguna anu kuat, anu ngagambarkeun, éta Sajumlah ageung pitunjuk, sumber daya, sareng prosés dimimitian heula sateuacan Windows beban. Aya momen anu pasti dimana sadayana bakal liren dugi ka urang lebetkeun kecap konci anu parantos didamelna, mangrupikeun faktor penting pikeun sistem operasi dugi ka jalan.

Jalma anu terampil tiasa nyelapkeun a Live CD disk pikeun ngaleungitkeun kecap konci anu disebut tadi, komo, pikeun tiasa ngamanipulasi parameter anu tangtu dina BIOS komputer. Kusabab kitu, diantara aspek kaamanan dasar anu kedah diperhatoskeun supados alat-alat urang ampir teu tiasa dilanggar, ieu di handap:

  1. Urang kedah ngalebetkeun BIOS kami.
  2. Di dinya urang kedah ngonpigurasikeun urutan alat ngamimitian.
  3. Urang ogé kedah nyetél kecap akses pikeun ngamimitian urutan ogé nuliskeun BIOS.

Nyarios khusus ngeunaan istilah munggaran anu kami sebutkan di luhur, dina raraga lebet BIOS Kami ngan ukur kedah mencét konci khusus upami komputer parantos diaktipkeun sareng saatos logo tandatangan pabrik biasana nembongan dina layar. Salaku trik, seueur jalma tiasa terang pencét sababaraha kali sakaligus tombol anu parantos disetél pikeun nuliskeun BIOS; hiji-hijina masalahna nyaéta sareng jinis motherboard (mainboard), kusabab masing-masing pabrik tiasa ngadamel konci fungsi atanapi kombinasi supados tiasa lebet kana lingkungan ieu.

Dina aspék ka-2, éta sok merenah atur hard disk salaku alat boot mimiti sistem operasi. Ieu penting, kumargi upami aya anu lebet kana disk CD-ROM (sapertos anu parantos urang sebatkeun sateuacanna, Live CD), éta moal diperhatoskeun kumargi kitu, éta bakal teu dipaliré nalika sadaya sistem diinisialisasi.

Sedengkeun pikeun aspék panungtung, ieu aya hubunganana sareng anu kami sebutkan di luhur; istilah sanésna, upami urang henteu nempatkeun kecap akses pikeun ngakses BIOS hiji jalma ngan saukur tiasa ngalebetkeun lingkungan ieu sareng ngarobih urutan boot supados komputer mikawanoh cakram CD Live sahingga, tiasa ngalebetkeun eusi alat-alatna. Upami urang nempatkeun kecap akses, éta bakal nyegah sababaraha jinis variasi dina BIOS ieu.

nanganan BIOS dina komputer Windows 01

Naon anu parantos kami sebutkan di luhur lumaku utamina pikeun komputer anu nganggo Windows 7 sareng sistem operasi anu langkung tiheula, sanaos upami anjeun parantos gaduh komputer nganggo Windows 8 (ti ayeuna ayeuna) gambar pikeun ngarobih jinis parameter ieu béda-béda, hal anu anjeun bakal tiasa pikareueuseun dina anu bakal kami nempatkeun di handap.

nanganan BIOS dina komputer Windows 02

Di dinya anjeun kedah angkat UEFI firmware Setélan pikeun tiasa ngadamel modifikasi sakumaha anu parantos kami sebutkan di luhur, anu nunjukkeun, un nyetél ulang boot drive sistem operasional sareng jelas, kamungkinan netepkeun kecap akses pikeun login anjeun. Ayeuna, urang kedah tumut-ngemutan yén aya dTrik anu teu aya tungtungna anu tiasa diadopsi tanpa nganggo aplikasi pikeun muka konci tim, ngahapus kecap akses sareng sababaraha conto anu sanés.

nanganan BIOS dina komputer Windows 03

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar anu ditempatkeun di luhur, upami aya anu ngaleungitkeun sampeu komputer, aranjeunna tiasa ngagaduhan aksés langsung kana motherboard anu sami. Kalayan hungkul cabut batre anjeun tina tempatna Kitu ogé, dina ngamanipulasi jumper tinangtu kana posisi anu khusus, sadaya parameter anu parantos kami mantepkeun tiasa dileungitkeun tina mémori komputer, hal anu kedah diperhatoskeun upami dina momen anu tangtu, kami anu parantos hilap kana kecap akses. didirikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.